- הוסף לסימניות
זו לא המצאה שלי פשוט איני יודעת אם ההוגה המבריקה רוצה שיכתבו בשמה.נכון.
רק השאלה אם מאחורי הכללים יש טעם והם באים לשרת משו או שזה כמו שקראתי פעם הגדרה של @shira bira הדיבר האחד עשר- לא תחרוג
זו לא המצאה שלי פשוט איני יודעת אם ההוגה המבריקה רוצה שיכתבו בשמה.נכון.
רק השאלה אם מאחורי הכללים יש טעם והם באים לשרת משו או שזה כמו שקראתי פעם הגדרה של @shira bira הדיבר האחד עשר- לא תחרוג
בכל מקרה אני כבר לא יכולה לערוך...זו לא המצאה שלי פשוט איני יודעת אם ההוגה המבריקה רוצה שיכתבו בשמה.
ליוויתי פעם יישוב חרדינכון.
אכן.מדויק!
החיים במושב סותרים את כל המקובלות החברתית הנהוגה בשכונות בעיר, כשלא מדובר על דברים עקרוניים,
זה חלק מהחיים בטבע,
ראית פעם בשכונה ילדים מהלכים יחפים בעליזות?
נתקלת בילדים בכיתה ד-ה עם סנדלים בלי גרביים?
מגפוני בלנדסטון בחורף במקום נעליים אופנתיות?
ילד שיכול לקפוץ לשכנים עם פיג'מה?
רשימה חלקית ביותר...
מי שמתחבר לרעיון הרי שמתאים לו, מי שמזדעזע לא בנוי לגור במושב.
אתה אומר ששמעת מחבר, אז למה לא תעלה כאן את שם הישוב? מה שרישמי למה צריך להישאר חסוי, נשמח שתעלה לכאן והציבור יגיב
נס שהיה לי טעות בטלפון כי הוא ממש כעס שפרסמתי מאחר והפרסום עלול להזיק לכל העניין, וזה יכול להגיע לכאלו שיכולים למנוע את זה, לכן ראו הודעתי כאילו נמחקהמדאי הרבה ספרות בטלפון..
תגידי לגננת שהיא תתרגל בסוף...(למען האמת זה קצת קיצוני...גיל 3...)אכן.
אנחנו לא מזדעזעים...
אפילו ניסינו להטמיע כמה הרגלים מושבניקיים בעיר אבל זה לא הצליח..
שלחתי ילד בן 3 (!) עם סנדלים בלי גרביים והגננת ממש התחננה שנפסיק עם זה.
אולי תגלה בסוד איזהגדלים במושב
למה זה משנה?אולי תגלה בסוד איזה
דווקא בהקשר הזה זה סקאלה רחבה מאוד בין מרכז בני ברק לבין המושב... יש מספיק שכונות גם בירושלים שזה עובר חלקאני גרה כרגע ביישוב
אחד הדברים ה- שווים מבחינתי זה היכולת להלך בקרוקסים ולא ללבוש נעליים.
למי שמציקה תחושה של נעליים זה עולם אחר, אפשר לנוע בחופשיות.
נראה לי פשוט לרוב האנשים בעיר לא מציקה תחושה של נעליים ולרוב האנשים במושבים כןאני גרה כרגע ביישוב
אחד הדברים ה- שווים מבחינתי זה היכולת להלך בקרוקסים ולא ללבוש נעליים.
למי שמציקה תחושה של נעליים זה עולם אחר, אפשר לנוע בחופשיות.
נשמע שגם במושב יש לחץ חברתי לקיים את "לא תחרוג"פני שגרנו במושב אני גם לא כ"כ התחברתי לזה אבל בעלי רצה אז היינו מלבישים את הילדים עם סנדלים בלי גרביים בכל הזדמנות אפשרית ומנחילים להם התנהגויות 'לא עירוניות', ככה לאט לאט עד שעברנו ואז הילדים השתלבו נהדר בהוואי החיים השונה, ובשלב מסוים זה נעשה ממש מובן מאליו גם בשבילי, כיום אני לא יחזור לעיר ולסגנון העירוני בשום אופן, ואין לי שמץ בעיה עם זה שבקיץ הילדים רואים גרביים רק בשבת...
אני מסכים אבל יש לשים דגש שדיברתי עם מושבניק על הקשרים והוא טען לי שצריך שילוב שקצת סותר את עצמומושב לעומת זאת יש אויר נקי, שקט, ומבנה חברתי אחר.
זה לא הנושא,נשמע שגם במושב יש לחץ חברתי לקיים את "לא תחרוג"
אחרת מה העניין להנחיל התנהגויות לא עירוניות , אם זה קורה טבעי קורה ואם לא אז לא
היתרונות של העיר נתפסים במושב כחסרונות,יש כאן קצת פספוס לדעתי, בהבנה של חיים במושב.
ואנשים כאן מתארים את זה בצורה מאוד עירונית..
בעיר יש המון יתרונות כידוע, מניינים בכל שעה, קניות של כל מוצר תח"צ מוסדות חינוך ועוד ..
במושב לעומת זאת יש אויר נקי, שקט, ומבנה חברתי אחר.
ודווקא בגלל שאין את כל היתרונות של העיר, נוצר מצב של חיי קהילה התלויים זה בזה, ומציאת פתרונות גמישים, ועבודה מאומצת לטפל בשטח שלך או ברכב שלך או בבטחון האישי שלך באופן עצמאי.
אז זה לא רק גרביים וקרוקסים...
זה לחיות לפי עונות השנה, להיות פשוט יותר וכנוע יותר, ובשעות הפנאי לעדור ולנכש לצבוע ולבנות. ולהיות הרבה יותר מקבל ומכיל את הסביבה שלך, כי לא יהיה לך שטיבלך ששייך רק לקהילה שלך..
ומי שזה לא מתאים לו באמת לא מתאים למושב,
כמובן שצריך קונסטרוקציה מאוד חזקה של כללי יסוד, כפיפות מוחלטת לתורה והלכה.
מושב אתה מתכוון מושב חקלאי שיש לכל אחד שדה או כרם?ובגלל החיים בטבע והכפיפות לעונות השנה
במושב זה יותר וגם בישוב לא חקלאי, טכנית, וגם רעיונית.מושב אתה מתכוון מושב חקלאי שיש לכל אחד שדה או כרם?
כי אם לא, אני לא רואה למה מושב זה יותר חיים בטבע וכפיפות לעונות השנה, לעומת דירת גן מול היער בביתר/בית שמש/ירושלים/טלזסטון.
זה נכון, אבל לא רק זה העניין, וזה בסדר גמור שיש כאלה (רוב האנשים כנראה) שלא מבינים את הקטע, לא את הקטע של המגורים במושב, ובטח לא את הקטע של צורות לבוש מסוימות, אני בכנות מבין מה מה לא מובן.צודק
הדיון על גרביים/כפכפים יצא מכל פורפציה
הנקודה(שנראה לי שכולם הבינו) שיש הרבה דברים שאין בהם כל איסור אלה הם פשוט לא מתאימים ולא ניתן לעשות אותם בלי לקבל תווית של מוזרים
ואת זה טוענים שהמושב יותר מכיל ואתה חופשי יותר(מה שאולי מוכיח שבאופן טבעי אנשים רוצים ללכת עם כפכפים...טוב בסוף גם אני זולג לשם) לקבל החלטות מה טוב לך בלי קשר למה מקובל
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //