מוכנות ללימוד פסנתר

• הוסף לסימניות
בת השש שלי מביעה כבר הרבה זמן רצון וחשק ללמוד לנגן בכלי כלשהו. אני אמנם אמא שלה, ולכן אולי קצת משוחדת, אבל מדובר בילדה מוזיקלית מאד, עם חוש קצב מפותח לגילה. כמי שלמדה לנגן על פסנתר הרבה שנים, אין לי ספק שמומלץ וכדאי להתחיל בכלי הנפלא הזה, ולא על אורגנית וכדומה.
והרי השאלות:
האם אפשר להתחיל ללמוד תווים לפני שהיא יודעת לקרוא (היא שולטת באותיות הא' ב' מצוין, אבל לא ממש קוראת)?
האם יש עדיפות ללימוד עם מורה פרטית, או שאפשר שאני אתחיל איתה לפחות את הבסיס (לא מדברת על פוגות של באך ולא על נוקטורנים של שופן כמובן, אלא לפחות תווים ומושגים בסיסיים)?
היכן אפשר למצוא חוברות ללימוד תווים לפסנתר שמתאימות לילדים?
ושאלת השאלות: מהו הגיל המומלץ להתחיל ללמוד על פסנתר? האם כדאי להתאזר בסבלנות ולהתחיל מאוחר יותר, או שכדאי לתת צ'אנס עכשיו ולראות איך היא מסתדרת?

• הוסף לסימניות
מצוי שילדים בגיל כזה מתחילים
ולא רק ילדים מחוננים
ישנה טכניקה היום שמחילים ללמד בצבעים
כל תו הוא צבע אחר
ואח"כ עוברים לתווים ללא צבע וזה דווקא עובד
המון הצלחה וודאי שעדיף פסנתר מאשר אורגנית.
----
עזרא

• הוסף לסימניות
כמי שלמדה פסנתר וגם הוראת כלי, נראה לי שכדאי לך למצוא מורה טובה ויצירתית שתתן לה לגשת נכון אל הכלי מבחינת הפקת צליל נכונה, ויציבה ומשקל בישיבה ליד הפסנתר, התווים? זה כבר בשלב הבא.
זה חשוב במיוחד מבחינת הגיל לעבוד דבר ראשון על הפקה טובה של צליל- שלא תפתח הרגלים גרועים שאחר כך זו עבודה קשה לשרש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1589696:
כמי שלמדה פסנתר וגם הוראת כלי, נראה לי שכדאי לך למצוא מורה טובה ויצירתית שתתן לה לגשת נכון אל הכלי מבחינת הפקת צליל נכונה, ויציבה ומשקל בישיבה ליד הפסנתר, התווים? זה כבר בשלב הבא.
זה חשוב במיוחד מבחינת הגיל לעבוד דבר ראשון על הפקה טובה של צליל- שלא תפתח הרגלים גרועים שאחר כך זו עבודה קשה לשרש.

השאלה אם בכזה גיל כבר אפשר להתחיל ללמוד ''רציני'', או שזה יותר בגדר תעסוקה נחמדת. אני אמנם למדתי תווים בגיל שבע, אבל ללמוד רציני יותר התחלתי בסביבות גיל תשע. המורה שלי הייתה רוסיה קשוחה ששנאתי (וסליחה אם זה נשמע נורא ואיום) את הימים שבהם באה ללמד. היא הקדישה שיעורים שלמים ליציבה שלי, וללימודי התאוריה, ואף שהיום אני מודה לה בכל לב כי היא באמת הייתה מורה מצוינת, נראה לי שבגיל שש זה בכל זאת קצת מוקדם.
שיקול נוסף הוא כלכלי. אין לי פסנתר בבית, וגם לא אורגנית, וחשבתי להתחיל לה את השיעורים בבית הורי, להם יש פסנתר צימרמן עתיק עם צליל נפלא. וככה לראות אחרי כמה שיעורים אם יש בכלל מה להשקיע בקניית פסנתר, או שמא הנושא באמת גדול עליה עכשיו.
נשמע מופרך מידי?

• הוסף לסימניות
אולי תנסי בעצמך ללמד אותה טיפה מהצד
ולראות איך היא עם זה?

אגב, איך היכולות שלה בנושא הסבלנות וההתמדה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי פרוטי;1589803:
השאלה אם בכזה גיל כבר אפשר להתחיל ללמוד ''רציני'', או שזה יותר בגדר תעסוקה נחמדת. אני אמנם למדתי תווים בגיל שבע, אבל ללמוד רציני יותר התחלתי בסביבות גיל תשע. המורה שלי הייתה רוסיה קשוחה ששנאתי (וסליחה אם זה נשמע נורא ואיום) את הימים שבהם באה ללמד. היא הקדישה שיעורים שלמים ליציבה שלי, וללימודי התאוריה, ואף שהיום אני מודה לה בכל לב כי היא באמת הייתה מורה מצוינת, נראה לי שבגיל שש זה בכל זאת קצת מוקדם.
שיקול נוסף הוא כלכלי. אין לי פסנתר בבית, וגם לא אורגנית, וחשבתי להתחיל לה את השיעורים בבית הורי, להם יש פסנתר צימרמן עתיק עם צליל נפלא. וככה לראות אחרי כמה שיעורים אם יש בכלל מה להשקיע בקניית פסנתר, או שמא הנושא באמת גדול עליה עכשיו.
נשמע מופרך מידי?
גם אני למדתי ברצינות שהובילה לבחור במוסיקה כמקצוע רק מגיל 13 בערך.
לפני כן היו אלה דשדושים עליזים, אבל הם תרמו לי מאוד, ולכל החיים.
אני אוחזת שלימוד מוסיקה הוא לאו דווקא בשביל לצאת ליאונרד ברנשטיין.
עצם לימוד המוסיקה ודווקא בכלי טבעי, מפתח הרבה מיומנויות בתחומים קוגנטיביים ורגשיים גם יחד. (מוטוריקה, הבעה, הפקה, קצב , משקל, דינמיקה ועוד...)

• הוסף לסימניות
האמת שיכולת הריכוז והקשב שלה לא ממש משהו, היא נשארה שנה נוספת בגן חובה בהמלצת הגננת (ילידת כסלו). ולמרות זאת, היא מאד מוזיקלית ויש לה הרבה אהבה לתחום.
נוי,אולי את מכירה מורה טובה לגיל הרך בבני ברק?

• הוסף לסימניות
ושאלת השאלות: מהו הגיל המומלץ להתחיל ללמוד על פסנתר? האם כדאי להתאזר בסבלנות ולהתחיל מאוחר יותר, או שכדאי לתת צ'אנס עכשיו ולראות איך היא מסתדרת?[/QUOTE]

הלוואי שמישהו היה מלמד אותי פסנתר בגיל 6...היום אני לומדת מעצמי...
אם הילדה מוזיקלית מאוד ונמשכת לתחום אל תחשבי פעמיים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי פרוטי;1590642:
האמת שיכולת הריכוז והקשב שלה לא ממש משהו, היא נשארה שנה נוספת בגן חובה בהמלצת הגננת (ילידת כסלו). ולמרות זאת, היא מאד מוזיקלית ויש לה הרבה אהבה לתחום.
נוי,אולי את מכירה מורה טובה לגיל הרך בבני ברק?
לא, אולי תעשי ברור ב"מזמור".
אם עדיין מלמדת שם דינה אורלוב תתעקשי עליה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה