כן.@shira bira את מניחה את הדגים עם העור כלפי מטה?
אני גיליתי שכל ההשריה היא כדי להוציא את הריח מהעור של הדגלא.
ואני אסביר:
טעם "דגי" מגיע מרירית הדג.
השריה בלימון ומלח מפרקת את הרירית ומסירה את הריח והטעם הללו.
כך שלא משנה איך בוחרים לבשל העיקר שמשרים.
מה גם שבמקרה דנן המושט הקפוא והמיובא עובר כביסה בחומרים מלבינים שמסופקני אם נשאר בו בכלל טעם ו/או ריח דגי.
ובמושטים אני למדתי שלקנות מושט בלי עור עולה כמעט אותו דבר מההוא עם העור והרבה יותר נוח ומהיר.אני גיליתי שכל ההשריה היא כדי להוציא את הריח מהעור של הדג
ברגע שלמדתי לקלף את העור (בשניה שיוצא מהמקפיא, זרם מים פושרים על העור, לתפוס קצה באמצעות סכין חדה ולקלף)
נגמר הסיפור עם "יש לזה ריח של דגים...."
@גיטרה ממליצה לך לקלף את העור...
אני לא מעדיפה כלוםובמושטים אני למדתי שלקנות מושט בלי עור עולה כמעט אותו דבר מההוא עם העור והרבה יותר נוח ומהיר.
לגבי הטעם- @גיטרה מעניין אותי אם ניסית מתכון עסיסי עם הרבה רוטב שהדג יוצא מתובל ולא יבש, כי אני גם בעבר העדפתי סלמון על מושט, והיום שלמדתי לעשות אותו מתובל ועסיסי בצורה שהוא לא מתייבש לדעתי הוא הרבה יותר עדין וטעים.
בכלל היום אני מעדיפה את הדגים העדינים יותר כמו פורל ודניס על פני הסלמון שכבד יותר
סלמון אוכלים, ולא ניסיתי טריאקי. יש לי מרשם די קבוע על בסיס צ'ילי, שום, דבש ולמעלה שקדים.על סלמון כי גם עליו כתבת שאוהבים אבל לא יותר מדי.
אני טועה?
תודה, קצת מזכיר את הסגנון הקבוע שלי, במיוחד אם מורידים את הטריאקי.משרה בתערובת של צ'ילי מתוק, חרדל דיז'ון, טריאקי, שום כתוש, מלח ופלפל גרוס.
ממליצה על הטריאקי של ידמרדכי כי הוא מופחת סוכר ועל הצ'ילי של מאסטר שף.
אפשר גם להשמיט את הטריאקי ועדיין יהיה טעים.
להשרות סלומון! בחיים לא חשבתי על זה. מכירה את הרעיון על שלל דגים אחרים, לא עליו.משרה 10 דקות במים עם מלח ומיץ לימון.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים