רק תיקון קטןנקודה יפה למחשבה.
כולן מסכימות שהבית זה האידיאלי,
הלואי שלא היינו יורשות את קללת "בזיעת אפך" והיינו מתמסרות לגידול הבנים בלבד.
אבל הטענה של הנאת הילדים היא פשוט טענת נגד-
של אלו הלוחצים על מצפונינו וטוענים לסבלם של הילדים בצהרון.
אז לא, הם לא סובלים שם, לרוב.
באו ננתח מה ניסו להשיג בשיר(?) הזה,השעה 13:31---
*לבד נשארתי...
סביב קירות מוכרים,
המסתובבים סביבי
באהבה ובטיפוח לימודי.
כבר 4.5 שעות,
5 ימים וחודשיים.
*לבד ?!
לא לגמרי ממש..
יחד עמי נשארו עוד מ *עַמִי
בנים בני בינה לא לגמרי מלאכותית
שהאמא שלו גם לה
קשה היה להוציאו טרם 1331 .
*עַמִי?!
לגמרי לא ממש..
הילדים הזה *ממש לא זהה,
הם כבר גדול גדול
לא מהגן ולא משלי.
*ממש לגמרי לא
ללללא רררררררוצה ללללהיות בבבצהרון !
וילד שגם אבא שלו עובד להביא אוכל לפי הטף?באו ננתח מה ניסו להשיג בשיר(?) הזה,
להטיף מוסר, לעורר נקיפות מצפון או לצבור לייקים?!
אז קודם קבל:
גם נשים יכולות לכתוב דמגוגיות,
ואמא לילד עונה:
לא ילדון חמוד ומתוק,
גם אני לא רוצה לשלוח רחוק,
להרבה שעות,
עם גננות מתחלפות.
אני ממש מצטערת,
בשביל בית של תורה אני עובדת,
אך אבא חייב מנוחת צהרים
ולכן לא יכול לאוסף אותך בין כולל בוקר לכולל צהרים.
*נכתב בלילה, בעייפות, יתכנו שגיאות או חרוזים לא תקינים, אבל אני לא מתיימרת לכתוב שירים...
**נכתב בציניות כמובן! אף פעם לא חשבתי שבעלי צריך לוותר על מנוחת צהרים כדי לא לשלוח לצהרון, כי זה באמת פוגם בכולל צהרים
הכל טוב! אז גם האבא הזה פועל תקין.וילד שגם אבא שלו עובד להביא אוכל לפי הטף?
האבות נחים בשביל שיוכלו ללמוד בצהריים ובערב... קשה בלי לנוח באמצע. זה זמן גם לעשות סידורים שאי אפשר בזמן אחר.אני מבינה מאד שהאמהות עובדות היום ואין מצב בלי צהרון
הדרישה שלי היא מול הגברים, שמעדיפים לישון צהרים מאשר לתת לילדים צהריים
אבות של שבת...
מבחינתי זה הדבר הבעייתי לא מול הנשים שמוסרות את הנפש שלהן לפרנס בית של תורה
זה גם מה שהתכוונתי שאם נצטרך לעבוד 12 שעות האם האידיאל זה פשוט לשלוח את הילדים לפנימיות
גברים, להתעוררר זה ילדים שלכם תהיו מעורבים ושותפים גם ככה הנשים עושות הכל מעל ומעבר!!!
זה ממש לא נכון,אני רוצה לעלות נקודה שאולי תענה לחלק על המחלוקת בנושא.
בערים חרדיות- המוגדרות מצב סוציו- אקונומי נמוך, הצהרונים מוזלים מאד ומסובסדים.
מה שגורם לרוב הגן או לחלק נכבד ממנו להשאיר בצהרון - ואז בהחלט, ילד יכול להרגיש אפילו שונה- למה רק אני הולך והרבה מחבריי נשארים??
לאמהות האלו, אין בעיה להגיב שהן לא רואות בעיה להשאיר ילד בצהרון.
בערים מעורבות- שמוגדרות מצב סוציו אקונומי בינוני, הצהרונים הם ללא סבסוד או במקרה הטוב עם סבסוד של תמ"ת לנשים עובדות במשרה מלאה.
מה שיוצא שסכום הצהרון הוא בן 400-1000 ש"ח לחודש, במקרה כזה, רק הורים שיש להם אפשרות/שאין להם שום ברירה אחרת רושמים לצהרון.
הרבה אברכים מוותרים על מנוחת הצהרים כי הם יודעים שהסכום להשאיר 2 ילדים בצהרון יהיה כל המלגה מהכולל.....
במקרה כזה, בקושי נשארים ילדים מצהרון, וכן, לילד לא נעים בכלל לראות את כל החברים הולכים הביתה והוא נשאר עם עוד מספר חברים בודדים (שבדרך כלל עוד מעבירים אותם לגן אחר כדי לצמצם את הקבוצה ואז באמת יש גם פערי גיל..)
תגידי את רצינית?יש ילדים שרוצים צהרון ויש ילדים שלא יודעים מה זה בית בצהרים........
נכון שקשה לגברים אפשר להביא בייביסיטר לחצי שעה והוא ישלים את שאר הזמן...
הרי ילדים יותר גדולים בכל מקרה חוזרים הביתה , אז מה כל הסיפור הילדים הקטנים?
גם לנשים קשה לעבוד עד 4 ואז להיות עם הילדים, גם זה לא קל , באנו לעולם כדי לעבוד
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים