כללי מותר להשתמש בתמונה של ילדים שצילמתי?

• הוסף לסימניות
צלמתי ילדים בפעילות ספורטיבית בגן ילדים
בתמונות רואים ילדים משחקים באביזרי ג'ימבורי.

מותר לי להשתמש בתמונות בתוך פרוספקט של אותה גננת?
הפרוספקט יופץ בין גנים בדיוור אישי.
התמונות של הילדים קטנות, (גודל 4/2 ס"מ)

מישהו מבין בנושא?

אני מצרף כאן דוגמא של הפרוספקט,
כאן הילדים מטושטשים, רק בהדפסה זה לא טושטש, ולכן אני שואל את דעתכם.

• הוסף לסימניות
מצוב הפרוספקט

קבצים מצורפים

• Prospcect.JPG
    KB 399 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
לו הייתי אמא של אחד הילדים הייתי רוצה שישאלו לדעתי. לא הייתי מוכנה שילדי יהיו מוצגים לפירסום.
יש אימהות שאין להן בעיה עם זה... לכן צריך לשאול מראש, לפני שמצלמים.

• הוסף לסימניות
מאחר ומדובר בקטינים - בפירוש אסור, ללא קבלת אישור מההורים.
(מדברת מנסיון, בדקתי זאת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;773024:
מאחר ומדובר בקטינים - בפירוש אסור, ללא קבלת אישור מההורים.
(מדברת מנסיון, בדקתי זאת)

ואם יופיעו בתמונה קטין ומבוגר מה הדין אז?

• הוסף לסימניות
מבוגר שצולם במקום ציבורי והתמונה אינה מביישת אותו - מותר לפרסם
לגבי קטינים החוק מחמיר.

• הוסף לסימניות
בגנים של ילדיי נוהגים לשלוח פתק להורים בזו הלשון:

"ביום כך וכך תגיע לגן צלמת לצלם את הילדים. בתמונות ייעשה שימוש בפרוספקט פרסומי.
הורה שלא מעוניין שילדיו יצולמו לפרוספקט מתבקש להודיע בכתב עד תאריך X".

• הוסף לסימניות
שמעתי מעורכת דין לעניני חוזים ועבודה כי בענין של זכויות יוצרים לצלמת- זכויות היוצרים שייכים למזמין העבודה אלא א"כ סוכם מראש אחרת.
לכאורה התמונות שייכות לגננת ומותר לה לעשות בהם שימוש, אבל צריך לבדוק אם אכן זה החוק כשמזמין העבודה אינו המצולם בעצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RMO;774823:
שמעתי מעורכת דין לעניני חוזים ועבודה כי בענין של זכויות יוצרים לצלמת- זכויות היוצרים שייכים למזמין העבודה אלא א"כ סוכם מראש אחרת.
לכאורה התמונות שייכות לגננת ומותר לה לעשות בהם שימוש, אבל צריך לבדוק אם אכן זה החוק כשמזמין העבודה אינו המצולם בעצמו.
\
הבעיה היא לא בזכויות היוצרים על הצילום כי אם באפשרות החוקית לעשות שימוש בתמחנות קטינים ללא רשות הוריהם.

• הוסף לסימניות
ידוע לי אישית על גננת אחת שצילמה ילד בגן ושלחה את התמונה להוריו (הוא צולם ברגע של התפרעות והיא רצתה שיבינו במה היא מתמודדת בגן) וקיבלה הזמנה לחקירה במשטרה על צילום ושימוש בתמונה של קטין ללא רשות אפוטרופסיו החוקיים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;774955:
\
הבעיה היא לא בזכויות היוצרים על הצילום כי אם באפשרות החוקית לעשות שימוש בתמחנות קטינים ללא רשות הוריהם.
לפי החוק אסור להעסיק קטינים ללא רשות בכתב מההורים, ובחוק זה נכלל צילום קטינים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה