- הוסף לסימניות
בת השש שלי מביעה כבר הרבה זמן רצון וחשק ללמוד לנגן בכלי כלשהו. אני אמנם אמא שלה, ולכן אולי קצת משוחדת, אבל מדובר בילדה מוזיקלית מאד, עם חוש קצב מפותח לגילה. כמי שלמדה לנגן על פסנתר הרבה שנים, אין לי ספק שמומלץ וכדאי להתחיל בכלי הנפלא הזה, ולא על אורגנית וכדומה.
והרי השאלות:
האם אפשר להתחיל ללמוד תווים לפני שהיא יודעת לקרוא (היא שולטת באותיות הא' ב' מצוין, אבל לא ממש קוראת)?
האם יש עדיפות ללימוד עם מורה פרטית, או שאפשר שאני אתחיל איתה לפחות את הבסיס (לא מדברת על פוגות של באך ולא על נוקטורנים של שופן כמובן, אלא לפחות תווים ומושגים בסיסיים)?
היכן אפשר למצוא חוברות ללימוד תווים לפסנתר שמתאימות לילדים?
ושאלת השאלות: מהו הגיל המומלץ להתחיל ללמוד על פסנתר? האם כדאי להתאזר בסבלנות ולהתחיל מאוחר יותר, או שכדאי לתת צ'אנס עכשיו ולראות איך היא מסתדרת?
והרי השאלות:
האם אפשר להתחיל ללמוד תווים לפני שהיא יודעת לקרוא (היא שולטת באותיות הא' ב' מצוין, אבל לא ממש קוראת)?
האם יש עדיפות ללימוד עם מורה פרטית, או שאפשר שאני אתחיל איתה לפחות את הבסיס (לא מדברת על פוגות של באך ולא על נוקטורנים של שופן כמובן, אלא לפחות תווים ומושגים בסיסיים)?
היכן אפשר למצוא חוברות ללימוד תווים לפסנתר שמתאימות לילדים?
ושאלת השאלות: מהו הגיל המומלץ להתחיל ללמוד על פסנתר? האם כדאי להתאזר בסבלנות ולהתחיל מאוחר יותר, או שכדאי לתת צ'אנס עכשיו ולראות איך היא מסתדרת?
הנושאים החמים