מידע שימושי מורות ותואר

• פותח הנושא bat 7
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תלוי מה המטרה?
אם המטרה להוסיף אי אילו אחוזים למשכורת:
אזי אקווילנטי עושה את העבודה ( תוספת של 10% מהבסיס), ובנוסף לכך יש עוד תוספת למי שיש מוסמך בכיר - כפל תואר שזה עוד 10% מכל השכר.
ואם בתוספת שכר עסקינן, שימו לב שמיציתם את האפשרות של גמולים, שעכשיו ישנם מלא סמינרים עם מבצעים, רק שצריך לבדוק מה תיקרת הגמולים שאפשר לעשות בשנה אחת (נדמה לי 4)
ברשת מעיין החינוך התורני, אפשר לעשות עד 26 גמולים!!! תכפילו את זה ב1.2% תקבלו תוספת אדירה לכל השכר.
בחינוך העצמאי אפשר עד 16 גמולים שזה גם סכום לא מבוטל.

ואם המטרה לרכוש קריירה:
אז אקווילנטי זה לא המקום, כי א"א לעשות תואר שני. ובכך חסומה הדרך 'להתקדם'.
לא הבנתי, יש MA אקווילנטי

• הוסף לסימניות
אגב, כפל תואר.
לי הורידו במשכורת!!!! אחרי שהתעקשתי שיכירו לי בכפל תואר (עד אז נתנו לי גמולים ומהרגע שהכירו לי בכפל תואר טענו שזה בעצם התואר בעצמו)
כל צעקותי לא עזרו!!!
ממש לא נכון,
מה שכן נכון הוא, שבמהלך לימודי התואר האקווילנטי, הקורסים שלומדים מתורגמים בהתחלה לגמולי שכר רגילים עד תקרה של 16 גמולים, ואז כשמסתיימים הלימודים, ממורים הגמולים לתואר (נדמה לי 10 גמולים).

• הוסף לסימניות
קופצת כבר על הנושא,
איפה הכי מומלץ ללמוד הוראה?
בית המורה מומלץ?
הוא מוכר אחרי זה להשלמת תואר?
כל מידע יעזור לי!

• הוסף לסימניות
במשרד החינוך יש איזה חוק שנקרא משהו כמו חוק שכר מינימום.
בחינוך העצמאי משחקים עם זה. כי זה חוקי.
אם למשל עד היום בלי תואר המורה קיבלה בשכר היסוד 4000 שח,
ותוספות של כל מיני,
הרי שכשיש לה תואר הם מורידים לה משכר היסוד ומשלמים את זה בתוך חוק שכר מינימום.
כך שהשכר לא עולה בהרבה.
על כפל תואר יש העלאה, אולי אם הרגיל והאקוויוולנטי לא זהים יכירו לך בכך?
בעולם הישן כל התוספות של השכר לא מחושבות לשכר המינימום ולכן יש תוספת שכר מינימום
העליה של התואר נכנסת לשכר המשולב שהוא מחושב לשכר המינימום ולכן מרגע שיש תוספת בשכר המשולב יורד מתוספת שכר המינימום
עם השנים התוספת מורגשת
באמת למי שהיא עם וותק נמוך השכר לא יעלה עם התואר
אבל שווה להשקיע בתואר גם בשביל העתיד וגם אם יעברו פתאומי לאופק חדש זה משמעותי בהמרת השכר

ואף אחד לא משחק עם זה בחנה"ע
כך היה בדיוק במשה"ח עד שעברו לאופק חדש

כפל תואר הכוונה תעודת הוראה פלוס תואר
אין שום תוספת לתואר רגיל אחרי אקוויוולנטי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ממש לא נכון,
מה שכן נכון הוא, שבמהלך לימודי התואר האקווילנטי, הקורסים שלומדים מתורגמים בהתחלה לגמולי שכר רגילים עד תקרה של 16 גמולים, ואז כשמסתיימים הלימודים, ממורים הגמולים לתואר (נדמה לי 10 גמולים).
תואר + תעודת הוראה שווה 8.75 נקודות גמול (כפל תואר )
( כל גמול שווה 1.2% * 8.75 = 10.5% בשכר )
ובמקביל לתואר אפשר להמשיך לצבור עוד 16 גמולים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קופצת כבר על הנושא,
איפה הכי מומלץ ללמוד הוראה?
בית המורה מומלץ?
הוא מוכר אחרי זה להשלמת תואר?
כל מידע יעזור לי!
בואי נתחיל מהתחלה:
מי אמר שמומלץ ללמוד הוראה?
אם עוד לא התחלת ללמוד שום מקצוע, למה לבחור את המקצוע הכי מוצף בשוק החרדי?

• הוסף לסימניות
בואי נתחיל מהתחלה:
מי אמר שמומלץ ללמוד הוראה?
טוב,
אז באמת נתחיל מהתחלה,
אני צריכה תואר ראשון ולא משנה כ"כ במה...
יש המלצות?
חשבתי על תואר בחינוך כי זה הכי קל אבל באמת בלי תעודת הוראה זה נהפך למסרבל ומציק.

• הוסף לסימניות
טוב,
אז באמת נתחיל מהתחלה,
אני צריכה תואר ראשון ולא משנה כ"כ במה...
יש המלצות?
חשבתי על תואר בחינוך כי זה הכי קל אבל באמת בלי תעודת הוראה זה נהפך למסרבל ומציק.
יש בבר אילן במסלולים של הקמפוס החרדי מסלול של חינוך ומסלול של פסיכולוגיה, כל אחד מהם בערך שנתיים. (פעמיים בשבוע נראה לי)
יש בבית ברכה תואר בחברה ורוח, של האוניברסיטה הפתוחה, בערך שלוש שנים, או שנתיים וחצי.

• הוסף לסימניות
נהפוך הוא, נראה לי שהנדסאות זהו כיום המקצוע הכי מוצף בשוק החרדי
כל חברותיי שלמדו הוראה מסודרות בעבודה קבועה
לעומת 30 (!!) שלמדו הנדסאות ורק 7 מסודרות בעבודה השאר מובטלות או שפנו לתחומים אחרים

• הוסף לסימניות
נהפוך הוא, נראה לי שהנדסאות זהו כיום המקצוע הכי מוצף בשוק החרדי
כל חברותיי שלמדו הוראה מסודרות בעבודה קבועה
לעומת 30 (!!) שלמדו הנדסאות ורק 7 מסודרות בעבודה השאר מובטלות או שפנו לתחומים אחרים
מספרית זה לא מוצף עדיין, ויש הרבה סיבות למה קשה למצוא עבודה.
אבל זה לא הנושא, @לכאורה צריכה תואר, ולא מחפשת עבודה. (הנדסאות זה לא תואר. הנדסת תוכנה זה לא מקצוע שלומדים סתם בשביל שיהיה תואר).

• הוסף לסימניות
בעולם הישן כל התוספות של השכר לא מחושבות לשכר המינימום ולכן יש תוספת שכר מינימום
העליה של התואר נכנסת לשכר המשולב שהוא מחושב לשכר המינימום ולכן מרגע שיש תוספת בשכר המשולב יורד מתוספת שכר המינימום
עם השנים התוספת מורגשת
באמת למי שהיא עם וותק נמוך השכר לא יעלה עם התואר
אבל שווה להשקיע בתואר גם בשביל העתיד וגם אם יעברו פתאומי לאופק חדש זה משמעותי בהמרת השכר

ואף אחד לא משחק עם זה בחנה"ע
כך היה בדיוק במשה"ח עד שעברו לאופק חדש

כפל תואר הכוונה תעודת הוראה פלוס תואר
אין שום תוספת לתואר רגיל אחרי אקוויוולנטי
כפל תואר זה 2 תארים ראשונים

• הוסף לסימניות
שטויות במיץ עגבניות.
המשכורות בחינוך העצמאי ובכל שאר הבעלויות שוות בדיוק למשכורות במשרד החינוך.
ניתן לבדוק את זה בסימולטור שכר הזמין בחיפוש קל ברשת.

ההבדל הוא אחד, שבמשרד בהחינוך יותר קל להגיע לנתונים גבוהים, כמו 100 אחוזי משרה, אופק חדש וכד'.
סופסוף מישהו אומר את האמת. אשתי גננת ותמיד התלוננתי על מנהלי הרשתות "הגנבים" עד שמצאתי את המחשבון וראיתי שמשלמים לאשתי בדיוק לפי החוק.
נ.ב. יש עמותות שעושקות את הגננות אבל דווקא אלו שכולם "יודעים" שהן עושקות, הן דווקא לא עושקות.

• הוסף לסימניות
בגננות יש עושק, אך הוא לא של הרשתות אלא של המדינה.
המדינה לא מכירה בתארים ובותק של הגננות החרדיות.
למה? כיפה!

גם בג"ץ קבע שנוהל זה אינו חוקי, אך נתן זמן למדינה לפעול לשינוי הנוהל.
משל מדובר במבנים בלתי חוקיים שהריסתם תצית את המזה"ת כולו.

לא ביום אחד מפסיקים לגנוב, צריכים זמן היערכות לצעד משמעותי שכזה.

• הוסף לסימניות
יפה, כמו שאמרתי.
יש להן תואר ראשון, ולומדות לתואר שני.
פעמיים תואר ראשון לא יעלה להן את המשכורת.

• הוסף לסימניות
יפה, כמו שאמרתי.
יש להן תואר ראשון, ולומדות לתואר שני.
פעמיים תואר ראשון לא יעלה להן את המשכורת.
לא, הן לומדות לתואר ראשון שהוא השני שלהן בכמות התאריםש ואגב אחת אמרה שהיא לא עושה תואר שני כי דווקא תואר שני לא מעלה לה במוסד בו היא עובדת את המשכורת. חבד.

• הוסף לסימניות
לא, הן לומדות לתואר ראשון שהוא השני שלהן בכמות התאריםש ואגב אחת אמרה שהיא לא עושה תואר שני כי דווקא תואר שני לא מעלה לה במוסד בו היא עובדת את המשכורת. חבד.
לפי הידוע לי, זה לא נכון.
אשמח אם מישהו שמבין בתחום יכריע בינינו.

• הוסף לסימניות
אז מה זו שורת ההגדרה: תוספת חוק מ'?
(אם אני מצטטת נכון).
אם את מדברת על ההשלמה למינימום -

יש מורות שלפי חישוב מסויים, שכר הבסיס שלהן יוצא פחות ממינימום, כביכול.
לכן הן מקבלות 'השלמה למינימום'.
ברגע ששכר הבסיס שלהן עולה, מורידים את ההשלמה למינימום, כי אין בה צורך חוקי עוד.
ככה יכול לקרות שמורה תיקח עוד תפקיד בביה"ס, ותגלה שהוא לא משפיע כמעט על המשכורת שלה (במקום ההשלמה למינימום, היא תקבל את התוספת על התפקיד).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....