מותר לישון עם עדשות יומיות לשינה חטופה?

• הוסף לסימניות
שנת צהרים וכ'..?
תודה!

• הוסף לסימניות
אסור ואפשר.
דהיינו הרופאים אומרים שלא כדאי לישון אפילו שנת צהריים עם זה, אבל למעשה לא קורה בדרך כלל כלום אם יושנים עם זה שנת צהריים.
אבל תדע לך שאחרי השינה יהיה לך יותר קשה לפתוח את העיניים, וכן בדרך כלל תצטרך להוריד את זה אחרי השינה ולשטוף, כדי שיהיה לך נח בעין, מנסיון.

• הוסף לסימניות
לא נכון. אסור ולא כדאי.
לבעלי עינים רגישות עשוי להתהוות במצטבר נזק ממשי ח"ו

• הוסף לסימניות
תודה מאד!
עזרתם לי.

• הוסף לסימניות
אסור. במצטבר זה יגרום נזק לעיניים. אבל מפעם פעמיים שישנים שעה בצהריים עם עדשות לא קורה כלום.

• הוסף לסימניות
אני יושנת עם עדשות כל יום בצהריים בערך שעה ולא קורה לי כלום!

אני קופצת על האשכול:
מה עושים עם תמיסה בשבת? שמעתי שיש איזה בעיה הלכתית.

• הוסף לסימניות
בעניין תמיסה לעדשות בשבת

בעניין תמיסה לשבת.
1. יש תמיסות מיוחדות לשבת אפשר להשיג בחנויות.
2. בשמירת שבת כהלכתה כותב שאם שמים את העדשות רק שלא יתקלקלו, ולא בשביל לתקנם ולעשותם יותר טוב, מותר לשים בתמיסה ללא בעיה.
3. באופן שהשתמשו כבר בתמיסה מערב שבת דהיינו שיש בקופסא תמיסה שכבר שמו שם את העדשות, זה יותר קל הלכתית וכך עדיף לנהוג.
נכתב ע"י ov;807806:
אני קופצת על האשכול:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ov;807806:
אני יושנת עם עדשות כל יום בצהריים בערך שעה ולא קורה לי כלום!
מדובר בנזק מצטבר, לא בנזק מהיום למחר.
גם אני נהגתי בקלות ראש עם העדשות, היום אני כמעט לא מסוגלת להרכיב עדשות.

• הוסף לסימניות
התענינות נטו - מה הסיבה שאת לא יכולה להרכיב היום עדשות? העין יבשה? העין נסגרת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ov;807806:
ה"איזה בעיה הלכתית" היא בעיית סוחט, שכן התמיסה כעין 'מכבסת' את העדשה.
התמיסה "של שבת" היא מי סבון שתפקידם רק לשמר, אבל לא לעבד.

כך זכור לי, בלי נקיטת אחריות כמובן.

• הוסף לסימניות
אני רואה שהאשכול על העדשות התפתח יפה בלי עין הרע (תרתי משמע),
רציתי לשאול שאלה לגבע עדשות חודשיות, האם באמת צריך לזרוק אותם אחרי חודש, או שזה לא חייב, פשוט אני כל פעם שוכחת.

• הוסף לסימניות
אני כרגע התחלתי את קרירת העדשות שלי, להסתגלות קניתי יומיות ולאחר כך חודשיות.
את שאלתך שאלתי גם אני היום את האופטמטריסט ולדבריו אין שום בעיה עם את ממשיכה את השימוש בעוד יומיומיים נוספים לא זה מה שמסכן את העין אלא שימוש בעדשות חודשיות למשך יותר מחודש. (חודש וחצי או יותר..)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אופטמטריסט אחד אמר לי שעדשות חודשיות טובות ל-30 שימושים. גם אם אוציא ואכניס מהעין 15 פעם באותו יום - השתמשתי 15 פעם, וכנל גם להפך - שלושה חודשים, אם לא לבשתי עדיין 30 פעם.
אופטמטיריסט אחר אמר לי כמובן שזה לא נכון, אלא מדובר על 30 יום, וכך אמר לי גם הרופא.

• הוסף לסימניות
בתור משתמשת לשעבר שלא כ"כ התחשבה בכללים..
ממש לא כדאי!
אצלי הנזק מסתכם באי יכולת לסבול את העדשות בעין ליותר משעה בערך,
אבל שמעתי על מזלזל כרוני שנזקק לניתוח מסובך, לא לשחק עם העיניים!!!

• הוסף לסימניות
זה מזכיר לי שבטיפת חלב הם אומרים לאמהות הוראות לגבי האכלת תינוקות עד גיל שנה.
לפני שלוש שנים אמרו לי שאסור להאכיל את הילדה לפני גיל שנה מוצרי חלב כלל, בגיל 4 חודשים מותר רק טעימות ועוד..
ואילו השנה אמרו לי בדיוק ההיפך, לתת כבר מגיל חצי שנה טעימות ומוצרי חלב, ביצה ודגים ואפילו בשר.
כנראה שהם מקבלים כל תקופה עידכון על מחקר אחר שהצליח ואלו התוצאות.

ולעינינו לגבי העדשות, אופטמטריסט אחד סיים את לימודיו אתמול אז הוא כנראה מעודכן יותר לעומת אופטמטריסט שסיים את לימודיו לפני כמה שנים, על אף הקורסים שהם הולכים אליהם כנראה גם שם יש חילוקי דעות.
ככה זה בכל מה שקשור לרפואה, כל רופא טוען אחרת..
זה מוזר.

• הוסף לסימניות
עשי כטוב בעינייך (תרתי משמע)
אני לא מצטטת לך מחקר משום מקום,
מספרת לך על התנסות אישית.
עיניים לא קונים במכולת... ובניגוד לגידול ילדים,
שזה דבר בן שנות דור שאפשר להתייעץ עליו עם כל סבתא מצויה,
עדשות זה באמת משהו יותר חדש, שהמחקרים אודותיו משתנים כל הזמן.
אז מה? לכן להסתכן?

• הוסף לסימניות
כמובן שאת צודקת, כנראה לא הבנת את דברי, כתבתי זאת כי זה מה שאני חושבת על כל הרפואה, זה עדיין לא אומר שאני ישחק בעיני. אנחנו בתור מטופלים ופצינטים צריכים רק לשמוע למה שאומרים לנו גם אם אנחנו חושבים אחרת...טוב תלוי במה אבל בנושא זה כן, ולכן גם פתחתי את האשכול הנ"ל.
בתקווה שהובנתי.

תודה בכולופן!!

• הוסף לסימניות
יאלה, תעשו הסרת משקפיים.

גמרתם עם כל הצרות הבעיות והיובש......

• הוסף לסימניות
יש לך ניסיון עם זה?
זו עלות מטורפת לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה