דרוש מידע מוסך- מה חשוב לדעת?

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אבקש לשמוע מבעלי ניסיון מה חשוב לדעת לפני שמוסרים רכב לתיקון במוסך (לא מורשה)
תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
רק רק רק רק המלצות ממספר אנשים שאתה מכיר אישית שנהנו ממנו והוא לא משקר ומנפחחח...
אם זה בבני ברק יש לי מה להמליץ

• הוסף לסימניות
אתה בטוח שלא מורשה?
כי הציבור מבלבל לפעמים
יש מוסך היבואן או מורשה מטעם היבואן בד"כ מטפלים רק ברכב בסוג מסוים
יש מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה שם מתקנים את כל סוגי הרכב לפעמים עם התמחות ברכבים מסוימים
ויש את המוסך בלי כלום הוא לא עומד בשום כללי מקצועיות ולא חייב כלום לאף אחד (גם לא לך..)

• תודה
Reactions: szn
  • הוסף לסימניות
הפערים גדולים מאד בתמחור...
כל אחד זורק מחיר וזה לא אומר שמי שיקר הוא בהכרח טוב!
ללכת רק לפי המלצות מבעלי נסיון

• תודה
  • הוסף לסימניות
יבואן לדעתי זה המון כסף. זה מיועד רק לרכבים חדשים כשאתה מתכנן למכור תוך 3 שנים אז מוסך יבואן שומר על ערך..
מורשה זה ביניים.. גם קצת פחות יקר ועדיין יותר ממוסכים רגילים עם תקן משרד התחבורה. אממה? זה ממש לא מחייב שלא עוקצים אותך. ומחליפים דברים שלא צריך וכו וכו.
מוסך רגיל אם אתה מגיע עם המלצות ממש טובות מכמה אנשים זה הכי משתלם בכל הבחינות

• תודה
  • הוסף לסימניות
יש גם הרבה שלא מתכוונים, הם רק לא מגלים מה הבעיה, אח"כ זה גורר עוד כמה תיקונים, אבל לא תמיד זה בכוונה!!

• תודה
  • הוסף לסימניות
99% מהמוסכים (למעט בני דודינו) הם מורשים, זה שהם עובדים בשחור זה לא אומר שהם לא מורשים,

• תודה
  • הוסף לסימניות
אני אכתוב משהו
אני אשתדל לקצר ככל הניתן למרות שזה סיפור שיכול להיות ארוך.

אני שולח רכבים בשלוש השנים הראשונות רק למוסך היבואן
אחרי שלוש שנים,
טיפול שוטף ברקסים ודברים מהסוג הזה אני שולח למוסך ' משה ובניו בע"מ ' הם לא רחוק ביפו
תקלות מחשב וחשמל אני עדיף לשלוח לחברה להם יש חיבור למחשב הרכב שמאתר בשניות את התקלה.

משה זה לא באמת משה, משה זה באמת מֻסָּה..
ובניו זה לא בניו זה חתנו (אחמד)
ושלוש הנכדים מנהלי המחלקות, מכונאות, חשמל ומיזוג ופחחות (לא יודע את השמות שלהם)

אחד הנכדים הוא גאוות המשפחה הוא גמר חשמלאות רכב 'באורט סנגלוביץ' ויש לו תעודה רשמית ממדינת ישראל.

מֻסָּה בעצמו כבר קשיש, הוא לא עובד בעצמו
מה שכן הוא מגיע בשש וחצי למוסך, פותח את השערים שופך בכניסה מלח גס..אומר כמה מילים בערבית מנשק את "מנהלי המחלקות" ועובר את המדרכה
בצד השני יש מחששה של נרגילות קפה טורקי לצד מים קרים ושש בש
שם הוא מבלה את יומו.

לפי האגדה מֻסָּה הוא מכונאי גאון אלוף שבאלופים ורק במקרים מיוחדים החתן (אחמד) מזעיק אותו באמצע משחק שש בש לקבלת חו"ד נוספת..

כאן הרכב שלנו נכנס לסיפור
רכב בן 4 שנים קילומטרז' נדיר מטופל עד היום לפי הספר בחברה התחיל לרעוד
זה היה רעידה קלה שהלכה והתגברה
בניוטרל רעד חזק בנסיעה פחות משכנו עוד קצת עד שהיה ברור שחייבים מוסך

שלחתי את הרכב ל ' משה ובניו בע"מ '
אחמד בדק ואמר לנהג אשאיר את הרכב ונבדוק

לאחר כמה שעות אני מקבל שיחה מהפקידה "אחמד מבקש שתגיע דחוף"
חששתי מהגרוע מכל...
כשהגעתי ראיתי שתחת הרכב עומד מֻסָּה בכבודו ובעצמו..
זה הריח לי רע מאוד

מֻסָּה אמר לי בקול מלא חשיבות פרקנו את כל החזית של הרכב בשביל לאתר את התקלה
וגילינו שיש לך חופש בקרענק...
לא נסביר בדיוק את מהות התקלה אבל בגדול זה הציר המרכזי של המנוע שמפעיל את כל הרצועות, מזגן אלטנטור משאבת שמן ומשאבת וואקום ברכב דיזל

כאשר יש שחיקה סביב הציר הרכב הרעיש ורועד לפי הספר זה שיפוץ מנוע.

מֻסָּה החל במסכת שכנועים להמשיך בעבודה כאן ועכשיו
נחליט רק על איזה מנוע נלך
משופץ/מיבוא/חדש תחליפי או שנשלך אותו בעצמו לשיפוץ
השכנוע כולל מילים בסגנון "באימא שלי" "בנכדים שלי" וכשזה לא עוזר הוא מוכן להשבע ביקר לו מכל..בנכד בוגר "אורט סינגלוביץ"

אני אמרתי לו מֻסָּה אח שלי ידידי עיניים שלי תרכיב הכל בחזרה ואנחנו נוסעים
היה עוד קטע של שכנועים אודות אחריות מיוחדת וכלום התעקשתי.

אבל בכל זאת מה עושים עכשיו?
יש לי ידיד בשם שמוליק אני מכיר אותו הרבה שנים והוא עובד במוסך היבואן בחור מוכשר ומנושא
התפקיד של שמוליק (במוסכי החברה יש לכל תפקיד שם..) הוא יועץ/בוחן תפקיד חשוב
הוא מקבל בבוקר את המכוניות שמגיעות לטיפול או לתיקון תקלות
והוא זה שעושה את נסיעת המבחן לאחר הטיפול לפני מסירת הרכב ללקוח בסוף היום.

לשמוליק יש משרד קטן בחזית המוסך בּוּדְקֶה שכזה וכשהוא שומע רכב נכנס הוא ניגש החוצה
ומקבל את פני הלקוח
לפעמים הוא יושב עם לקוח להצעת מחיר ואז צריך להכנס לתוך הבּוּדְקֶה (לא לדאוג כי שם ממתין ללקוחות מכונת קפה נחשבת שוקולדים קטנים וממותגים וסוכריות כמובן)

הגעתי למוסך, נצמדתי לבּוּדְקֶה של שמוליק בלי לכבות את המנוע והמתנתי שהוא יבא לקראתי
אחרי דקה הבנתי שהוא עם לקוח, כיביתי ונכנסתי פנימה

שמוליק הרים את הראש מהמחשב ושאל "הרכב שלך הרגע עבד בחוץ ? מבלי להמתין לתשובה הוא אמר לי אתה בצרות יש לך חופש בקרענק..."

נכון שלא תאמינו ? אבל זה מה שהיה בוחן רכב שראה ושמע אלפי רכבים מהדגם שלי לא קם מהכיסא ונותן אבחנה זהה לאבחנה של מֻסָּה אבל יחי ההבדל הקטן.

שמוליק הזעיק את המנהל המקצועי של המוסך, זה הרים את הרכב, דחף פנס לקרביים שלו ופסק גם הוא חופש בקרענק.

ועכשיו ההפתעה הענקית..מנהל המוסך אמר לי כך "המנוע לפי הספר גמור יש אפשרות להלביש טבעת סביב הקרענק החופשי לפעמים זה מצליח לפעמים לא אין אחריות על עבודה כזאת

אני שאני אדם שמאוד מאמין לבעלי מקצוע שאלתי אותו מה הייתה עושה במקומי ?
והוא הסביר מנוע לא מקורי 45.000 שקל
טבעת בקרענק 2000 שקל תחליט..החלטתי טבעת..

הרכב עשה עוד כמה עשרות אלפי ק"מ אצלי ונמכר (לאחר בדיקה במכון) ונמצא תקין לחלוטין.

• הוסף לסימניות
רוב המוסכים עובדים ללא קבלות מס, וללא חלפים מקוריים, אך, אעפ"כ הם מוסכים מורשים,
מלבד אחוז קטן מאד, ומלבד הישמעלים,
אתה תושב ישראל ?
מה הקשר בין קבלות מס למוסך מורשה
ואיזה מוסך משתמש רק בחלקים מקוריים ?
גם מוסך מורשה מטעם היבואן יכול להציע לך חלפים מקוריים או תחליפים אתה מחליט.

• תודה
  • הוסף לסימניות
אתה תושב ישראל ?
מה הקשר בין קבלות מס למוסך מורשה
ואיזה מוסך משתמש רק בחלקים מקוריים ?
גם מוסך מורשה מטעם היבואן יכול להציע לך חלפים מקוריים או תחליפים אתה מחליט.
מוסך מורשה זה רק מטעם היבואן (וכמובן שהוא גם מוסמך ממשרד התחבורה). יש מוסך מוסמך שזה מטעם משרד התחבורה.
ההבדל הוא שאם אתה מטפל במוסך לא מורשה, ברכב שעדיין באחריות, האחריות מתבטלת

• הוסף לסימניות
מוסך מורשה זה רק מטעם היבואן (וכמובן שהוא גם מוסמך ממשרד התחבורה). יש מוסך מוסמך שזה מטעם משרד התחבורה.
אני חושב שלא הובנתי
זה הולך כך:
מוסך היבואן - מוסך שבבעלות היבואן, יבואן מחזיק מוסך אחד או שתיים כאלה בארץ
מכנים אותם גם בשם המוסך המרכזי
מוסך מורשה מטעם היבואן - זה מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה לטיפול ברכבים
בנוסף הוא מורשה מטעם יבואן רכב מסוים לתת שרות לרכבים של היבואן הזה
במוסך כזה מחשב המוסך מחובר למחשב היבואן ומשם הוא מושך את כל הפרטים אודות והרכב וכן את מחיר הטיפולים.
מוסך מורשה - זה מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה לטיפול ברכבים
מוסך כזה מטפל בכל הרכבים שיש, לפעמים יש מוסך עם התמחות בדגם מסוים אבל בעל המוסך החליט את זה בעצמו..

עכשיו יש את כל סוגי החפרים שבעולם
מוסך סתם כי יש לו שלט שכזה בלי שום תקן או הסמכה
גראזניק
האברך המתקן
גמ"ח מוסך
תוסיף עוד בעצמך:)

• הוסף לסימניות
אתה לא מעודכן..המחוקק קבע כבר לפני המון שנים שכל אחד יכול ללכת לכל מוסך שהוא רוצה
(כל מוסך מורשה משרד התחבורה אבל לא מורשה ע"י היבואן!! )
במידה ויש לו קבלה על הטיפול היבואן חייב להמשיך את האחריות.

בעבר הרחוק אם נכנסת למוסך היבואן לתיקון בדלת במסגרת האחריות והוא במחשב רואה שלא ביצעת את הטיפול בזמן (כי החלפת שמן במקום אחר)
הוא היה מבטל את האחריות הכללית של הרכב
היום זה כבר לא כך במידה ויש לך חשבונית על ביצוע הטיפול בזמן.

• הוסף לסימניות
אתה נוסע על לנד קרוזר? סליחה על השאלה, אבל איך הוא הגיע למחיר הזה?
עריכה: עכשו אני תופס שכנראה התכוונת ל-4.500 ₪.
זהו זה שיא השאיפות שלך לנד קרוזר..

אין לי טעות בכלל..45.000 שקל כולל מע"מ

תברר אצל המוסכניק שלך מנוע חדש (חליפי) לטרנזיט 2015...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה