עובר ושב מחיה לזוג+ בלי להתפלסף

אני חושבת שצריך לבדוק עלויות מחיה בנפרד מדיור - שם יש פערי ענק בין מקבלי דירות/שכירות/מרכז/פריפריה. כשרוצים להבין האם חיים נורמלי צריך לבחון קודם כל את התקציב החודשי בנטרול הדיור. כך גם ראיתי בהרבה הדרכות כלכליות למשפחה של ארגונים שונים. בגדול בעבר נחשב למשפחה עלות נורמלית חודשית של 2000 שח לנפש לפני חסכון ודיור. אבל מאז שבדקתי את זה לפני קרוב לעשור, הרבה מים זרמו בנהר ואחרי קפיצות המחירים הגדולות זה די צפוף ודורש חשבון מדוקדק ולא תמיד מספיק לכל הצרכים (בדגש על צרכים ולא מותרות). צריך לשאוף להגיע להכנסה שתכסה יותר למי שלא מעוניין לחיות בדקדוקי עניות ולהיות בלחץ מכל הוצאה לא צפויה שקופצת.
אבל אם יש תקופה לחוצה של רכישת דירה/בניה/מעבר בין עבודות וכו' אפשר להסתדר עם תקציב כזה.
על זה צריך להוסיף כמובן את עלויות הדיור.
צריך לשים לב שזה טווח נורמלי למשפחות חרדיות עם ילדים ברמת חיים סטנדרט (ושאלת השאלות מי קבע מה הסטנדרט... לטעמי 2,300-2,500 לנפש מספיק לרמת חיים שפויה
אבל למשפחה בתחילת הדרך זה מעט משתנה כי אין עלויות שכר לימוד עבור ההורים (בדרך כלל) ומצד שני העלויות הקבועות מתחלקות לפחות נפשות. וגם מאוד משתנה כמה מתארחים וכמה אוכלים אצל ההורים ומתארחים.

בעידן המעונות, אם יש לך ילד קטן התקציב שלו כמעט נגמר ברגע ששלחת למעון...
יש לי כל שנה ב"ה ילד-שניים במעון. זה ממוצע, במשפחה יש ילדים גדולים וקטנים, בנות ובנים.
כמובן מי שמשלמת שכל מלא בגלל הבלגן עכשיו - זה משנה את המשוואה לחלוטין.

1. זוג + 5 כ"י
2. בני ברק 8 אשח משכנתא לאחר הכ שכירות
3. אין רכב
4. מוסדות לימוד 3 אשח כולל הסעות + 2 אשח לימודי מקצוע
5. 4.5 אשח מזון וכלכלה שוטפת
6. 2.5 אשח חשמל, ארנונה, תקשורת ונסיעות, 1.5 אשח ממוצע ביגוד
1 אשח הוצאות שונות מזדמנות (תיקונים, מתנות, מכשירי חשמל וכו')
7. חסכון חודשי - דרך השקעה אחרת כ5 אשח אבל זה קשה להגדיר כמה החסכון כי יש הון עצמי שהשקענו שם.

אני חושבת שצריך לבדוק עלויות מחיה בנפרד מדיור - שם יש פערי ענק בין מקבלי דירות/שכירות/מרכז/פריפריה. כשרוצים להבין האם חיים נורמלי צריך לבחון קודם כל את התקציב החודשי בנטרול הדיור. כך גם ראיתי בהרבה הדרכות כלכליות למשפחה של ארגונים שונים. בגדול בעבר נחשב למשפחה עלות נורמלית חודשית של 2000 שח לנפש לפני חסכון ודיור. אבל מאז שבדקתי את זה לפני קרוב לעשור, הרבה מים זרמו בנהר ואחרי קפיצות המחירים הגדולות זה די צפוף ודורש חשבון מדוקדק ולא תמיד מספיק לכל הצרכים (בדגש על צרכים ולא מותרות). צריך לשאוף להגיע להכנסה שתכסה יותר למי שלא מעוניין לחיות בדקדוקי עניות ולהיות בלחץ מכל הוצאה לא צפויה שקופצת.
אבל אם יש תקופה לחוצה של רכישת דירה/בניה/מעבר בין עבודות וכו' אפשר להסתדר עם תקציב כזה.
צריך לשים לב שזה טווח נורמלי למשפחות חרדיות עם ילדים ברמת חיים סטנדרט (ושאלת השאלות מי קבע מה הסטנדרט... לטעמי 2,300-2,500 לנפש מספיק לרמת חיים שפויה
אבל למשפחה בתחילת הדרך זה מעט משתנה כי אין עלויות שכר לימוד עבור ההורים (בדרך כלל) ומצד שני העלויות הקבועות מתחלקות לפחות נפשות. וגם מאוד משתנה כמה מתארחים וכמה אוכלים אצל ההורים ומתארחים.
2,300 ש"ח לנפש זה מוגזם, לא מכירה כמעט משפחות עם 10 נפשות שההכנסה שלהם מגיעה ל23,000 ש"ח (2,300*10) אלא הרבה פחות

אשמח מאוד לשמוע איך מגיעים להכנסות האלו.
ולא מדברת על זה שרובם הוסיפו בשורה נוספת חיסכון של כמה אלפים.
לא מדברת על שני בני זוג עובדים רשמי. כי במצב כזה הכנסות כאלו הן סבירות.
אולי האשכול הבא יהיה יצירתיות בהכנסות.

אשתי 10 אני בכולל מקבל 4+ (כולל בוקר ,צהרים - 1500 כ"א ערב 1000, שישי שבת ועוד כולל קטן מהצד)

את בודקת הפוך...
זה לא מעניין איך  הם מכניסים כסף, אלא איך  אתם תרוויחו יותר.
כתבתי תשובה ארוכה ומחקתי, כי זה ממש לסטות מהנושא , אולי תפתחי שרשור חדש על איך להגדיל את ההכנסות שלכם לרמה הנ"ל, ונשתדל לענות שם?

את בודקת הפוך...
זה לא מעניין איך  הם מכניסים כסף, אלא איך  אתם תרוויחו יותר.
כתבתי תשובה ארוכה ומחקתי, כי זה ממש לסטות מהנושא , אולי תפתחי שרשור חדש על איך להגדיל את ההכנסות שלכם לרמה הנ"ל, ונשתדל לענות שם?
זה נורא אינדיבידואלי
זה ממש משתנה מאחד לאחד / מזוג לזוג..
מה שנכון לי יהיה טעות חמורה לשני..

זה נורא אינדיבידואלי
זה ממש משתנה מאחד לאחד / מזוג לזוג..
מה שנכון לי יהיה טעות חמורה לשני..
אז מה העניין לשאול איך הם הגיעו לסכום?
תפתחי וננסה לעזור לך בהתאם ליכולות שה’ נתן לך אישית.

בדיוק בשביל זה אני נקרעת ועובדת ב 2 עבודות
1 בוקר - משרה מלאה
2 - ערב - שעתיים ביום.
בסופו של יום מכניסה 10
בעלי סה"כ עם כל הכוללים - בוקר, צהריים, ערב, שישי שבת מכניס כ 3,000-3,500
אלו התוצאות..

מה פתאום! למיטב זכרוני הממוצע מדבר על 1,500 ₪ לחוד' לנפש 1,000 ₪ לחסכנים/קמצנים ו - 2,000 ₪ ללארג'ים.

נ.ב.
הנתונים שאני העלתי - הם אפס התבססות על ההורים, אבל כמה נסיבות מקלות 1. ב"ז ששונא 'שאפינג' 2. חלק מהילדים אוכלים צהריים בצהרון 3. מגורים באזור עם לא מעט מכירות מוזלות/חסד
א. אני מחשב בדקדוק רב כל הוצאה (ברמה אובססית כמעט) והעלתי את הנתונים שלי לחצי השנה האחרונה
ב. כסף שאני מקבל בכרטיסים נטענים מחושבים כהוצאה, אכן בשר מהכולל וכדו' לא מחושבים
ג. ציינתי לפנ"כ שיש לי כ - 250 ₪ חודשי מחלוק'ס וכדו', מוסיף כעת על הנ"ל עוד כ - 200 ₪ חוד' מחלוק'ס חגים (בחילוק ל - 12) + סבסוד מלבושי כבוד ממוצע של כ - 350 ₪ לחו' (קונה שנתי בכאלפיים כשהמחיר בחנויות היא בערך פי 3) - עדיין יוצא פחות מ - 9,000 ₪ לחוד' למשפחה בת 7 נפשות רחוק מאוד מאוד מאוד מ - 3,000 ₪ לנפש

• המלצה שלי - מי שעובר את האלפיים לנפש (ללא הוצאות דיור ורכב) שילך ד-ח-ו-ף לליווי כלכלי !!!
לאורך כל הדרך ציינו שמדובר ללא הוצאות לדיור, וכן גם חשמל ומים מושפעים במישרים ממספר הנפשות (מקלחות+בוילר/כביסות/אפיות כו' וכו'), וגם מצד שני הוצאות חינוך הם אך ורק לילדים כך שבסופו של דבר לא בטוח לפחות בהקשר הזה שאין סימטריה ו/או קרוב לסימטריה בין הוצאות החיים לנפש לזוג לעומת זוג עם ילדים (כמובן בנטרול השיקלול של קניית מארזים/מבצעים שנדון כבר בנפרד)
בסוף מה שהכי חשוב זה שאתם @משפחה מאושרת

2,300 ש"ח לנפש זה מוגזם, לא מכירה כמעט משפחות עם 10 נפשות שההכנסה שלהם מגיעה ל23,000 ש"ח (2,300*10) אלא הרבה פחות
נראה לי שמדובר יותר על הוצאות של בני המשפחה הראשונים ולא ה-10
יש הוצאות שככל שיש יותר ילדים הם מתחלקות בין יותר אנשים ולאו דווקא עולות (ארנונה, חשמל, שכירות וכו)
לכן לא בהכרח שתקציב של ילד ראשון כתקציב של ילד מספר 10

הגעתי ממשפחה כזו (11 נפשות). זה לא בדיחה, אנשים חיים על השקל כפשוטו ונמנעים מהרבה הוצאות דחופות או לחילופין מקבלים תמיכה קהילתית/משפחתית, בחגים וגם בשוטף, הנחות בשכ"ל וכו'.

המשפחה שלי היתה מאוד מאושרת אגב, למרות שגם במושגים חרדיים צנועים היא היתה נחשבת לענייה. לכל מי שחושב ש @משפחה מאושרת =משפחה שחיה ברווחה כלכלית...

גם לי כהורה היו תקופות לחוצות שהתקציב שלי לנפש עמד על פחות מאלפיים שח. לא קניתי שום דבר מיותר, ביגוד מינימלי בסוף עונה מהחנויות הכי זולות, השתמשתי בבגדים שכבר היו במצב לא מדליק וכו' וזה היה ממש מורכב וחנוק. אפשרי אבל מעמיד בפני שוקת שבורה בכל הוצאה בלתי צפויה או חודש חריג (חגים, תחילת שנת לימודים, טיפול שיניים וכו')

את ה2000 שח לא המצאתי, באיזור ה8-9 שנים אחורנית זה היה הסכום שהופיע בכל חוברות ההדרכה לכלכלת משפחה שקראתי שמיועדות לציבור החרדי. ב8-9 שנים הללו הכל רק עלה. ולכן מלכתחילה כשמשפחה מתכננת יעד תקציבי לאן היא רוצה להגיע - אם היא באמת תשקלל את כל ההוצאות הנדרשות היא תגיע לזה. (עצה לניסוי מעניין - קחו פעם בשנה את פירוט האשראי ותפלחו, תגלו אולי עוד הוצאות שלא שקללתם כאן...)

מה שכן מסכימה - יש למשפחות חרדיות בכלל ולאברכים בפרט ס"ד מיוחדת וברכה מעל לדרך הטבע. לא סותר את זה שצריך להתכלכל בתבונה.

נראה לי שמדובר יותר על הוצאות של בני המשפחה הראשונים ולא ה-10
יש הוצאות שככל שיש יותר ילדים הם מתחלקות בין יותר אנשים ולאו דווקא עולות (ארנונה, חשמל, שכירות וכו)
לכן לא בהכרח שתקציב של ילד ראשון כתקציב של ילד מספר 10
נכון. אפשר לדייק טיפה - ההוצאות הקבועות קופצות במדרגות. הרי משפחה של 10 נפשות לא חיה ביחידה אותה שוכר הזוג+הילד
לכן זה לא עולה באותו יחס של הוצאות מזון וכד' אבל כן עולה ביחס מסויים. עדין בסוף השכר לימוד לישיבות לדוג' וכו'
או עלות הביגוד לבחורות שגבוהה מעלות ביגוד לילדים קטנים - הילדים שלי עדין קטנים אבל אני מאמינה שהממוצע +-
נשאר דומה גם כשהמשפחה מתרחבת

@משפחה מאושרת
לא, ללא הוצאות דיור (שכירות/משכנתא/ארנונה) ורכב לא אמור לעלות למשפחה עם 7 נפשות מעבר ל - 14,000 ₪
אני רושם כל הוצאה ורחוק מאוד מהסכום הנ"ל (כפי שהארכתי בהודעות שציטטתי ואחרות) כמובן ש '2,000 ₪ לימודי מקצוע' נחשב להוצאה לא סטנדרטית/בבסיס החישוב

ארנונה נכללת בהוצאות האחזקה השוטפות. לא כהוצאות דיור. כך בעיני.
לימודי המקצוע זה באמת חריג. לא קשור.
ותבדקו ממוצע שנתי כולל הוצאות שנתיות ובלת"מים. זה מגיע לשם, ויש גם את המעשר מההכנסה...
שוב, אפשר גם ב2000 שח ופחות, מי שרוצה לחיות קצת יותר ברוגע - זה צפוף.
אני חושבת שבציבור הליטאי יש יותר משפחות שמראש חיים בפשטות מעוררת השתאות, כדרך חיים. בגדים פשוטים שקנו בסוף עונה, האישה כמעט ולא צריכה לעצמה כלום...

בדיוק בשביל זה אני נקרעת ועובדת ב 2 עבודות
1 בוקר - משרה מלאה
2 - ערב - שעתיים ביום.
בסופו של יום מכניסה 10
בעלי סה"כ עם כל הכוללים - בוקר, צהריים, ערב, שישי שבת מכניס כ 3,000-3,500
אלו התוצאות..
קשוח
כמה נפשות אתם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה