מוסיקת עולם.. נסו לנחש מאיפה זה:)

• הוסף לסימניות
גם קטע יפיפה

לאיזה כלים זה נכתב במקור?

• הוסף לסימניות
יכול להיות גם הכיוון האפריקאי?(אתיופיה וכו')
הודו אולי גם בכיוון?

• הוסף לסימניות
נשמע מאקאם מזרחי, עם כל ה"רבעי טונים" שרק כלי מיתר יכול לתת. אולי מוסיקה מצרית?
אודה ואתוודה שלא הייתה לי סבלנות לשמוע בצייתנות את כל הקטע ודילגתי פה ושם. (מה לעשות, האוזן שלי כנראה מערבית יותר מדי)

• הוסף לסימניות
זו שוב מוזיקה אירית? (מאד הזכיר לי סגנן של מוזיקה אירית שורשית ששמעתי בעבר עם כל החזרות)
אם לא אז תימנית.

• הוסף לסימניות
אז כתבתי תגובה יפה וארוכה והיא נמחקה לי.
איזה כיף לעשות את זה אתכם, המרצה שלי היתה מתמוגגת:)
תימני אמרתם.. כינור נדיר במוזיקה תימנית, והיא בד"כ הרבה יותר יבבנית.
כלומר, רבעי הטונים כמו שנוי אמרה [תסלחו לי על שגיאות מגדריות בהקשר של הניקים..] קיימים ולכן זה משייך אותנו למזרח, אבל הם לא ממש מודגשים ולכן זה חייב להיות על גבול הארופאי.
אא"כ אפכא ציין את סימפוניית ההפתעה בגלל האזכור הארופאי.
אביה, תודה על החיזוק:)
משולש, אתה מסוכן אתה. איך הגעת לדרום אמריקה אין לי מושג, אבל אמרת תורכיה וזה נכון.
ו-שוב פופקו עם הברקה- זה ברברי משהו? כן, זה צועני. שומעים שהמוזיקה עממית ומקפיצה, לא כמו הכינור שמנוגן באופרה בוינה..
אז זוהי מוזיקת צוענים מתורכיה ושמה Taksim on Kaman.
ROT, בשבילך העליתי קטע הודי, לטעימה. ו "סה-רי-גה-מה-פה-דה-ני" הם שמות התווים ההודיים שלמרבה הפלא [הודים סטלנים, נו מה] אין להם גובה אבסולוטי [לדוגמא, התו "לה" יהיה תמיד בתדר של 440 KH] אלא זה תלוי ב"ראגה" עליה הם משחקים, אותה בוחר הזמר לשיר. [ידועות 72 ראגות]
הקטע הבא [222], הפתעה לחובבי מוזיקה אלקטרונית:)

קבצים מצורפים

• 0 ביטים · צפיות: 0
  • 222.mp3
    3.7 MB · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
אז הכלי היה אמור לתת לנו צד לניחוש. (כינור-צועני מתאים)
הייתי צייתנית ולא התייחסתי לכלי, אבל בכל מקרה לא הייתי מנחשת...

• הוסף לסימניות
רגע הקטע של המוזיקה האלקטרונית, זה כלי נראה לי משהו תאילנדי או משהו, שעושים אותו ע"י הפה ומשחקים עם פתיחה וסגירה של הפה?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את המשימה הפעם.
בכ"א תודה על המחמאות, משולש זו את. ו-אלו רק תחושות בטן, לא למדתי את תולדות המוזיקה.

• הוסף לסימניות
הקטע האלקטרוני מדהים!! איזה עוצמת ביטוי, התרגשתי עד דמעות. זו היתה חוויה אינטלקטואלית מדהימה לנתח את ההרמוניה, לקלוט את הצלילים העיליים, המשקל - אקזוטי, והמבנה, גאוני!! (היצירות של בטהובן מסמיקות ליד כזה קטע...) אין מה לדבר אחד הקטעים המרשימים שהוקלטו אי פעם במאות האחרונות.;)
תכלס' מה זה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;547203:
הקטע האלקטרוני מדהים!! איזה עוצמת ביטוי, התרגשתי עד דמעות. זו היתה חוויה אינטלקטואלית מדהימה לנתח את ההרמוניה, לקלוט את הצלילים העיליים, המשקל - אקזוטי, והמבנה, גאוני!! (היצירות של בטהובן מסמיקות ליד כזה קטע...) אין מה לדבר אחד הקטעים המרשימים שהוקלטו אי פעם במאות האחרונות.;)
תכלס' מה זה???
מחרטה מקולקלת:D

• הוסף לסימניות
בחייכם, זה מוזיקה אתנית!!
אין להם סמפלרים, אין להם טייפרקורדר בכלל, זה הכל 100 טבעי. כנראה שפופקו הביא בנו בפעם השלישית.. [כן, תאילנד, קרוב:)]

• הוסף לסימניות
איזו מלכה את. קבלי שאפו. אין ניחוש מדוייק מזה!
הבעיה שלי היתה שהמרצה שלי דברה על הכלי הזה ככלי אוסטראלי, ולא מעבר לזה.
אני [כמי שלמדה סאונד, מתישהו בחיים, נדהמתי מהיכולת לשחק בתדרים של הצליל בלי לשנות את גבהו. זה נשמע כמו משחק פרוע בEQ, בזמן שאתה יודע שכל מה שעמד לרשותם זה ענפים חלולים של איקליפטוס]
הקטע הבא איננו מבויים:)

בבקשה:)

קבצים מצורפים

• 15 רצועה 15.mp3
    2.1 MB · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
א-י-ן על מוזיקה אירית!!!!

הכנורות וכלי הנשיפה שלהם תענוג.

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• לורד5.mp3
    3 MB · צפיות: 45
  • לורד7.mp3
    6.6 MB · צפיות: 49
  • לורד10.mp3
    4.4 MB · צפיות: 34
  • לורד11_.mp3
    6.1 MB · צפיות: 36
  • לורד16.mp3
    7 MB · צפיות: 39

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה