עזרה מורת שילוב בבית הספר

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה בגן חובה שעולה לכתה א'
הילדה קבלה עד היום גננת שיח, למרות שאין לה שום בעיה מיוחדת (לא אמרתי שהיא גאונית, אבל רחוקה מלהיות מתקשה)
זה התחיל מזה שהיתה קטנה בגן וכו'...
תכל'ס היום היא יודעת מקסים את האותיות, עושה עבודות מקסים, מקשיבה יפה, ומספרת 80% מהנלמד.
חברותית וכובשת.
רציתי להתייעץ האם כדאי לי לדאוג לה למורת שילוב בבית הספר, או שמא זה מיותר / יעשה לה סטיגמה שלילית בכתה / מורות
הגננת משכנעת שכדאי ולמה לא, הגננת שיח גם כן משכנעת שכדאי, אבל אין לי מושג, זה נראה כאילו יש להן אינטרס מסוים בזה.
ולכן, אני מתייעצת כאן, ואשמח לשמוע את חו"דעתכן - המבינות בתחום כמובן.
תודה מראש!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לגננת אין אינטרס בבית הספר..... יתכן והגננת מכירה מקרוב את הדרישות הגבוהות בבתי הספר היום..... ולכן חוששת לילדה!

המצב בבתי הספר היום הוא שלא צריך להיות "נחשל" כדי לא לענות על הציפיות הלימודיות

• הוסף לסימניות
הילדה קבלה עד היום גננת שיח, למרות שאין לה שום בעיה מיוחדת (לא אמרתי שהיא גאונית, אבל רחוקה מלהיות מתקשה)
תכל'ס היום היא יודעת מקסים את האותיות, עושה עבודות מקסים, מקשיבה יפה, ומספרת 80% מהנלמד.
חברותי וכובשת.
רציתי להתייעץ האם כדאי לי לדאוג לה למורת שילוב בבית הספר, או שמא זה מיותר / יעשה לה סטיגמה שלילית בכתה / מורות
הגננת משכנעת שכדאי ולמה לא, הגננת גם כן משכנעת שכדאי, אבל אין לי מושג, זה נראה כאילו יש להן אינטרס מסוים בזה.
תודה מראש!!!

בדיוק באתי לפתוח אשכול כזה.
גנבת לי את המילים מהפה.
מתלבטת.

• הוסף לסימניות
לגננת אין אינטרס בבית הספר..... יתכן והגננת מכירה מקרוב את הדרישות הגבוהות בבתי הספר היום..... ולכן חוששת לילדה!

המצב בבתי הספר היום הוא שלא צריך להיות "נחשל" כדי לא לענות על הציפיות הלימודיות
האמת שזו גם התחושה שלי, שאין מה להפסיד ולמה לא לקבל את זה כי אני יודעת מה זה כתה א' בימינו, רק מפחדת מסטיגמה חברתית, או מהשלכות נוספות שאני לא מודעת להן.

• הוסף לסימניות
בתחום הזה..
נותנים לך תיקח!!!
בכיתה א' אין שום סטיגמה. הבנות מתוגמלות על כל שיעור זה כיף להן וצומי.
יש לי גיסה שהיא מורה מקדמת בבית הספר ואומרת לי שהורים מתחננים לשעות שילוב האלה,
אבל הבית ספר מתוקצב בשעות בודדות.
אז אם יש לך אפשרות לקבל מראש תקחי..
במידה ותראי שזה מיותר תמיד תוכלי להפסיק יהיו מספיק קופצות על המקום הזה.

• הוסף לסימניות
תודה, יעל!
זאת השיטה היום הא?
פעם היו תביישים בזה:)
ועוד שאלה, האם זה לא על חשבון לימודים ואז היא תפסיד, או על חשבון שיעורים חוייתיים (מלאכה התעמלות, ריתמיקה) ואז הילדה תרגיש פספוס

• הוסף לסימניות
חברותית וכובשת.
הגננת משכנעת שכדאי ולמה לא, הגננת שיח גם כן משכנעת שכדאי, אבל אין לי מושג, זה נראה כאילו יש להן אינטרס מסוים בזה.
תודה מראש!!!
לבתי ספר אין שום אינטרס, יש רק אינטרס לעזור לילדה, כל בת שצריכה לקבל מורת שילוב זה פורצדורה ארוכה ומורכבת שגורמת לבית הספר להרבה בבלגן ודורשת הרבה משאבים

• הוסף לסימניות
התכוונתי לאינטרס של הגן, שתהיה איזושהי בת או שתיים מהגן שהם הפנו לועדת שילוב.
שיהיה איזון בין הגנים.

• הוסף לסימניות
תודה לכן, עזרתן לי מאוד!!!
כמו תמיד...:p
אקח את זה ב- 2 ידיים!

• הוסף לסימניות
תודה, יעל!
זאת השיטה היום הא?
ועוד שאלה, האם זה לא על חשבון לימודים ואז היא תפסיד, או על חשבון שיעורים חוייתיים (מלאכה התעמלות, ריתמיקה) ואז הילדה תרגיש פספוס

היום זה במודה ;), סתם. היום פשוט יש הרבה יותר מודעות..
לתת לבת מעט עזרה בכיתה א' כדי שתהיה בקצב של הכיתה ולא תצבור פערים ותסכולים, שיורידו לה את המוטיבציה ללמוד ולהצליח.

• הוסף לסימניות
תודה, יעל!
זאת השיטה היום הא?

יש בהחלט מצב שזה על חשבון שיעורים אחרים... כדאי לך לבדוק עם מורת השילוב בביה"ס איך זה עובד אצלם

• הוסף לסימניות
מורות השילוב מאד מתחשבות במערכת של כל תלמידה ועושות את המקסימום שלא יהיה על חשבון שעורי מלאכה וכדו'
יש בתי ספר שהבנות מקבלות שעות שילוב ללא ועדות ( על חשבון שעות של בנות אחרות אלרגיות למשל, שלא צריכות את העזרה הלימודית)

• הוסף לסימניות
בד"כ ההורים נמצאים בתאום עם המורת שילוב גם לגבי מערכת השעות- יש הורים שיעדיפו שביתם תהיה בכל השעות בכיתה וח"ו לא תפסיד לימודים- ולכן היא תצא משיעור התעמלות או ריתמיקה, בד"כ המחנכות לא מעודדות את זה - והבת תצא משיעור קריאה או משיעור שהוא חד שבועי כך שהיא לא תרגיש חסר או פער לימודי- המורה המקדמת תתגבר לה ותתמרץ אותה בעיקר בקריאה, אם יש צורך גם בחשבון, וכך הבת לא תרגיש קושי מול הספקי הכיתה, מומלץ מאוד! (עדיף לא להגיע למצב שתצטרכו ותחכו מתי כבר תהיה ועדת שילוב או שתשלמו את הכל מכספכם הפרטי)
ואני לא יודעת מה זה פעם, אצלינו בגן ממש קינאו במי שהגננת שילוב היתה "בוחרת" אותה (היה לה משחקים שווים, ועבודות יצירה כיפיות) ועד היום קשה לי לשכוח את החוויה הזאת של- אוי כל השנה היא לא בחרה אפילו פעם אחת, ויש בנות שהיא בחרה ה-מ-ו-ן פעמים.......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה