דרוש מידע מותר להשקיע בETF מחקה S&P אמריקאי?

• הוסף לסימניות
לחלק מהETF הישראליות והאיריות מחקי S&P 500 יש כשרות, אם בגלל שהם רק סינטטיים או לפי שיטת הבד"ץ אפילו כאלה עם החזקה פיזית כמו של איישרס (1159250)
מה לגבי קרנות אמריקאיות? כמו SPY או VOO
היתרון שלהן שאפשר לקנות גם אחרי סגירת המסחר כאן בארץ. אני מודע כמובן לעלות המרת מט"ח ועמלת קניה גבוהה יותר, אשמח לקבל מידע לגבי הכשרות.
תודה!

@השקעות R הון אולי?

• הוסף לסימניות
לחלק מהETF הישראליות והאיריות מחקי S&P 500 יש כשרות, אם בגלל שהם רק סינטטיים או לפי שיטת הבד"ץ אפילו כאלה עם החזקה פיזית כמו של איישרס (1159250)
היתרון שלהן שאפשר לקנות גם אחרי סגירת המסחר כאן בארץ. אני מודע כמובן לעלות המרת מט"ח ועמלת קניה גבוהה יותר, אשמח לקבל מידע לגבי הכשרות.
תודה!

@השקעות R הון אולי?
תשאל את הבד"ץ העדה החרדית

• הוסף לסימניות
תודה!

@השקעות R הון אולי?
בד"ץ מאשרים את VOO ואת IVV
ועוד קרנות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לשאול, אבל יהיה להם ככ הרבה שאלות לשאול אותי על זה ואני ככ לא מבינה...
למה שישאלו שאלות? יש קו טלפון ייעודי לנושאים אלה עם מענה בשעות הצהריים, והם די מבינים מה מתכוונים ועונים מיד. (הכוונה שזה לא שצריך להסביר משהו למישהו... רוב הדברים זה דברים שהרבה אחרים כבר שאלו.)

• הוסף לסימניות
באיזה מקום אני יכול לראות את רשימת הקרנות האלו ואת הביצועים שלהם?

• הוסף לסימניות
ידוע על עוד ''פוסקים'' שסוברים כדעתם? (שכל ETF חול הוא כשר)
יש כר נרחב של פוסקים שטוענים שמותר להחזיק מניות בצורה פיזית.
ויש פוסקים שמתירים לכה"פ במניות של גויים
ויש פוסקים שהחזקה בETF אינה החזקה.
אז לא כ"כ מופקע להתיר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה מה שאני מחפש עוד פוסקים (חוץ מהבד''ץ) שסוברים שאינה נחשבת אחזקה
אשמח אם בקלות לראות מקורות (כולל מהבד''ץ)
ההבדל במציאות אינו חידוש של בד"ץ.
בארץ החברה הוא רק חברה מנהלת, האחזקות נמצאים ביד בנק שהוא נאמן של המשקיעים.
בחו"ל, הETF רשום כמו חברה ציבורית (הרישום הוא מכח חוקי חברות, יש כ3 מדינות בארה"ב שיש צורה מתאימה של חברה, ולכן כמעט כל הקרנות רשומות באותם מדינות)
המשקיעים הם "בעלי יחידות", מקביל לבעלי מניות בחברה ציבורית. הנכסים אינם מוחזקים בנאמנות עבור המשקיעים, אלא אצל בנק מנהלת, שאין לה כח של נאמן, ומחזיק בנכסים עבור החברה (הקרן).
מכאן הנידון.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה