כללי מונוגרם

• הוסף לסימניות
זה המונוגרם הראשון שלי...

חוו דעתכם לטוב ולמוטב.

האותיות: נ, ר, א, ש.

(הצד השמאלי נראה לי תקוע. במיוחד לאור העובדה שהריש לא מצאה לעצמה מקום אחר... אשמח להצעות היכן לתקוע את הריש...)

קבצים מצורפים

• פוטו.jpg
    KB 866.6 · צפיות: 21
  • מונו-גמור.gif
    KB 6.4 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
מאוד יפה!

להקטין את העיטורים מאוד.

• הוסף לסימניות
יש עוד משהו שיכול לחוות דעה?

תודה...

• הוסף לסימניות
אני לא מבין גדול במונוגרמים, אבל נראה לי שהרעיון של מונוגרם הוא שסך האותיות ייצרו צורה ברורה כמו כוס, נבל, או משהו כזה בו בזמן שהאותיות ברורות ונראות.
כעת, כשאני אומר שסך האותיות יוצרים צורה, אין הכוונה אילוץ אותיות לצורה, אלא שסך האותיות מהווים את הצורה.
הדרך הנכונה להתחיל הוא בבחירת כמה צורות,נגיד נבל וכוס וכינור.
ואז מוחקים בגסות כמו בסכין שהאותיות יצאו מהצורה
שימוש באיזשהוא כלי מעטפה לאילוץ האותיות לצורה יוצרת בסופו של עניין תחושה של סרדינים בקופסת שימורים בתנוחות לא טבעיות

כעת בלי קשר לתיאורייה שלי לגבי מונוגרמים, צורת האותיות ליד העיטורים לא משתלבים היטב.

וסתם רעיון שעלה לי בראש

נעלה... ראש שמחתינו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;394590:
אני לא מבין גדול במונוגרמים, אבל נראה לי שהרעיון של מונוגרם הוא שסך האותיות ייצרו צורה ברורה כמו כוס, נבל, או משהו כזה בו בזמן שהאותיות ברורות ונראות.

כעת בלי קשר לתיאורייה שלי לגבי מונוגרמים, צורת האותיות ליד העיטורים לא משתלבים היטב.

וסתם רעיון שעלה לי בראש

נעלה... ראש שמחתינו

תודה!
ניסתי לשלב בנבל וכדומה אבל לא הסתדר לי שיש גם את האות א' וגם ש'. זה תוקע לי הכל... במיוחד האלף שלא נכנסת לאף צורה...

תודה על הרעיון!!! באמת חשבתי לשלב פסוק כשלשהו.ואני באמת מחפשת פסוק. רק מה, שלך נראה מידי מאולץ... אפשרי לשלב פסוק עם כל כך רווח באמצע?

• הוסף לסימניות
בסידור נכון של הטקסט, ייתכן מאוד שכן.
אם תרשי לי אנסה את כוחי ביצירת צורה כלשהיא מאותיות אלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;394609:
בסידור נכון של הטקסט, ייתכן מאוד שכן.
אם תרשי לי אנסה את כוחי ביצירת צורה כלשהיא מאותיות אלו.

תודה!!!
אני פתוחה להצעות....;)

• הוסף לסימניות
אני חולק לגמרי על הצורך בשילוב האותיות בתוך אלמנט כלשהו!
אפשר לעשות משהו יפה גם עם האותיות בפני עצמם, למשל כמו שעשית את.
לדעתי זה יפה מאוד!

• הוסף לסימניות
שיר, מה שעשיתי כאן זה רק רעיון

הלכתי על הכיוון של נעלה את ירושלים על ראש שמחתינו.

מה עושים כשעולים לירושלים???? מהללים
אז צרתי צורה טיפוגרפית של כמו אדם שמחולל ומהלל (וגם מתאים לחתונה שרוקדים).
מה שרציתי להוציא בדמות הוא "נעלה.. על ראש שמחתינו" (הידיים מעל הראש)
מה שנותן משמעות חזותית לפסוק.

הסקיצה הזאת נועדה לתת לך השראה.

קבצים מצורפים

• נעלה את ירושלים.jpg
    KB 101.7 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
כאן ב'נ' יש משהו קצת מאולץ ולא טבעי, וזה מפריע. לכן כדאי להמנע מאילוצים.
(יש לי כמה רעיונות איך לשוות ל'נ' אופי טבעי יותר, אולי נשקיע בזה קצת ונעלה לכאן.)

• הוסף לסימניות
הנה אותו העבודה בשינוי קטן

כעת יש לסקיצה זה 'נ' יותר טבעית ופחות מאולצת

קבצים מצורפים

• נעלה את ירושלים.jpg
    KB 100.1 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
זה מאוד יפה, אבל כשאומרים "נעלה" את ירושלים על ראש שמחתנו לא מתכוונים לעלייה לרגל, אלא להזכרת האבל על ירושלים, כאילו אומרים: ירושלים היא בראש מעיינינו, וגם כאשר יש לנו שמחה אנו זוכרים את האבל על ירושלים.

• הוסף לסימניות
GRN:
א. את צודקת בכל מילה, עדיין המונוגרם הוא הרי לא לפרש את הפסוק, אלא לעשות מהעניין קצת צימעס.
ב. העבודה שעשיתי היה כדי להדגים איך אפשר להשתמש בטיפוגרפיה ליצור צורה בלי לאלץ אותם.
רק בגלל שבתגובה הראשונה ציינתי את הפסוק "נעלה את.." עשיתו משהו באווירה זו.

• הוסף לסימניות
שאלה קצת בזוית אחרת:
האם ה-ר' היא שם המשפחה של החתן? כי בדר"כ מזה עושים את האות ההכי בולטת.
כי אם למשל זה השם השני של הכלה (שגם לא משתמשים בזה..) אין טעם לתת לזה את ההדגשה.

• הוסף לסימניות
ואו... אני ממש לא מאמינה!
איזה השקעה.... זה ממש מקסים!
ממש שופע טיפוגרפיה נכונה... (מה שבמונוגרם שלי אין בגרוש...)

בשביל אנשים כמוך- צריך להוסיף לחצן- "אלפי תודות..."
או לפחות לאפשר ללחוץ כמה פעמים על התודה....
תודה תודה תודה!

נכון. הר' זה שם המשפחה.

• הוסף לסימניות
הנחתי, שה-'ר' הוא שם המשפחה, הואיל והיא הייתה האות האחרונה,
והנחתי לפי הדרך שעשית את מה שעשית, שמדובר בסדר כרונולוגי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה