מוזר לי

• הוסף לסימניות
כבר שנים אני על קרופ
לפני כמה חודשים שדרגתי לFF - 6D
ומאז בסטודיו אני לא יכולה לעלות מהירות תריס מעל 160
שאני מנסה לעלות ל200 המצלמה לא מסתנכרנת לי עם המבזקים
ונוצר לי פס שחור
מסתדרת עם זה בדרכים אחרות אבל חסרה לי המהירות לפעמים
במצלמה הקודמת העלתי ל200 אפילו 250
הציוד : 6D
עדשה 50 מ"מ 1.8
4 מבזקים 400 Vשל סמראט

• הוסף לסימניות
וודאי, אי אפשר להעלות בסטודיו מעל 160, אחרת יוצא חצי שחור.

• הוסף לסימניות
בקרופ כן העלתי לפחות עד 200

• הוסף לסימניות
השתדרגת ...
מזל טוב ככה זה מקצוענים עובדים קשה;)

• הוסף לסימניות
אוי כמה שטויות:rolleyes:.
אין קשר לסטודיו או לא סטודיו. יש מהירות סינכרון. לכל מצלמה יש את מהירות הסנכרון שלה.
חלקם 1/200 וחלקם 1/250. 1/160 נשמע לי איטי מדי. בכל אופן אפשר להתמודד עם זה ולעקוף את מהירות הסנכרון ע"י שימוש בפלאש תומך בHHS.

• הוסף לסימניות
"ראובן 10, post: 5121711, member: 18568" בכל אופן אפשר להתמודד עם זה ולעקוף את מהירות הסנכרון ע"י שימוש בפלאש תומך בHHS

אפשר עוד קצת פרטים על זה?
מה זאת אומרת 'פלאש תומך HHS'?
אני רואה שרשום לי על הספיידלייט -'HHS 1/18000' מה זה אומר?
אני אשמח מאד לדעת איך לעקוף את הבעיה הזאת!!!
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אוי כמה שטויות:rolleyes:.
אין קשר לסטודיו או לא סטודיו. יש מהירות סינכרון. לכל מצלמה יש את מהירות הסנכרון שלה.
חלקם 1/200 וחלקם 1/250. 1/160 נשמע לי איטי מדי. בכל אופן אפשר להתמודד עם זה ולעקוף את מהירות הסנכרון ע"י שימוש בפלאש תומך בHHS.

אז מה למצלמת הFF מהירות הסינכרון נמוכה יותר?
ועם אני רוצה לעבוד במהירות גדולה יותר אני צריכה להחליף את המבזקים שלי ?
או רק להוסיף פלאש תומך
המון תודה

• הוסף לסימניות
שירה - למה חסרה לך המהירות הגבוהה יותר? הרי בצילום עם פלאש מה שמקפיא את הרגע זה הפלאש ולא המהירות. בשונה בצילום בתאורה טבעית שאז מהירות גבוהה משמעותית מאוד.
אמנם יש מקרים שחשובה המהירות הגבוהה בתוספת לפלאש, וזה כשחשוב להקפיא דברים שהם בתנועה. כמו מים זורמים, צילום טיפות, וכו'.
בקיצור - בצילום סטודיו "רגיל"(לא כמו הדוגמא האחרונה שציינתי) אין כ"כ משמעות עם המהירות היא 1/160 או 1/200.

פלאש HSS זהו פלאש שמאפשר לצלם במהירויות גבוהות. High Speed Sync.

• הוסף לסימניות
בהתחלה חשבתי שהבעיה אצלי
הייתי רגילה שנים למהירות שונה
התרגלתי מהר למהירות של 160 והכל בסדר
עכשיו אני רוצה ללמוד ולהבין למה ומה זה הכל

• הוסף לסימניות
גם אני חושב שאין צורך לעבור את ה1/160.
אני זוכר שאיציק אמר לנו בלימודים שיש פלאשים שהמהירות להם היא זקוקה היא 1/160 וישנם צריכים מהירות 1/125. דברתי פעם עם מוכר וותיק של אלי ביתן הצילום והוא אמר לי שכל הספידלייטים מהירות הנדרשת היא 1/125.
אגב מהירות סנכרון של המצלמה היא כמה מקסימום אפשר לסגור תריס בלי שיראו פס שחור.
אין קשר למה שכתבתי מקודם.
נראה לי שמצלמות הFF מהירות הסנכרון נמוכות מהקרופ. לא יודע למה.

אם אין לך פלאש תומך בHHS. אין מה לעשות אלא לסגור צמצם.
מערכת הHHS נועדה לצילום עם תריס סגור יותר עד 1/8000. בכדי שיהיה אפשר להקפיא מחד. או לפתוח צמצם בצילומי חוץ מאידך באור יום מלא. מה שדורש סגירת תריס.

• הוסף לסימניות
שני מהירות סינכרון במצלמה.
ובהחלט צריך מהירות גבוהה כדי להקפיא תנועה מהירה גם בשימוש עם פלאשים.

• הוסף לסימניות
איך משנים מהירות סינכרון במצלמה ?

• הוסף לסימניות
ללא שם.jpg

הטור מימין שייך למצלמת 6D. [משמאל 7DII]

• הוסף לסימניות
איך משנים מהירות סינכרון במצלמה ?
אין דבר כזה.

לעצם הענין, אכן, במקרים רבים המגבלה היא 1/160
אני לא עולה יותר מזה במארק 3 כי לפעמים עלול לצוץ פס שחור קטנטן בקצה התמונה (בסטודיו)
אגב בצילומי חוץ לא תהיה לך בעיה, זה רלוונטי רק לתאורת פלאש ששולטת על כל הפריים ממש, ברגע שיש תאורה סביבתית משמעותית לא תראי פס שחור , לכל היותר במקום הפס הזה יהיה שטח זהה שלא מקבל את הפלאש אבל זה יהיה בקצה התמונה ובמקום שמקבל אור סביבתי, הרי האובייקט שלך אף פעם לא יגע בקצה בתמונה ממש.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לשנות מהירות סינכרון במצלמה, בכל אופן אצלי בניקון D600 יש.
(שקניתי משדר גודוקס עם אפשרות HSS חלק מההוראות היו איך לשנות מהירות סנכרון במצלמה, ואז גיליתי את זה)

• הוסף לסימניות
את בטוחה בזה?
HSS לא צריך לשנות מהירות סנכרון, כל הענין שלו הוא להתגבר על מהירות הסנכרון השרירותית, לא לשנות אותה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה