כללי מול בקשה של לקוחה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה!

אם לקוח מגיע עם עיצוב שעיתון (או כל גרפיקאי אחר) עשה לו והוא רוצה בדיוק כזה, בדיוק בדיוק האם מותר לי לעשות לו?
לדוגמא הוא מביא לי פרוספקט שעשו לו והוא רוצה בדיוק כזה ללא שום שינוי. (שאלתי אותה מדוע אתה לא פונה למי שעשה לך את זה אז היא אמרה שמי שהוציא את הפרוספקט היה בקשר עם צד ג' של הקשור לפרוספקט והם רק קיבלו את הפרוספקט גמור)
כמובן שאני לא עובדת על הקובץ שלו אלא בונה הכל מתחילה אבל הרעיון העיצובי הוא לא שלי אני רק ביצצועיסטית.
אגב על עבודה כזו אני לא אחתום את שמי אבל מה הדין?
זה נשמע לי לא בסדר..???

• הוסף לסימניות
עוד שאלה לא קשורה,
שכחתי לחתום את שמי על אחד מהרולאפים - על זה היותר יפה וזה ממש מבאס אותי ראיתי תמונות של זה באינטרנט וזה ממש הציק לי ששכחתי,
יש לכם רעיון איך להוסיף את זה?
מישהו אמר לי על מדבקה שקופה אבל נראה לי שזה יכער..
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
גם לי זה לא מריח טוב...
יש שם חתימה של הגרפיקאית, או מי שערך? תדברי איתה.

• הוסף לסימניות
לגמרי אסור.
אלא אם כן דיברת עם מי שעשה והוא נתן אישור

• הוסף לסימניות
אם הם רוצים בדיוק אותו דבר שיפנו לגרפיקאית המקורית.

דרך אגב, אם זה ממש אותה גרפיקה וטקסט בלי שינויים - כנראה שהגרפיקאית תסכים לשלוח להם את הקובץ הסגור שוב ללא תשלום.
גם אם יש שינויים קטנים בטקסט היא תקח תשלום סימלי - הרבה יותר ממה שתקח מישהי שתבנה שוב את הפרוספקט מההתחלה.

• הוסף לסימניות
עניתם לעניין
תודה רבה רבה!!

עכשיו אשמח לתשובות לשאלתי השניה (הלא קשורה.. ;)

• הוסף לסימניות
על עבודה ששכחתי להכניס קרדיט אין קרדיט ואני לא מנסה להכניס אותו בדרכים יצירתיות.

אם זו עבודה יפה במיוחד זה רק גורם לי לא לשכוח בשום פנים ואופן לשים קרדיט בפעם הבאה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה