מחזור משכנתא פנימי בלבד - איך עומדים מול הבנק

• הוסף לסימניות
אני מעוניינת לעשות מחזור של מסלול מסוים בתוך הבנק שלי
לא מתכוונת להשוות בבנקים אחרים כי אין לי את התלושים וההכנסות בצורה מסודרת וגם לא ראש לפתוח משכנתא חדשה
תכלס- אני פונה לבנקאי ופשוט מבקשת ממנו לשפר לי את הריבית? למה שיעשה דבר כזה?....
מה לומר בשביל לגרום לו לעבוד בשבילי, ואיך להציג את הציפיות שלי? נניח אני חותרת לריבית של 4.6 - לבקש 4.5 כדי שיתמקחו? או שזה לא עובד ככה?
תודה רבה רבה לעונים
אני מעוניינת למחזר קלצ, הריבית שלי גבוהה מהממוצע בשוק בעקבות תקופת לקיחת המשכנתא

• הוסף לסימניות
לא מתכוונת להשוות בבנקים אחרים כי אין לי את התלושים וההכנסות בצורה מסודרת וגם לא ראש לפתוח משכנתא חדשה
תכלס- אני פונה לבנקאי ופשוט מבקשת ממנו לשפר לי את הריבית? למה שיעשה דבר כזה?....
מה לומר בשביל לגרום לו לעבוד בשבילי, ואיך להציג את הציפיות שלי? נניח אני חותרת לריבית של 4.6 - לבקש 4.5 כדי שיתמקחו? או שזה לא עובד ככה?
תודה רבה רבה לעונים
אני מעוניינת למחזר קלצ, הריבית שלי גבוהה מהממוצע בשוק בעקבות תקופת לקיחת המשכנתא

אפשר לבקש מהבנק “שיפור תנאים פנימי” בלי לפתוח תיק חדש.
פשוט תפני לבנקאי - שראית שהריביות ירדו ואת רוצה לעדכן את מסלול הקל״צ בהתאם.

מומלץ לבקש ריבית מעט נמוכה מזו שאת מכוונת אליה (למשל 4.4 במקום 4.6) – כדי להשאיר מקום למשא ומתן.
אם המשכנתא מתנהלת טוב, יש סיכוי טוב שהם יסכימו לשפר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
למה אתה קורא טוב?
תשלומים סדירים בלי בעיות? או משהו נוסף?

תודה רבה על ההתייחסות זו עזרה עצומה!

לקוח טוב מבחינת התנהלות.
זה כולל התנהלות תקינה בחשבון העו"ש (ללא כניסות למינוס , וללא החזרות הוראות קבע וכו׳).
כשזה המצב — לבנק יש אינטרס לשמור אותך כלקוח, ולכן יש לו גם יותר גמישות בשיפור תנאים.

• הוסף לסימניות
לקוח טוב מבחינת התנהלות.
זה כולל התנהלות תקינה בחשבון העו"ש (ללא כניסות למינוס , וללא החזרות הוראות קבע וכו׳).
כשזה המצב — לבנק יש אינטרס לשמור אותך כלקוח, ולכן יש לו גם יותר גמישות בשיפור תנאים.
אם העו"ש שלי בבנק אחר?
יש משמעות למצב העו"ש?

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לעונים
פשוט מבקשים מחזור ולבקש קצת פחות ממה שרוצים להגיע אם תעלי פה את דו"ח יתרות הסילוקין נוכל להמליץ לך על מה לבקש

• הוסף לסימניות
אני לא יועץ משכנתאות ולא מבין
אבל פניתי לפני כמה שנים (בנק מזרחי) וביקשתי מיחזור
בלי לבקש תנאים טובים יותר ובלי לאיים ובלי כלום
פשוט ביקשתי מיחזור (כן קיצרתי קצת את תקופת ההלוואה)
וקיבלתי את הריבית שהיתה מקובלת באותה תקופה, שהיתה נמוכה משמעותית ביחס לריבית שקיבלתי כשלקחתי את המשכנתא
פשוט וקל

• הוסף לסימניות
אני לא יועץ משכנתאות ולא מבין
אבל פניתי לפני כמה שנים (בנק מזרחי) וביקשתי מיחזור
בלי לבקש תנאים טובים יותר ובלי לאיים ובלי כלום
פשוט ביקשתי מיחזור (כן קיצרתי קצת את תקופת ההלוואה)
וקיבלתי את הריבית שהיתה מקובלת באותה תקופה, שהיתה נמוכה משמעותית ביחס לריבית שקיבלתי כשלקחתי את המשכנתא
פשוט וקל
בדר"כ בבנק טפחות מציעים במיחזור פנימי בתחילה כחצי אחוז יותר ממה שמקובל באותו עת ברכישות באותו הבנק
והם מתכופפים רק לאחר הצעה מתחרה+טכניקות מו"מ, יש יוצאים מן הכלל (זה כמובן קורה גם אצלי) כמו אחד שהעלה פה קל"צ של 4.6 שקיבל כבר בשיחה הראשונית.
מנסיוני זה גם לא תמיד תלוי בטיב הלקוח, לדוג' היה לי לקוח לפני חודשיים עם חזרה של המשכנתא חודש לפני והוא מהמיחזורים המשובחים שלי... (במקור זה גם היה לשיפוץ...)
לסיכום מה שכתבת ודאי נכון היה אצלך כי זה מה שחווית אך לרוב זה שונה.
וטוב עשית שקיצרת במקום להוריד החזר.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לעונים
קודם כל לא לבקש אלא לדרוש ובצורה מכבדת, ותמיד עדיף עם הצעה מתחרה
אם תרצי תבקשי קודם הצעה ותחליטי אז אם יש צורך בהצעה מתחרה

• הוסף לסימניות
פשוט מבקשים מחזור ולבקש קצת פחות ממה שרוצים להגיע אם תעלי פה את דו"ח יתרות הסילוקין נוכל להמליץ לך על מה לבקש
זה הדוח יתרות
1761026629501.png

1761026671340.png

• הוסף לסימניות
הפריים מעולה
המשתנה והקבוע יקר

• הוסף לסימניות
המרווח של המשתנה הוא 0.75
לא נראה לי שיש מה לרדת מזה יותר במיחזור פנימי ללא הצעה מתחרה
הקלצ יותר חשוב שתעבוד עליו הוא קבוע והריבית של המשתנה היא זמנית ותשתפר בעוד שנה.
אם נקודת השינוי היתה היום למשל הריבית היתה באזור ה4.6-4.7 תלוי באיזה יום זה היה מתחלף ככה שזה לא כזה נורא

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש מה לרדת מזה יותר במיחזור פנימי ללא הצעה מתחרה
הקלצ יותר חשוב שתעבוד עליו הוא קבוע והריבית של המשתנה היא זמנית ותשתפר בעוד שנה.
אם נקודת השינוי היתה היום למשל הריבית היתה באזור ה4.6-4.7 תלוי באיזה יום זה היה מתחלף ככה שזה לא כזה נורא
אבל אם מורידים את המל"צ אחרי זה זה יכול לרדת עוד בפרט שברגע שמורידים את העוגנים כבר לא יהיה ניתן להוריד עוד מהמרווח

• הוסף לסימניות
אבל אם מורידים את המל"צ אחרי זה זה יכול לרדת עוד בפרט שברגע שמורידים את העוגנים כבר לא יהיה ניתן להוריד עוד מהמרווח
אם יצליחו להוריד ברור שזה מבורך. רק לא רואה איך זה קורה במיחזור פנימי בלי הצעה מתחרה.
בהצעות חדשות מקבלים 0.55, 0.6, אז 0.75 זה לא כ"כ נורא
לעומת זאת הקלצ יותר חשוב למחזר גם כי הוא לא מתכונן לרדת וגם בגלל העמלות היוון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה