מושב חרדי

כל דברי היו על מושב חזון.
אין לי מושג לגבי בית אריה.
באופן כללי אכתוב כאן נקודה חשובה ומהותית שנוגעת לכל החלום למגורים במושב.
אנחנו גרנו במו"ע ובעקבות הצורך במגורים במקום שקט קנינו בית באחד המושבים החרדים וגרנו שם כמה שנים ואין חכם כבעל הנסיון והנסיון לימד אותנו שהמגורים במושב לא נותנים רק שקט אלא מבחינה מסוימת נותנים גם רעש, כוונתי לעובדה שהחלונות של הבית בגובה הכביש וכל עם ישראל שמטיילים ברחובות המושב כפי המסורת (במושבים החרדים בארץ האורחים בשבתות/בין הזמנים/חופשות לפעמים עוברים את מספר התושבים) וסובלים מקנאה באלה ששפר עליהם מזלם לגור בבתים שהם חולפים על פניהם כי זה נראה להם כזה פסטורלי והם לא מבינים שבגללם ובגלל חבריהם זה מזמן לא כזה פסטורלי..
מי שחשוב לו מאד שקט אמיתי חייב לבחון טוב טוב ולוודא שאחרי כל הכסף והמאמצים הוא לא הולך לנחול אכזבה.
נשמע מאכזב באמת
אבל האם יתר היתרונות שבמושב לא גברו על זה?
והאם עברתם בגלל זה לעיר חזרה?

כל דברי היו על מושב חזון.
אין לי מושג לגבי בית אריה.
באופן כללי אכתוב כאן נקודה חשובה ומהותית שנוגעת לכל החלום למגורים במושב.
אנחנו גרנו במו"ע ובעקבות הצורך במגורים במקום שקט קנינו בית באחד המושבים החרדים וגרנו שם כמה שנים ואין חכם כבעל הנסיון והנסיון לימד אותנו שהמגורים במושב לא נותנים רק שקט אלא מבחינה מסוימת נותנים גם רעש, כוונתי לעובדה שהחלונות של הבית בגובה הכביש וכל עם ישראל שמטיילים ברחובות המושב כפי המסורת (במושבים החרדים בארץ האורחים בשבתות/בין הזמנים/חופשות לפעמים עוברים את מספר התושבים) וסובלים מקנאה באלה ששפר עליהם מזלם לגור בבתים שהם חולפים על פניהם כי זה נראה להם כזה פסטורלי והם לא מבינים שבגללם ובגלל חבריהם זה מזמן לא כזה פסטורלי..
מי שחשוב לו מאד שקט אמיתי חייב לבחון טוב טוב ולוודא שאחרי כל הכסף והמאמצים הוא לא הולך לנחול אכזבה.
בית אריה אני מכיר המון חרדים שקנוה ברמי כקבוצות רכישה להשקעה המקום ממש ללא צניות ממש לגמרי

נראה לי זה לא מתאים לך כי בית אריה זה ביו"ש ליד ערבים.
בית אריה אני מכיר המון חרדים שקנוה ברמי כקבוצות רכישה להשקעה המקום ממש ללא צניות ממש לגמרי נאתי לשם לבדוק... הערבים לא כל כך הפחידו אותי אבל המקום ממש לא לחרדים אלא אם קבוצה גדולה יוצא ביחד

אתמול יצא לי לבקר בעפולה עילית, באיזור של חסידי ויזניץ, יש שם רחוב שלם של וילות [רח' יצחק שדה], ועוד רחוב גדול של בניינים חדשים 4 דיירים בבניין, כל דירה 130 מ"ר + חצר או גג [השם של הרחוב נראה לי סמכוני משהו כזה],
והאמת שבתחילה חשבתי שנכנסתי לאיזה מושב, הכל שם שקט ונינוח, מי שמחשפש מושב נראה לי יכול מאד להינות שם, והמחירים די זולים לפי מה שהבנתי מהתושבים שם.

אתמול יצא לי לבקר בעפולה עילית, באיזור של חסידי ויזניץ, יש שם רחוב שלם של וילות [רח' יצחק שדה], ועוד רחוב גדול של בניינים חדשים 4 דיירים בבניין, כל דירה 130 מ"ר + חצר או גג [השם של הרחוב נראה לי סמכוני משהו כזה],
והאמת שבתחילה חשבתי שנכנסתי לאיזה מושב, הכל שם שקט ונינוח, מי שמחשפש מושב נראה לי יכול מאד להינות שם, והמחירים די זולים לפי מה שהבנתי מהתושבים שם.
הם לא מכניסים ילדים שהם לא וויזניץ למסדות שלהם כלל אז אין בתי ספר חסידי שם

אבל מי יעשה מי שלא חסיד ויסניץ

• תודה
Reactions: 710
ממש ככה
יש שם שקט ורוגע כמו מושב

בעפולה עילית יש רחובות שלמים של בתים פרטיים בכל הגדלים והשטחים
ויש מקומות שהם בכלל בהרגשה של מושב שיש שם תחבורה רק במרחק של 10 דקות
המחירים יחסית נמוכים כרגע אבל עולים כל הזמן מאמינה שבקיץ בכלל יקפוץ
ומוסדות זה בעיה רק לחסידים שהם לא וויזניץ(כי לכולם יש מוסדות אבל אין לי מושג אם הם לא מקבלים גם חסידויות אחרות)

הם לא מכניסים ילדים שהם לא וויזניץ למסדות שלהם כלל
קשה לקבל את הלשה"ר הזה... מאד מקווה שזה לא באמת,
מה גם שאברך שפגשתי שם אמר לי שיש שם גם כלל חסידי כולל בית כנסת בשם קערסטירר [כמובן]

יש בצפון את שדה אליעזר שהם יישוב מעורב אבל חמים מאוד לדת
ויש את כפר שמאי על הר מירון מקום מושלם יש שם כמה משפחות ברסלב

נשמע מאכזב באמת
אבל האם יתר היתרונות שבמושב לא גברו על זה?
והאם עברתם בגלל זה לעיר חזרה?
עברנו לשכונה מאד שקטה.
היו עוד שיקולים.

• תודה
Reactions: dag

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה