כללי מודעת אבל ענקית לעיתון - על איזה פונט אתם ממליצים?

• הוסף לסימניות
(חוץ מפונט חיים על משקליו)

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אולי:
[/B]הדואר, פונטביט

כותרת פריד, או זורע. סטרפונט

אבן בזלת או אלקטרובוטיקה, פונטייפ

• הוסף לסימניות
חיים מעוצב של פונטביט לדעתי הכי מתאים עיין ודו"ק

• הוסף לסימניות
לבחור פונט סאנס סריפי נראה לי הכי מתאים.
משהו כמו: פרוזה, רשף ואחרים

• הוסף לסימניות
אוהב ישראל, נראה לי שזו פעם ראשונה בהיסטורית הפורום (ויש לשתינו היסטוריה ארוכה כאן) שאני לא מסכימה איתך...
גם פרוזה וגם רשף מעוגלים מיד בשביל מודעת אבל, לטעמי.
כן מסכימה עם ההמלצה על פונט סאנס סריפי (חייבים להסכים על משהו :)) - אבל יותר לכיוון המרובעים, כמו פילוסוף, עוגן, וכו'.

• הוסף לסימניות
מי היה הנפטר ומה היו הישיגו ותכונותיו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;912828:
אולי:
הדואר, פונטביט[/B]

כותרת פריד, או זורע. סטרפונט

אבן בזלת או אלקטרובוטיקה, פונטייפ

אבן בזלת או אלקטרובוטיקה, לא נראים לי הכי מתאימים.

הפונטים המקובלים בירושלים בכולופן הם.
א. חיים
ב. אהרוני
ג. פונט של קלצקין.

יש לי במסטרפונט פונט בשם 'מחאות', שיכול להתאים
יש לי בפונטייפ פונט בשם 'משט' שיכול להתאים.

בפונטביט הפונט 'פוסטר','חיים','חיים מעוגל','אהרוני חדש', יכולים להתאים.

מודרניזציה במודעות אבל, לא נראה מתאים.
שיבדלו ל'חיים' טובים

• הוסף לסימניות
מהו הפונט משט?
אינני זוכר, ל"ע :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;912950:
אוהב ישראל, נראה לי שזו פעם ראשונה בהיסטורית הפורום (ויש לשתינו היסטוריה ארוכה כאן) שאני לא מסכימה איתך...
גם פרוזה וגם רשף מעוגלים מיד בשביל מודעת אבל, לטעמי.
כן מסכימה עם ההמלצה על פונט סאנס סריפי (חייבים להסכים על משהו :)) - אבל יותר לכיוון המרובעים, כמו פילוסוף, עוגן, וכו'.

גם אני חשבתי כך תמיד, עד שניסיתי ויוצא יפה מאוד. מי קבע שמודעת אבל צריכה להיות בכתב סופר-מרובע? בגלל שלפני חמישים שנה היו רק אהרוני וחיים במחסן הפונטים? אני חושב שכל פונט שחור עם קווים נקיים יכול להתאים.

• הוסף לסימניות
נרקיס בלוק
של מסטרפונט מתאים מאוד

• הוסף לסימניות
אולי במקום לחשוב על פתרונות מוכרים, צריך קודם כל להתאים את הפונט למה שהמודעה צריכה להעביר. האם הוא היה רב גדול? אדם אוהב? האם הוא היה סבא אהוב?
זה ברור שמשתמשים ב"חיים" ודומיו, אבל המודעה צריכה להעביר טיפה מן האדם או מן המסר שהאבלים רוצים להעביר.

• הוסף לסימניות
ירונימוס, הפעם הצחקת אותי עם כל הלב...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;913157:
אולי במקום לחשוב על פתרונות מוכרים, צריך קודם כל להתאים את הפונט למה שהמודעה צריכה להעביר. האם הוא היה רב גדול? אדם אוהב? האם הוא היה סבא אהוב?
זה ברור שמשתמשים ב"חיים" ודומיו, אבל המודעה צריכה להעביר טיפה מן האדם או מן המסר שהאבלים רוצים להעביר.

אינני מסכים כלל.
לדעתי מודעת אבל איננה מקום לעיצוב ייחודי. לא הרבה ולא מעט.

צריכה להיות כמה שיותר מביעה מסר פשוט אחד:
צער.

ומכילה טקסט בסגנון אחד: אנו מצטערים מאד וכו' להודיע על פטירת פלוני וכ'.

זה לא המקום למשחקים.
לא נשים פרה במודעת אבל לחלבן, ולא ספריה לספרן.

מסגרת שחורה זה המקסימום.

(אה, שכחתי, הכל בשחור לבן, זה ברור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;912966:
מי היה הנפטר ומה היו הישיגו ותכונותיו?

יהודי חשוב שכל ימיו עסק בתורה וחסד ללא שום פניות כלל, בצניעות מופלאה, באצילות מיוחדת ובענווה מדהימה, פעל בהגדלת מוסדות התורה והחסד בכל העולם כולו, איש סגולות ורב פעלים מנכבדי וחשובי חסידי גור... (מקצת שבחו...)

אבל כמו שאמרו כאן אחרים, במודעות אבל בציבור החרדי אין שום הבדל במראה המודעה. (חוץ מהאינטשים... והלוגו שמצטרף למודעה(במידה ויש) )

בכלאופן תודה רבה לכולם על העזרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;913180:
אינני מסכים כלל.

צער.

זה לא המקום למשחקים.

מסגרת שחורה זה המקסימום.

מאה אחוז. מסכימה עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;913338:
יהודי חשוב שכל ימיו עסק בתורה וחסד ללא שום פניות כלל, בצניעות מופלאה, באצילות מיוחדת ובענווה מדהימה, פעל בהגדלת מוסדות התורה והחסד בכל העולם כולו, איש סגולות ורב פעלים מנכבדי וחשובי חסידי גור... (מקצת שבחו...)

אבל כמו שאמרו כאן אחרים, במודעות אבל בציבור החרדי אין שום הבדל במראה המודעה. (חוץ מהאינטשים... והלוגו שמצטרף למודעה(במידה ויש) )

בכלאופן תודה רבה לכולם על העזרה!

אם כך הייתי משתמש בפרנקפורט של פונטייפ על משקליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;913180:
אינני מסכים כלל.

צער.

זה לא המקום למשחקים.

מסגרת שחורה זה המקסימום.

זה נכון שהספקטרום העיצובי הוא צר מאוד, אבל יש סוגים של אבל.
יש בכייה גדולה על אדם חשוב שהלך לעולמו, יש אבל שקט ומאופק, יש "משתתפים בצערכם", יש אבל צנוע, יש הרבה סוגים. מודעת האבל יכולה להיות צורת ביטוי של האבלים להביע את אופיו של הנפטר. זה שאנחנו רגילים לסוג מסוים מאוד, לא אומר שהכל צריך להיות באותו שטאנץ, ולא בכדי שאלה מחברת השרשור הזה עצה לגבי הפונט. ההבעה דרך הפונט אומרת הרבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה