ב.ד.ה. מזכה הרבים המרצה הגאון רבי שמחה כהן זצ"ל. מחבר הספרים ׳הבית היהודי׳ ׳ביתך שלום׳ ומראשי ישיבת נתיבות עולם.

• הוסף לסימניות
יש כתובת מייל לזה?!
משפחת הרב שמחה כהן זצ"ל מעוניינת לאסוף ובעז"ה לפרסם את מסכת חייו ופועליו הגדושים והעמוסים בהפצת התורה, זיכוי הרבים, חסד והארת פנים לכל אדם, ועוד מעשים רבים גדולים וקטנים.
אנו פונים בזאת לכל תלמידיו מכריו וכל מי שטעם משהו מאישיותו הקורנת, לשתף אותנו ואת כולם, וזכות הרבים תלויה בכם.
נא לשלוח רעיונות סיפורים וידיעות השייכות לרב זצ"ל לכתובת 6194695***gmail.com
נא להעביר הודעה זו ולהפיצה אצל תלמידים ומכרים נוספים של הרב זצ"ל
תודה רבה, המשפחה

• הוסף לסימניות
ואוווו
הרב לא הכיר אותי ולא ראה אותי מעולם
אבל שנפרדתי מגרושתי היה לי איתו שיחות בימי שישי ( הבנתי שזה שעות חסד) שעות שלימות הוא ישב לשכנע אותנו כמה אסור להתגרש וכמה הצרות שנראות לנו עכשיו הם קטנות בייחסיות לבעיות שיווצרו אחר כך, שמע אותנו והבין אותנו וחזר שוב שמנסיונו יהיה רק יותר קשה אחר כך...
כל כך הערצתי אותו שכל הדרך זה היה הקו שלו אפילו שהיה דברים חמורים ביותר...

הטיפ ההכי טוב שהוא נתן לי אכתוב כאן לע"נ ולטובת הציבור
"יועץ נשואין צריך שיהיה מהעיר שלך וכמה שיותר קורב ונגיש אליך וזה שלוקח ההכי פחות כסף"

והוא הסביר: במצב שהגענו אליו היה קשה מאוד מאוד וחייב שלא יהיה סיבות לביטול הייעוץ, לסנן את כל הסיבות המפריעות ולטענתו אלו הסיבות ההכי מפריעות

וששאלתי אותו אבל מי שליידי פחות מקצועי, הוא טרח ובירר עליו ואישר שהוא מעולה!!!

ובסוף התגרשנו, חלף מעט זמן וב"ה נישאתי שנית הקמתי משפחה ההכי טובה שיכלתי לחלום עליה, אישה זהב עם ילדים מתוקים משפחה טובה, ושאלתי את עצמי על מה הרב דיבר? אולי הרב היה סתם בדעה פנטית מיושנת שאסור להתגרש?!!! פיתאום אני מכיר מה זה אישה טובה!!!! מה עבר עלי עד עכשיו?!

ואז אני מוצא את עצמי לא נרדם ממחשבות שתופסות אותי, הילדים גודלים, שלך שלה ושלנו(באמת ממש כך)

ונוצר ריחוק נפשי מהילדים שלך, אני משתדל באמת ליהיות אבא טוב,

אבל יש גבולות כמה אפשר להחזיק שלוש משפחות,

משפטים כמו אתה דואג לבנות של... (אשתך) יותר מאיתנו....

זה משפט חודר, וכואב, אתם הרי כל כולי, אני יושן איתכם או יותר נכון לא נרדם בגללכם וקם איתכם, אתם נמצאים שם תמיד במחשבה ובתפילה.

ואחר כך אתה מבין אולי זה באמת? הן רואות את זה כך!!!

אתה נותן יותר לילדים הזמינים לך, שיעורי בית, חזרה למבחנים, התרגשות לקראת המבחן בתורה, או המבחן הארצי במושגים ביהדות,

נכון! גם לילדות שלי עזרתי מספר פעמים? אוי אבל דרך הטלפון...

וכאן אני שוקע בהרהורים הילדות האמיתיות מול מציאות החיים,

וההבנה נופלת מכיוון שאתה נותן לאשתך ולבית את צרכיו וכך צריך להיות, הן נהנות יותר, לדוגמא: יצאנו לטיול משפחתי עם אשתך והילדים נהננו אבל בלי הילדות שלך...

ו ואז מדגדג בראש הרי צריך ליהיות גם להם השלמה מהדמות שחייה איתם (אמא שלהם גם התחתנה). גם אצלם יש דמות חזקה שתומכת? אתה שואל את עצמך? אולי לא? אולי אמא שלהם חווה גירושין שניים?!!

ואז אתה שם לב נכון!!! אני משקיע המון על הילדים של אישתי, זה ממש כמו הילדים שלי?... אבל היא אשתך ומכוח המחויבות הזו אתה חייב לילדים שלה!!!!

ואז מגיע המשלוח מנות מהאבא שלהם חתום, "מהאבא האמיתי היחיד שלכם " כאילו הן לא יודעות את זה

אבל זה יוצר סדק שם בליבם מה המסר?!! שוב פעם מי האבא? ומי מתנהג כמו אבא!!

והילדה השנייה כועסת למה הוא צריך שוב לכתוב את זה?! ויודעים לבד מה יהיה חתום במכתב הבא....

מזל טוב הבית צף ברגש ילד משותף ראשון, השאלה הראשונה שצפה מי עכשיו הבכור? יש שלושה בכורות,

אולי לא? עד עכשיו היה גילאים בברכת המוציא בשבת קודש בלי להתייחס לבכורות כי היה שילוב גילאים בניהם אז הגדולה בגיל קיבלה ראשונה עד הקטנה.

למדתי שמה שאומרים באוזן נשאר עמוק בלב, אמרתי לכל אחת שהיא ההכי חשובה לי, אפילו שכולן שמעו אותו דבר אם אתה חוזר לכל אחת בקול את באמת ההכי חשובה לי זה נחקק!!!!

לאט לאט מצאנו את החיבור, את נולדת בחודש שלי, והיא שניה כמוני, והיא יש לה שיער כמו שלי אז תמיד אני נזכר בה ואת התינוקת שלי לתמיד התינוקת המתפנקת....

אתם זוכרים שהיחס מתחלק יותר למי שקרוב קרוב, ומי קרוב כמו תינוקת שלי!!! היא צריכה בגדים כל 3 חודשים בערך, טיטולים, מטרנה וכו... אז מתחילה לצוץ השמועה מהמתבגרת לבת שלך אתה קונה ההכי הרבה...

ואז החלטנו לעבור לקניות משותפות- קונים ביחד לתינוקת... ואוו ממש מזכיר מה קנינו לכם שהייתן תינוקות

מתי נפגשים עם אבא? מתי הבנות שלך מגיעות? חג ראשון או חג שני או בכלל לא?!!!

האם חמותי תסכים לקבל את הילדות שלי או אולי הן ברמה רוחנית פחותה קצת והם יורחקו (לא חייבים להם כלום...)

צריך לסדר לאן הולכים מתי לפי שלושה משפחות!!!

לא נגעתי בפן הכלכלי בכלל , נוצר עומס מטורף!!!

ולא על משבר גירושין שניים של האמא ואלי פרידה שלישית?

וכמובן על משבר הקורונה ופערים לימודיים לילדה שכיתה א וב למדה דרך הטלפון...

ועל צעד חריג של ניכור הורי כנקמה וניסיון להרוס לשני כי הזוגיות פעם שלישית גם לא צלחה לה...

ואיך שורדים עם משפטים מזעזעים מהילדים על הבעל החדש של הגרושה על הרגשות של ענישה קשה ואף אמירה אני רוצה להתאבד בגללו, ואחרי כמה ימים רואים אותו ברחוב בלי כיפה...

על דרישות כספיות למיניהם שאינך יכול לעמוד בהם... אבל אתה אבא!!!!

על אמירה תגידו לאמא שלכם אני מכניס לה כך וכך כסף בשבילכם... שתתן לכם את זה!!!

אולי בהמשך...

צדקתה כבוד הרב חייב להילחם על הזוגיות

היום שאני חווה את כל הקשיים אני אומר בספה מלא עשיתי הכל!!!
הכל כדי לא ליהיות במצב הזה בזכותך הרב!!!

בזכותך הרב אני הולך לישון בלילה עם פחות מצפון כי באמת הקשבתי לך ועשיתי כל הנסיונות
הקב"ה החליט אחרת, החליט לתת לי אישה טובה כן טובה יותר אבל עם חבילת אתגרים אינסופית....

בכי, צער, כאב, וירידה רוחנית של הילדים מכל המשברים...

נסכם הרבה תפילות ותהילים

ועל זוגיות שניה ולצלוח אותה אני כבר זוכר את הדברים של הרב זה הרבה רצון ומלחמה להצלחה, דבר ראשון ללא גאווה, פתיחות, הבנה והכלה( כלום הא!!!) חובה להתפנות ריגשית לזוגיות החדשה וזו העבודה!!!

• הוסף לסימניות
בזכותו הבן שלי התחתן עם אשתו. היו לו ספקות והוא התקשר לרב לייעוץ וב"ה קיבל את העידוד והחיזוק שהיו חסרים לו. (והם זוג מהמם ב"ה.)

• הוסף לסימניות
זכיתי לקבל ממנו הרבה ברכות לזיווג הגון בכזה יחס אבהי ונעימות שרק אצל אדם גדול כ"כ ניתן לראות.
בהזדמנות אחת נסעתי לשבת בה גם השתתף והצטרפתי לנסיעה בה היה כל הדרך היא מתקשר כנראה לאלמנות/אולי לגרושות ומתעניין בשלומן ובשלום ילדיהן. זה חקוק אצלי מזה עוצמה של חסד.
תמיד היה סבלנות לכל שאלה ולכל אדם אף פעם לא נראה כאחד שממהר ובגלל זה לא נתן יחס.
יהי זכרו ברוך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה