חיים דוביד
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?כי יש לנו עדיין הרבה מה לתקן ולעשות מצוות ומעש"ט.
אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?כי יש לנו עדיין הרבה מה לתקן ולעשות מצוות ומעש"ט.
מה שרואים מכאן לא רואים משם...אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?
זה בדיוק נקודת השאלה שלי... שם יש רק אמת, ולכן לכאו' צריך לומר לקב''ה, רצונך רצוני.מה שרואים מכאן לא רואים משם...
רק להזכירך מוות קליני אינו מוות ע"פ ההלכה, לכן זה לא אותה חזרה לעולם.
זו שאלה לדעתי לאדמו"ר ולא לאחד שעבר מוות קליני או משהו. הוא עשה את מה שציוו עליו, והאמת עמדה לו מול הפנים - ששם בעוה"ב מקבלים שכר עצום על מצוות, ואין אפשרות לעשות שם מצוות, ולכן חזר, כדי לעשות עוד מצוות. זו דעתי.תודה לכל העונים
השאלה שאני רציתי להעלות בפניהם
היא שאלה קצת מוזרה
אחרי שמישהו נמצא בעולם האמת, ורואה את האמת, וכל כך טוב למעלה
למה בכל הסיפורים הם רוצים לחזור לעולם השפל הזה
מישהו פה רוצה לחזור בגלגול? לא!
אז למה אנחנו רוצים לחיות הרבה שנים?
כי אנחנו כבר פה!
אבל אחרי שהולכים...
למה שנרצה לחזור?
אני יקצין את השאלה שלי, לכאו' אדם שנמצא בבית דין של מעלה, בפי כס המשפט, צריך לומר לקב''ה - הטוב בעינך עשה. אני לא צד בענין.
יישר כוח
מכיר מישהו שעבר מוות קליני ארוך,
הוא מרצה בכיר ואישיות מוערכת,
במשפחתו הקרובה הוא אמר פעמים ספורות כי לא יספר כלום,
על אף שיש לו הרבה לספר,
וזאת מפני שחוץ מהתפעלות חיצונית או שגעונות הוא לא ראה שסיפורי האחרים הביאו תועלת,
הוא עצמו השתנה מאוד,
מאוד רציני ומיוחד מאז [כבר 25 שנה לערך],
מה שברור ששמעתי ממנו פעם כי אמונה של מישהו שחונך כשומר תורה ומצוות אמורה להיות מספיק חזקה שלא סיפור של אדם בודד, לפי מצבו וגופו אמור להשפיע, אלא דברי התורה וחכמינו זכרונם לברכה.
נ.ב. הרבה יש להתווכח על התובנות אך מה נעשה ו"אין חכם כבעל הנסיון" ואף אחד כאן לא מתנדב [כמדומני] להיות בעל הנסיון הבא
השאלה היא פילוסופית, ניתן להתפלסף עוד ולומר כי אלו שרצו להשאר כבר לא איתנו ולא חזרו לספר ורק מי שרצה חזר......תודה לכל העונים
השאלה שאני רציתי להעלות בפניהם
היא שאלה קצת מוזרה
אחרי שמישהו נמצא בעולם האמת, ורואה את האמת, וכל כך טוב למעלה
למה בכל הסיפורים הם רוצים לחזור לעולם השפל הזה
מישהו פה רוצה לחזור בגלגול? לא!
אז למה אנחנו רוצים לחיות הרבה שנים?
כי אנחנו כבר פה!
אבל אחרי שהולכים...
למה שנרצה לחזור?
אני יקצין את השאלה שלי, לכאו' אדם שנמצא בבית דין של מעלה, בפי כס המשפט, צריך לומר לקב''ה - הטוב בעינך עשה. אני לא צד בענין.
יישר כוח
אין לי ספק שהם לא ראו הכל והם לא התנתקו לגמרי, הם כנראה היו על הגבול וטעמו משהו (אם נמשיל לכדוה''א והחלל אז היו באיזשהו מקום באטמוספרה).אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים