מוסיקה וסאונד- נשמע טוב? על חשבון מי???!!

• הוסף לסימניות
לא אישי חלילה לאף אחד..
אבל לאחרונה אני מקבלת כמעט מידי יום פניות, בעיקר מתושבי הפורום\ ים השכנים
לקבלת חומרים שלי בתרומה..
הבקשה נעשת כאילו מאליה, תעלי, בבקשה, לשימוש אישי וכו..

האם כל שאר תושבי הפורום על מקצועותיהם השונים,
היו מעלים את שרותיהם כך חינם מעל לגבי הפורום?
או שמא רק אנו תושבי פורום מוסיקה וסאונד..

אולי סנגוריה-
הם פשוט לא יודעים שזה מקצוע. ופרנסה יום יומית בדיוק לכל בעל עסק אחר...

מוסיקאים??- תגובתכם חשובה לי..

• הוסף לסימניות
זו בעית הבנת הנשמע.
הרבה פעמים (בלי להכליל) כל אותם המבינים בהבנת הנקרא- הויזואל.
נתקלתי בדברים דומים, וזה היה דווקא כאלה שהעריכו את העבודה שלהם עד השמיים.
אולי צריך לתת שיעור בהבנת הנשמע. הציבור כנראה לא מבין את ההשקעה---

• הוסף לסימניות
אז בואי תסבירי יפה לכל מי שלא יודע:
בניית פלייבק זו עבודה מורכבת ואומנותית מאוד! עבודה של שעות וימים.
המחיר שמשלם המזמין הראשון לא שווה בד"כ אפילו חצי מהעבודה. התגמול האמיתי מגיע בהשכרות חוזרות של הפלייבק במהלך הזמן.
אז עכשיו זה מובן שפלייבק הינו מוצר ששווה כסף. בדיוק כמו שמלה שנתפרת להשכרה, שלא יעלה על הדעת לבקש אותה בהשאלה, כך תעשיית הפלייבקים.

• הוסף לסימניות
דווקא בתור אחת לא מהתחום,
לדעתי חשוב לענות לבקשות כאלה בצורה ברורה:
הנה (כך וכך מה שאפשר וזמין)
לגבי (זה וזה), כרוך בתשלום.
וחסל סדר בקשות לא הגיוניות. אנשים לא מתכוונים אבל מרוב שלא נעים... חבל! לפעמים הסבר פשוט מבהיר עניינים (כולל לקהל הצופים)

• הוסף לסימניות
אני מדברת על זה, שזה אפילו לא בראש, שבעל מקצוע אחר גם עובד לפרנסתו...
זזה קורה לאחרונה המון המון המון!!

• הוסף לסימניות
טוב,
דבר ראשון טוב מאד מאד עשית שפתחת את האשכול הזה!!
מודעות זה הצעד הראשון בדרך לפתרון בעיה. קודם כל, כל האנשים שלא עוסקים במוזיקה מוזמנים להכיר את העובדה שפלייבק לא נברא לבד! למרות שחשבתם שכן.
ומי שיוצר אותו, עובד עליו ה מ ו ן זמן, עד שאין לכם אפילו מושג כמה זמן. על פלייבק אחד של 3 דקות, אפשר לעבוד גם שבוע שלם. חשבתם על זה פעם?
אני מאמינה שאף אחד לא ביקש תרומה מתוך רוע לב או נצלנות. זה פשוט חוסר ידע.
אז גרפיקאים נכבדים (וכן כל אחד אחר), נא הכירו בעובדה שכשם שפרסומת לא נוצרת לבד, כך גם מוזיקה.
הרבה הצלחה לכולם!
סליחה על המגילה, כתבתי מדם ליבי.

• הוסף לסימניות
מי שלא בתחום לא מבין את זה.
טוב שהעלית את זה למודעות.

אציין דווקא שאלה שבתחום ומשכירות הרבה דווקא כן נזהרות בזה, אפילו לשימוש חוזר מתקשרים אליי לבקש רשות או לשלם שוב.

(אני חושבת שהמקור לבלבול הוא ששירים כלליים כן ניתנים כאן לשימוש אישי. לוידעת להגדיר את ההבדל, אם ישנו בכלל)

• הוסף לסימניות
בתור אולפניסטית שמכינה הרבה פלייבקים לא אחת נתקלתי באנשים ששאלו אותי: "את יכולה להוריד את המילים מהשיר????" לדעתי זה המקור לטעות. מי שלא מבין בזה חושב שיש לאולפניסטיות איזשהו קסם שלוחצים על אפקט וזה משאיר פלייבק מקורי ללא המילים....

• הוסף לסימניות
רוב האנשים לא מודעים להשקעה ולמורכבות שבתעשיית המוסיקה באופן הכללי.
זו בעצם הסיבה (כמובן שלא רק-בא לא נהיה תמימים...) לצריבת הדיסקים המוזיקליים, דיסקים של הצגות, סרטים וכדו'.

לאנשים נדמה לצורך הדוגמא - שאברהם פריד נכנס לאולפן, שר -ו..... הולך הביתה!!!
וכן התזמורת,
הם לא משערים כמה שעות יושב המעבד, כמה שעות מתאמנים ביחד וכמה עבודה יש אח"כ במיקס.

אולי אם מישהו יפיק פעם קליפ על הפקת שיר אחד באולפן - יתחילו להבין...

ברכות על העלאת הנושא למודעות!

• הוסף לסימניות
אני אומר לאלו ששואלים שאני יכול להוריד מילים מהשיר, זה פשוט עולה כמו לייצור פלייבק :)

• הוסף לסימניות
אגיב מהתחום שלי, התחום הגרפי:

לא פעם, בעבודה, אני מקבלת הוראות (הקובץ סגור, כלומר JPG):
"תקטיני את המיטה מימין למעלה, ותמחקי את הפרח שמסתיר את המיטה האמצעית. הלוגו קטן מידי (ומפוקסל...) אז תגדילי, ותמרכזי, ואם המיטה שעומדת שם מפריעה, אז תזיזי קצת למטה. והכתובת שלנו קצת שונה - תתקני."

לכי תסבירי להם שצריך לצלם מחדש או לבנות את המודעה מחדש.

(והכי מתסכל, כשהבוסית לא מבינה עד כמה זה מורכב!)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה