מומחי חומרה - אנא עזרתכם (דיסק קשיח תקול)

• הוסף לסימניות
המחשב הנייד שלי (lenovo thinkpad e530) הראה סימני גסיסה, העבודה בו הפכה לבלתי אפשרית. ומנהל המשימות רמז לי שהבעיה בדיסק הקשיח.
אז לפני שניסיתי התקנה נקיה של מערכת ההפעלה, הלכתי לבדוק את הדיסק. ודוח הבדיקה לפניכם.
20181108_155351.jpg
כעת, נסיתי להפעיל אופציה מובנית בביוס של בדיקת ותיקון הדיסק. הבדיקה נתקעה באמצע (תוצאה די דומה בכמה נסיונות). מצ"ב תמונה.
20181109_115403.jpg

האם תוכלו להמליץ על תכנה כלשהי (אולי מ-hirens boot?) לנסות לתקן את הדיסק? או שאין טעם וצריך להחליף אותו?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היתה לי הרגשה שהתגובה הלקונית לא תהיה מספיק
אבל הייתי עצלן מידי לכתוב
אני רואה שאין ברירה
אז...

בכל דיסק קיימים סקטורים רזרביים למקרה של bad sector
כשהדיסק נתקל בbad sector הוא פשוט מחליף אותם ברזרביים שקיים

מה שהתכנות הללו - שמתיימרות לתקן דיסקים - עושות
שולחים קריאה ו/או כתיבה (גם) כמה פעמים לbad sector הזה עד שהדיסק עצמו מחליף את הסקטור הבעייתי עם רזרבי

העניין הוא שהרבה פעמים מדובר ביותר מסקטור אחד
והרשימה שבה מופיע רשימת ההחלפות היא מוגבלת
בפרט אם מדובר ברצף של סקטורים

הבעיה היא שרשימת ההחלפות מוגבלת
והתוכנות הללו בודקים סקטור סקטור, ואם רשימת ההחלפות מלא הם פשוט לא יכולות להמשיך

מה שעושים כל אלה שמתעסקים בחידוש דיסקים (refurbish) במקרה כזה
במקום להכניס את כל רשימת הסקטורים העוקבים כל סקטור בודד ברשימה
הם פשוט מכניסים רצף שלם ו/או בלוק שלם (zone)

ולפעמים מבטלים ראש אחד לגמרי, ראה ערך דיסקים קשיחים שיוצא מהיצרן שהם לא מס' עגול דוגמה דיסק של 750GB מבוטל ברמת היצרן ראש אחד

אין כזה מושג סקטור שנפגם לוגית בלבד?
אבל אין בשום אופן אפשרות לתקן
אין ולא קיים מושג כזה ברמת תוכנה כאמור
כי אין אפשרות לתקן בעיה פיזית עם תוכנה

• הוסף לסימניות
זאת אומרת שאכן הדו"ח מראה בעיה פיזית?
מצילום המסך של הסקטורים הבעייתיים אפשר לראות שהסקטורים עוקבים אחד אחרי השני
מניחוש מושכל הייתי אומר
שמדובר ככל הנראה בראש קריאה\כתיבה אחד (לפחות) שלא עובד במיטבו במקרה הטוב
ובמקרה הגרוע לא עובד בכלל

• הוסף לסימניות
מצילום המסך של הסקטורים הבעייתיים אפשר לראות שהסקטורים עוקבים אחד אחרי השני
מניחוש מושכל הייתי אומר
שמדובר ככל הנראה בראש קריאה\כתיבה אחד (לפחות) שלא עובד במיטבו במקרה הטוב
ובמקרה הגרוע לא עובד בכלל
אם זה ניחוש מושכל, הייתי רוצה לנסות בכל זאת תיקון באמצעות תוכנה, ואח"כ שוב בדיקת סמארט.
אם לא יועיל לא יזיק, לא? או שאולי בדיקת הסמארט אחרי התיקון עלולה להטעות?
אם כן, איזו תוכנה הכי מומלצת לזה?

• הוסף לסימניות
גם אם תצליח לעשות משהו
זה יהיה תיקון קוסמטי בלבד ומוגבל מאד בזמן
מה שלא רק תעשה לא מומלץ לאחסן חומר חשוב בכל מקרה

דיסק לא עולה כל כך יקר ששוה להשקיע בו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה