קורונה מותר להטביל במקוה כלים חדשים?

• הוסף לסימניות
או שזה לא בטיחותי מחשש ח"ו הדבקות?

• הוסף לסימניות
1. אסור ללכת למקווה
2. מקווה גברים לא תמיד כשר גם לכלים
3. ויש ג"כ איסור גמור מטעם המקואות לטבול שם כלים מחשש סכנה שישברו ומישהוא יפצע.

• הוסף לסימניות
1. אסור ללכת למקווה
2. מקווה גברים לא תמיד כשר גם לכלים
3. ויש ג"כ איסור גמור מטעם המקואות לטבול שם כלים מחשש סכנה שישברו ומישהוא יפצע.
התכוונתי למקווה כלים
נשמע לי לא בטיחותי מים שכולם מכניסים את היד שלהם אליהם,
אבל יש לנו כלים חדשים - מה עושים איתם?

• הוסף לסימניות
התכוונתי למקווה כלים
נשמע לי לא בטיחותי מים שכולם מכניסים את היד שלהם אליהם,
אבל יש לנו כלים חדשים - מה עושים איתם?
אין הדבקה דרך הידיים אם לא מכניסים אותם לפה או נוגעים בפנים, פשוט להטביל, ואח''כ לשטוף ידיים טוב עם סבון, וגם את הכלים להכניס הבייתה בתוך שקית ישר למקלחת ולשטוף היטב עם סבון.

אפשר גם עם כפפות אבל להזהר כשמורידים אותם ולשטוף את הידיים אח''כ

• הוסף לסימניות
מפאת המצב המתחולל בארץ ומפני שכעת לחלק מהציבור לא קיימת האפשרות לבצע טבילת כלים חדשים לפסח
לבקשת הרבנים הראשיים השליט"א

הרבנות הראשית הוסיפה בטופס המקוון למכירת החמץ, אפשרות לאזרחים גם "להצהיר על מתן מתנה לשאינו יהודי" את הכלים החדשים הטעונים טבילה בגלל המצב הנוכחי
ולכשירצו לזכות בהם בעתיד יבצעו טבילה ללא ברכה
ניתן להיכנס לטופס דרך הלינק הבא
https://forms.gov.il/globaldata/get...?formType=<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>#

• הוסף לסימניות
המים לא מדבקים. הם מכילים כלור שהורג את הוירוס. אפילו במי הברז שאתם שותים יש כלור.
כל הסיבה לאיסור טבילה במקוואות, וכמו כן רחצה בים או בבריכות, זה רק למניעת התקהלות אסורה.
כך ש... קנייה בסופר, יותר מסוכנת מטבילה במקווה...

• הוסף לסימניות
המים לא מדבקים. הם מכילים כלור שהורג את הוירוס. אפילו במי הברז שאתם שותים יש כלור.
כל הסיבה לאיסור טבילה במקוואות, וכמו כן רחצה בים או בבריכות, זה רק למניעת התקהלות אסורה.
לא בטוח שמי ברז מכילים כמות כלור בכדי להרוג וירוסים.
יש תקן מיוחד על כמות כלור במקוואות בכדי לקטול וירוסים.

במקווה כלים בדר"כ לא שופכים כלור...

• הוסף לסימניות
אני שמעתי מבעל מקוה כלים שהוא כן מכניס כלור
אחרת היה צריך להחליף מהר מים
אז אפשר לשאול את בעל המקוה
אחרת מטבילים ואחרי זה שוטפים את הידים כחצי דקה עם מי סבון טוב טוב
לכאורה זה בסדר
רק להיזהר לא לנגוע בידים אחרות לפני ואחרי

• הוסף לסימניות
לא בטוח שמי ברז מכילים כמות כלור בכדי להרוג וירוסים.
יש תקן מיוחד על כמות כלור במקוואות בכדי לקטול וירוסים.

במקווה כלים בדר"כ לא שופכים כלור...
אני בטוח שכל מקווה שמופעל על ידי רשות עירונית, מחוטא בדרך כלל וכעת עובר חיטוי ביתר שאת.

מי ברז עוברים חיטוי בכלור, ולאחר מכן סינון שעדיין מותיר בהם מעט כלור למניעת התפתחות חיידקים.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אפשר לדעת אם מקווה הכלים עם מספיק כלור לפי כמות התולעים שבתוכו
ואני מכיר מקוואות כלים רבות עם המון תולעים אדומות שמתפתחות מהר מאד
זה לא מפריע לטבילה ולכן ככה זה

• הוסף לסימניות
המקואות כלים בב"ב מטונפים לחלוטין ללא כלור לפי הידוע לי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה