מורות להסטוריה - בבקשה את עזרתכם

• פותח הנושא chf
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
קיבלתי השנה ללמד הסטוריה בכיתות ו' ז' וח' ואני לא יודעת איך אוכלים" את "זה אשמח לקבל חומר להעשרה למורה, מערכי שיעורים, ספרים שניתן להעזר בהם, טיפים ללמידה חוייתית ועוד כל מה שיכול לעזור

• הוסף לסימניות
כנסי לפורום המתאים.

אכן, ההתחלה היא קשה, אבל תבקשי מאחראית המערכת להתחייב לתת לך גם בעתיד את המקצועות הללו כדי שלא תעבדי לשנה אחת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שנוספו הרבה מורות לפורום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמיד בעליה;1354209:
די, אל תלחיצו גם אני מתחילה שנה עם הסטוריה ו ז ח:(

אני לא מכחישה: ההתחלה מיראת, וצריך לשלוט ישר והפוך בחומר. אבל ההמשך תענוג עילאי!

• הוסף לסימניות
קודם כל, האשכול הזה שגיליתי אחרי שנה של הסטוריה ואני חושבת שהוא ממש אוצר:

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=113185

חוצמיזה, יש כמה כללים חשובים שכדאי לעמוד עליהם והם הופכים את ההסטוריה למקצוע חוויתי ואהוב.
1. שמרי על סדר. סדר ורצף ארועים. תחזרי כל שיעור על מה שלמדנו שיעור שעבר וכשיש לך הזדמנוית בחומר עצמו תזכירי להם דברים, "אתן זוכרות שלמדנו עליו שהוא כבש את... אז עכשיו תראנה מה קרה..."
2. אני דאגתי כל הזמן לקשר להם את החומר לאקטואליה, בין אם זה היה בחנוכה על החשמונאים ובין אם זה היה כשלמדנו על הצדוקים, הזכרתי את נושא אמונת החכמים באוירת עצרת המליון. זה כל כך חיבר את הבנות לחומר, שהן הרגישו שהן חיות את ההסטוריה וחלק ממנה.
3. כמובן, זה די ברור מאליו, תשתדלי להיות מונחת בחומר כמה שיותר, תקראי את כל הספרים שאת מכירה על הנושא ותשלימי בעצמך שכפולים. תשמעי הרצאות וכשאת בוחרת ספר קריאה לשבת תעדיפי כאלו שדנים בנושא, זה מחבר אותך מאד לחומר והתלמידות מרגישות את זה.

שיהיה המון בהצלחה, זה כיף :)

• הוסף לסימניות
עד עכשיו הייתי קצת במתח, כי המנהלת לא הייתה בטוחה שגם השנה אני יוכל לקבל הסטוריה... עכשיו היא הודיעה לי שכן, ואני כל כך שמחה :) !

רק תגידו לי, יש כאן מורה שיכולה לעזור לי בהקדמה לחומר של כיתה ו'? שזה בכלל הקדמה לכל לימוד ההסטוריה? יש למישהו מערכים? רעיונות? אשמח לעזרה!

• הוסף לסימניות
איזה כיף לך...

השנה יש לי הסטוריה רק בו', רציתי גם בז' וח' אבל א"א לאכול את כל העוגה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה