דרוש מידע מוות קליני

• הוסף לסימניות
אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?
מה שרואים מכאן לא רואים משם...
רק להזכירך מוות קליני אינו מוות ע"פ ההלכה, לכן זה לא אותה חזרה לעולם.

• הוסף לסימניות
מה שרואים מכאן לא רואים משם...
רק להזכירך מוות קליני אינו מוות ע"פ ההלכה, לכן זה לא אותה חזרה לעולם.
זה בדיוק נקודת השאלה שלי... שם יש רק אמת, ולכן לכאו' צריך לומר לקב''ה, רצונך רצוני.
זה לא אותה חזרה, אבל זה כן דיון בפני בית דין של מעלה....

• הוסף לסימניות
למה מחפשים כהוכחות לדברים נסתרים? סקרנות היא תכונה חשובה שאסור להתבייש בה.
תודה לכל העונים
השאלה שאני רציתי להעלות בפניהם
היא שאלה קצת מוזרה

אחרי שמישהו נמצא בעולם האמת, ורואה את האמת, וכל כך טוב למעלה
למה בכל הסיפורים הם רוצים לחזור לעולם השפל הזה
מישהו פה רוצה לחזור בגלגול? לא!
אז למה אנחנו רוצים לחיות הרבה שנים?
כי אנחנו כבר פה!
אבל אחרי שהולכים...
למה שנרצה לחזור?

אני יקצין את השאלה שלי, לכאו' אדם שנמצא בבית דין של מעלה, בפי כס המשפט, צריך לומר לקב''ה - הטוב בעינך עשה. אני לא צד בענין.

יישר כוח
זו שאלה לדעתי לאדמו"ר ולא לאחד שעבר מוות קליני או משהו. הוא עשה את מה שציוו עליו, והאמת עמדה לו מול הפנים - ששם בעוה"ב מקבלים שכר עצום על מצוות, ואין אפשרות לעשות שם מצוות, ולכן חזר, כדי לעשות עוד מצוות. זו דעתי.

• הוסף לסימניות
מכיר מישהו שעבר מוות קליני ארוך,
הוא מרצה בכיר ואישיות מוערכת,
במשפחתו הקרובה הוא אמר פעמים ספורות כי לא יספר כלום,
על אף שיש לו הרבה לספר,
וזאת מפני שחוץ מהתפעלות חיצונית או שגעונות הוא לא ראה שסיפורי האחרים הביאו תועלת,
הוא עצמו השתנה מאוד,
מאוד רציני ומיוחד מאז [כבר 25 שנה לערך],
מה שברור ששמעתי ממנו פעם כי אמונה של מישהו שחונך כשומר תורה ומצוות אמורה להיות מספיק חזקה שלא סיפור של אדם בודד, לפי מצבו וגופו אמור להשפיע, אלא דברי התורה וחכמינו זכרונם לברכה.
נ.ב. הרבה יש להתווכח על התובנות אך מה נעשה ו"אין חכם כבעל הנסיון" ואף אחד כאן לא מתנדב [כמדומני] להיות בעל הנסיון הבא
תודה לכל העונים
השאלה שאני רציתי להעלות בפניהם
היא שאלה קצת מוזרה

אחרי שמישהו נמצא בעולם האמת, ורואה את האמת, וכל כך טוב למעלה
למה בכל הסיפורים הם רוצים לחזור לעולם השפל הזה
מישהו פה רוצה לחזור בגלגול? לא!
אז למה אנחנו רוצים לחיות הרבה שנים?
כי אנחנו כבר פה!
אבל אחרי שהולכים...
למה שנרצה לחזור?

אני יקצין את השאלה שלי, לכאו' אדם שנמצא בבית דין של מעלה, בפי כס המשפט, צריך לומר לקב''ה - הטוב בעינך עשה. אני לא צד בענין.

יישר כוח
השאלה היא פילוסופית, ניתן להתפלסף עוד ולומר כי אלו שרצו להשאר כבר לא איתנו ולא חזרו לספר ורק מי שרצה חזר......
אמנם כנראה שעדיין הגוף קשור באיזה שהוא מקום ועל כן כל אחד לפני שהתנקה מרגיש ויודע רצונות למרות שרואה את האמת.
ישנם כאלו שיודעים כמה כל מעשה טוב גורם נחת רוח בשמים ולא רוצים להיות כלל בעולם האמת, אך זוהי מדרגת צדיקים.
אבל דבר אחד ברור, המדרש אומר אוי לאותה בושה ואוי לאותה כלימה וכו' בשעת הדין, ולכן כל אחד יש לו תשוקה אדירה להזדמנות נוספת.
ולמי שחושב שנפרד מעצמו ואומר הטוב בעיניך עשה שיאמר כן גם אם יקחוהו לגיהנם כי זהו רצונו אלא שעד לניקוי הסופי ישנה הרגה פרטית של הנשמה וכך רצונו יתברך שתרגיש.
בספר חסידים ואנשי מעשה של הרב אליהו מוקטובסקי [כי טוב] ז"ל בפרק חודו של מחט הביא סיפור על חסיד בשם קוזק שסיפר כי רקד ושמח בדרך לגיהנם כי זהו רצון ה' תקראו שם ותרוו נחת מהתיאור המדהים.

• הוסף לסימניות
אתה מכיר מישהו שמוכן להצהיר עכשיו שהוא רוצה לחזור בגלגול בשביל לזכות לתקן ולעשות עוד מצוות?
אין לי ספק שהם לא ראו הכל והם לא התנתקו לגמרי, הם כנראה היו על הגבול וטעמו משהו (אם נמשיל לכדוה''א והחלל אז היו באיזשהו מקום באטמוספרה).
יש גם גישה ששוללת הכל וטוענת שזה דמיון של ערפול חושים כמו חלום אבל עמוק יותר, הרי הנשמה עולה כל לילה בבחינה מסוימת ולפעמים גם עוברת הרבה כידוע ליודעי וכו' ואף אחד לא חושב שבסינכרון עם הגוף יש משהו שאמור להיות בזכרון במוח הגשמי.

• הוסף לסימניות
ישנם סיפורים (נראה לי שבת ה"דברי חיים") שרצתה לחזור לטובת הילדים.
וכן- הרצון לתקן.
וכל מי שנמצא כאן כנראה רצה לחזור בגלגול כדי לתקן.. זה שבעולם הזה לא זוכרים את הרצון שהיה קיים שם זה משהו אחר... חלק מהעבודה הנדרשת מאיתנו כאן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת