מוזמנים לקרוא את המדריך החדש

• הוסף לסימניות
היי, חברים.​

במסגרת קבוצת הצלמות שפתחנו בג'ימייל, שלחתי לפני חודש לבנות מייל מפורט שמתאר את מערך התאורה הניידת שלי.
חשבתי שלא יזיק לשתף במידע גם את חברי הפורום, אז העתקתי לפה את המייל (וגם עמלתי על יישור נורמלי לטקסט, שכמובן התחרבש בהעתקה מ-word לפרוג).
מתנצלת על הניסוח המיילי... השתדלתי לשנות שישמע כללי יותר.​

מאחר ואני אישית לא נכנסת לפורום המדריכים לבדוק מה התחדש, ואני מניחה שרוב החברים לא ממש עושים את זה - החלטתי לעשות לעצמי פרסומת עצמית פה.
מוזמנים לקרוא, ליישם וליהנות.
בהצלחה לכולם!

http://www.prog.co.il/showthread.php?p=460453#post460453

• הוסף לסימניות
תודה רבה על המדריך המושקע ....

• הוסף לסימניות
תודה על ההשקעה והמאמץ.
התקנת פלשים על 'זרועות קופיקו' זה דבר די נחמד, אם כי, במקרים בהם יש בעיות תאורה בגלל מיקום של אנשים וכו', ויש קצת קושי בהורדת או הכוונת הפלש בזמן האירוע.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד

הערה: אין זה מדויק לומר שהעוצמה של YN560 דומה ל580 של קנון.

הGN של הסיני הוא 39 ושל קנון 58

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;460910:
כל הכבוד

לא יודעת לדבר ב-GN, אבל צבי (צל99) בדק עם מד האור שלו את ההארה של כל אחד מהפלאשים, ויצא שהמץ שלו (לא זוכרת מה המספר), הקנון 580, ה-YN560 וה-YN460-II הם בעלי עוצמה דומה (אולי האחרון מעט חלש יותר), ואילו ה-YN-467 היה משמעותית חלש יותר (באיזה סטופ וחצי או שניים).

• הוסף לסימניות
רבקה, תודה על המדריך!

האם יש חיסרון משמעותי בסינכרון עם המצלמה וחישוב אור בין הפלאשים מארץ השמש העולה ובין קנון מקורי או לפחות חברות ידועות אחרות (בשימוש על המצלמה עצמה)?

לאחר שראיתי את המחירים שהצגת אני שוקל לרכוש אחד או שניים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;460955:
רבקה, תודה על המדריך!

האם יש חיסרון משמעותי בסינכרון עם המצלמה וחישוב אור בין הפלאשים מארץ השמש העולה ובין קנון מקורי או לפחות חברות ידועות אחרות (בשימוש על המצלמה עצמה)?

לאחר שראיתי את המחירים שהצגת אני שוקל לרכוש אחד או שניים..

הפלאשים האלה ידניים, הפלאשים של קנון אוטומטים על המצלמה. זה אחרת לגמרי. להרבה מאוד מקרים (למשל צילום אירועים) אי אפשר לצלם עם פלאש על המצלמה שאין לו אפשרות אוטומטית (TTL).
[כמו שכתבתי, יש שם דגם עם TTL אבל הוא חלש באופן משמעותי. מעבר לזה, לא בטוח שה-TTL שלו מדהים, לא ניסיתי.]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;460454:
היי, חברים.​

במסגרת קבוצת הצלמות שפתחנו בג'ימייל, שלחתי לפני חודש לבנות מייל מפורט שמתאר את מערך התאורה הניידת שלי.
חשבתי שלא יזיק לשתף במידע גם את חברי הפורום, אז העתקתי לפה את המייל (וגם עמלתי על יישור נורמלי לטקסט, שכמובן התחרבש בהעתקה מ-word לפרוג).
מתנצלת על הניסוח המיילי... השתדלתי לשנות שישמע כללי יותר.​

מאחר ואני אישית לא נכנסת לפורום המדריכים לבדוק מה התחדש, ואני מניחה שרוב החברים לא ממש עושים את זה - החלטתי לעשות לעצמי פרסומת עצמית פה.
מוזמנים לקרוא, ליישם וליהנות.
בהצלחה לכולם!

http://www.prog.co.il/showthread.php?p=460453#post460453

סחתיין על ההשקעה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;460910:
כל הכבוד

זה השוואה בין תפוחים לתפוזים

מספר הGN שהיצרנים מפרסמים זה מספר המטרים שהפלאש מגיע בעוצמה מלאה בצמצם, אסא וזום מסוים
הבעיה היא שכל יצרן מפרסם את מספר הGN עם נתונים אחרים של צמצם\אסא\זום

והנה המסקנות:
(ההבדל בין ה580II לYN560 הוא טיפה יותר משליש סטופ)
כאן ניתן לראות השוואה רצינית בין הפלאשים (ע"י בדיקה עם מד-אור)

צפה בקובץ המצורף 73463

קבצים מצורפים

• YN-560_power_output_index-2.jpg
    KB 29.4 · צפיות: 7

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה