מחיקת קבצים ע"י שורת הפקודה

• הוסף לסימניות
כיצד ניתן למחוק תכולת תיקייה מסויימת ע"י פקודה אחת בשורת הפקודה?

תודה מראש, ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;791500:

תודה על התגובה, אבל סליחה על הבורות, איך בדיוק אני אמור לכתוב את הפקודה?
נניח שאני רוצה למחוק את התיקיה בנתיב הבא: %userprofile%\desktop\תיקיה,
מה בדיוק אני אמור לכתוב, והאם זה משנה איפה אני נמצא כרגע?

• הוסף לסימניות
אם אתה רושםrm c:\user\david ... אז זה לא משנה באיזה מקום אתה נמצא אבל אם תרשום בלי c:\ הוא ימחוק במיקום בשו אתה נמצא
אגב בשביל למחוק פרופייל אתה חייב הרשאות מנהל

• הוסף לסימניות
סליחה טעיתי rm זה פקודה בכלל מלינוקס
הפקודה בדוס היא del או rd לתיקיות

• הוסף לסימניות
אני מדבר על מחיקת קבצים מתיקייה, זה לא עובד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;791500:
באמת התפלאתי שזה עובד גם בווינדוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Yisrael;791572:
אני מדבר על מחיקת קבצים מתיקייה, זה לא עובד.

איזה סוג קבצים מדובר???
לפקודה del ישנם פרמטרים נוספים עבור מצבים שונים לדוגמא כדי למחוק קובץ מערכת אתה צריך לרשום del /a:s c:\windows\blablabla
או קובץ מוסתר del /a:h c:\windows\blablabla
אם הוא מחזיר שגיאה בכל זאת, אז תרשום מה השגיאה!!!
ואני אומר שוב הwindows לא יתן לך למחוק את עצמו אם אתה רוצה למחוק דברים קריטים זה רק עם מערכת הפעלה חיצונית (דיסק הפעלה, winpe ,hirens או כל מערכת חיצונית אחרת)

• הוסף לסימניות
אוקיי, עכשיו זה עובד.
העניין הוא שאני רוצה ליצור קובץ אצווה שבלחיצה את ימחק את הקבצים של כמה תיקיות.
א. האם אפשרי שזה יקרה מכיון שהוא שואל לפני ביצוע הפקודה שוב אם לבצע או לא, אז דרך קובץ אצווה זה לא עובד. האם יש לכך פתרון?
ב. האם אפשרי בקובץ אצווה אחד לעשות זאת עבר כמה תיקיות שונות?

• הוסף לסימניות
א. אתה יכול להוסיף Q/ אחרי הDEL ואז הוא לא ישאל שאלות
ב. בהחלט כן... נניח שיש לך את תיקיות הבאות c:\data\moshe c:\data\avi c:\data\others ואתה רוצה למחוק את התכולה שלהם
אז תרשום את הפקודות הבאות ונוצר לך קובץ בשם 1 שעושה את העבודה
copy con 1.bat
*.*\del /q c:\data\moshe
*.*\del /q c:\data\avi
*.*\del /q c:\data\others
ctrl Z (צירוף של המקשים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;792465:
ב. בהחלט כן... נניח שיש לך את תיקיות הבאות c:\data\moshe c:\data\avi c:\data\others ואתה רוצה למחוק את התכולה שלהם
copy con 1.bat
ctrl Z (צירוף של המקשים)

תזביר את עצמך מה זה נותן ctrl Z (צירוף של המקשים)

• הוסף לסימניות
הצירוף ctrl z מוציא ממצב של עריכה תוך כדי שמירה בניגוד לctrl c שמוציא ללא שמירה

זה יובן יותר אם תנסה לרשום את הפקודות לעיל... פעם תרשום ctrl c ופעם ctrl z

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;792465:
copy con 1.bat
ctrl Z (צירוף של המקשים)

תודה רבה!

רק הערה קטנה:
אם הבנתי נכון הכוכביות בסוף הם בשביל לציין שימחק כל שם קובץ שהוא, אבל בפועל זה מיותר בגלל שגם בלי זה אם לא נציין אף שם קובץ אלא רק את הנתיב של התיקייה הוא לא ימחק את התיקייה אלא את כל הקבצים שבתוכה.

אה, ועדיין לא הבנתי מה עושה צירוף המקשים שהזכרת בעניינינו. אשמח להסבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Yisrael;793972:
תודה רבה!

רק הערה קטנה:
אם הבנתי נכון הכוכביות בסוף הם בשביל לציין שימחק כל שם קובץ שהוא, אבל בפועל זה מיותר בגלל שגם בלי זה אם לא נציין אף שם קובץ אלא רק את הנתיב של התיקייה הוא לא ימחק את התיקייה אלא את כל הקבצים שבתוכה.

אם לא תציין שם קובץ אז הוא לא ימחוק כלום בדיוק מאותה סיבה שאם תרשום שימחוק קובץ בשם א י אז קובץ אבי לא ימחק ואם תרשום א*י אז גם אבי וגם אברהמי ימחקו ואם תרשום א?י אז רק אבי ימחק ולא אברהמי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Yisrael;793972:
תודה רבה!

אה, ועדיין לא הבנתי מה עושה צירוף המקשים שהזכרת בעניינינו. אשמח להסבר.

צרוף מקשים נועד לצאת ממצב עריכה בdos אם אתה רוצה ליצור קובץ באמצעות פקודות יש שלב שבו אתה רושם שאתה רוצה ליצור קובץ copy con אח"כ אתה רושם את התוכן במקרה שלנו DEL ואח"כ צריך לשמור איך שומרים במצב dos???לוחצים על ctrl z והמחשב חוזר למצב הרגיל

• הוסף לסימניות
הימים הטובים של פעם שייצרנו קבצי אצוה לכל צורך..
לדעתי מי שלא מכיר את הבסיס הזה, יותר קשה לו להבין את מערכת ההפעלה בכללי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;793993:
אם לא תציין שם קובץ אז הוא לא ימחוק כלום בדיוק מאותה סיבה שאם תרשום שימחוק קובץ בשם א י אז קובץ אבי לא ימחק ואם תרשום א*י אז גם אבי וגם אברהמי ימחקו ואם תרשום א?י אז רק אבי ימחק ולא אברהמי...

מעניין שאצלי זה כן מוחק...

נכתב ע"י עשרים ושתים;794015:
צרוף מקשים נועד לצאת ממצב עריכה בdos אם אתה רוצה ליצור קובץ באמצעות פקודות יש שלב שבו אתה רושם שאתה רוצה ליצור קובץ copy con אח"כ אתה רושם את התוכן במקרה שלנו DEL ואח"כ צריך לשמור איך שומרים במצב dos???לוחצים על ctrl z והמחשב חוזר למצב הרגיל

עכשיו הבנתי אותך :)
פשוט אני יצרתי את הקובץ ע"י כתיבת הפקודה בפנקס רשימות ושינוי סיומת הקובץ ל-bat, כך שלא הבנתי שאתה מתכוון ליצור את הקובץ בדוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;794056:
מה שנכון נכון.... הכוכביות מיותרות
זו אופציה שלא הייתה קיימת בdos שלפני הXP

סליחה על התיקון אבל הפרמטר *.*

קיים מגרסת DOS 6.22 שלאחריה הגיעו מערכות
Windows 3.11
windows 95
windows 98
windows 2000
windows nt
windows me
windows xp
windows 2003

(ובנינו גם לפני מהדורת DOS 6.22 זה קייים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה