כללי מחירון הגרפיקאים

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349887:
טוב תראו מה החלטתי לאחר הבנה מתוך האשכולות כאן, ובירור עם כמה ניקים באופן אישי יותר.

המצב הוא שהסקאלה של המחירים רחבה מאד, לכן קשה מאד ליצור מחירון פעם ראשונה על פי סקר שנעשה אצל מספר מצומצם של גרפיקאיות.
ל
טובת הענין אני הולך להכניס לפריזר את כל הדיונים, והחתימות והמחירון, אני מקפיא לבנתיים.

אנו נעשה טופס מקוון שבו כל גרפיקאי ימלא את המחירים האמיתיים שהוא לוקח (בשביל למנוע אי נעימויות הפרטים יהיו חסויים, ולעיני ההנהלה בלבד), כאשר יהיה לנו מספר מרשים של מחירים נוכל לעשות ממוצע על כל מוצר ומוצר מה המחיר שלו, ואת זה נפרסם כמחירון שוק.

זה הרבה יותר הוגן ומשקף את מחיר השוק.

בהצלחה לכולם

סוף סוף. כל הכבוד חיים. על זה נאמר - מודה ועוזב ירוחם.
ובנימה כזו, אשמח מאד לתרום את חלקי למחירון. כבר היה פעם טופס אם אינני טועה, מי שרוצה שימלא וישלח. לזה אשמח להצטרף. גם אשמח לתרום את חלקי להוספת מחירים בתחום האלבומים הדיגיטלים, מחירי עימוד ספרים רגיל וכולי.

כל הכבוד. יש לך אומץ לב ראוי להערכה. קשה לכל אחד לעשות פרסה בגישה, ועל אחת כמה וכמה בפומבי.

• הוסף לסימניות
אוהב, לא הבנת את כוונתי בכלל נמאס לי מהנושא הזה וזהו, לא התכוונתי לשום דבר רע...

גינגית, אני מקוה שהמשפט מודה ועוזב ירוחם נאמר בצחוק..
:)
אני מודה ברצח, אמנם זה היה בגלל שהייתי תחת אלכוהול, אבל כבוד השופט יותר לא אשתה וארצח... רחם עלי...
:)

אגב, לא עשיתי פרסה בגישה, הגישה היתה ונשארה שצריך מחירון ריאלי, אלא שנטען כאן שהמחירון הנוכחי לא ריאלי, לכן הצעתי מה שהצעתי לבדוק את זה וכו'.

וגינגית, גם לך מגיע כל הכבוד על העמדת הדברים על דיוקן ותרומתך לנושא.

יאללה, אני שמח שהדברים חוזרים למסלול.

כעת,החיים חוזרים לשגרה, בענין המחירון תנו לי לחזור עם זה בעוד זמן מה שירגעו כאן.
ושוב מי שמשום מה נפגע הושפל נעלב, מההודעות כאן, לא היה כוונה לאף אחד....

בואו חברים נחזור לשגרה היפה והחמימה כאן בפרוג.
היה אקשן, כעת מספיק.

• הוסף לסימניות
מודה ועוזב ירוחם, נאמר על מי שהבין שהוא טעה ומתקן. כמו במעשה יהודה ותמר. וזה נראה היה לי שעשית. אולי טעיתי?
שוין, לא משנה.
המחירון חשוב וצריך להיות ריאלי וצריך לבוא מנקודת עזרה ולא כפיה. כשזה כך, אני בעד ואשמח לעזור. כפיה מעוררת בי אנטגוניזם.

• הוסף לסימניות
תודה על המחירון... אבל אין שם תמחור לגרפיקאי מנוסה....

אלא בינוני, ואני כבר הרבה שנים בתחום. והאמת שרוב המחרים ברמה הבינונית
תאמו את המחירים שאני נותנת. חוץ מכמה שרותים שזולים מדי לטעמי
אך מכיון שאני לא נחשבת ברמה הבינונית (כך אומרים אחרים) אני יכולה להרשות לעצמי לקחת יותר.
וכאן אני שואלת את הגרפיקאים המנוסים מקצוענים, כמה אחוזים היתם מוסיפים למחירון של הבינוני?

• הוסף לסימניות
אני אישית לא חוזר בי מהתחייבותי לעמוד במחירון הנ"ל
אני חושב ומאמין שהוא עשה לי הרבה יותר טוב ומיקד אותי בעניין הזה של הצעת מחיר
צריך להבין שהחלטה בדבר כזה לעולם לא תעבור בשקט או שיתלוננו על מחיר גבוה או שיתלוננו על מחיר נמוך
כך שבשביל לקבל החלטה חייבים להיות אמיצים ואפי' מאוד ולתת לזמן לעשות את שלו
המבחן אם זה יתקבל בציבור או לא, צריך להיות לפחות חודש אחרי ההחלטה ולא אחרי יומיים

בכל אופן תודה ענקית לכל אלו שעבדו והזיעו בעניין ועכשיו הם מרגישים כאילו מעשה ידם טובע בים .
אתם עוד תראו שזה ישא פרי ויצליח לטובת כולנו פה בפורום

• הוסף לסימניות
"חבל על דאבדין".
וחבל שיוזמה ברוכה כ"כ נקטעת באיבה.

לא אמרו לאף אחד אתמול לקחת לכרטיס ביקור 20 ש"ח (?)
היום תקח 600.
וכן לקוח שאתם עובדים עימו 5 שנים באותו מחיר לקחת לו פתאום פי 2. הוא לא יתן, הוא ילך למשהו אחר.

אבל כולנו מכירים את המושג הדרגה, וחשוב שכולנו נכיר את המחיר הראלי האמיתי, מחיר שאומר שאפשר להחזיק עימו עסק, ואפשר להתפרנס ממנו. מה שלא יתכן בפחות ממחירי המחירון הנ"ל.

ולאט לאט בהדרגה נטפס אל המחיר האמיתי. (שלא לדבר על לעבור אותו) אין שום סיבה שמתחיל שמחזיק עסק מסודר (ציוד חוקי) יקבל פחות מ- 60 ש"ח לשעה. ומתקדם פחות מ-120 ש"ח (ואפילו יותר) אחרת באמת אברימי צודק כדאי לחפש אפיק הכנסה אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349887:
אנו נעשה טופס מקוון שבו כל גרפיקאי ימלא את המחירים האמיתיים שהוא לוקח (בשביל למנוע אי נעימויות הפרטים יהיו חסויים, ולעיני ההנהלה בלבד), כאשר יהיה לנו מספר מרשים של מחירים נוכל לעשות ממוצע על כל מוצר ומוצר מה המחיר שלו, ואת זה נפרסם כמחירון שוק.

אז ככה, גם לי יש מה לומר;)..
במחילה מכמה ניקים כאן בפורום (והם די רבים לצערי:() יש היום גרפיקאים שזכו לתואר הזה מהסיבה הפשוטה שהם יודעים לפתוח את הפוטושופ. (ולמה דווקא אותו.. לא יודעת.. למה, למען ד', מודעות מלאות בטקסט מכינים בפ"ש? אבל זה כבר לא משנה לעניינינו...)
גרפיקאים כאלו יקחו מחיר שלגרפיקאי טוב לא שווה להדליק בשבילו את המחשב.
צריך ליצור הפרדה ברורה בין גרפיקאים מתחילים ממש, שדעתם לא תוכל להיכלל במחיר השוק וממילא לא תוריד לנו את הממוצע אל מתחת לאפס.

ואני מבהירה את דעתי, שאכן המחירים לא היו מדויקים במאת אחוזים (לטובתינו כמובן..)

תודה רבה להנהלה שמחזקת את ידינו, המחירון עוזר לנו מאוד לא לאבד את הלשון כשמציעים הצעת מחיר ללקוח.
תודה לכל אלו שהכינו את המחירון עם הרבה מאמץ
ו... רבותי! תשתדלו לא להרפות את ידי העוסקים בצרכי ציבור באמונה.

סליחה אם עייפתי אתכם ככה, על הבוקר;)

• הוסף לסימניות
אוללה. לא התכווונתי להוציא את השד מהבקבוק באשכול הקודם שפתחתי (שנמחק לגמרי, ואת זה לא כ"כ אהבתי. נו, שוין),

אבל אולי באמת עדיף שהמחירון יהיה מוסכם על הכל, כך הוא ישיג יותר פופולאריות ויקיים את תפקידו עלי אדמות ביתר שלמות.

ועכשיו עוד משהו:
נכתב ע"י מירי10;349968:
במחילה מכמה ניקים כאן בפורום (והם די רבים לצערי:() יש היום גרפיקאים שזכו לתואר הזה מהסיבה הפשוטה שהם יודעים לפתוח את הפוטושופ. (ולמה דווקא אותו.. לא יודעת.. למה, למען ד', מודעות מלאות בטקסט מכינים בפ"ש? אבל זה כבר לא משנה לעניינינו...)
גרפיקאים כאלו יקחו מחיר שלגרפיקאי טוב לא שווה להדליק בשבילו את המחשב.
צריך ליצור הפרדה ברורה בין גרפיקאים מתחילים ממש, שדעתם לא תוכל להיכלל במחיר השוק וממילא לא תוריד לנו את הממוצע אל מתחת לאפס.

אותי לימדו שגרפיקה זה עיצוב, העובדה שזה נעשה היום על המחשב לא הופכת כל יודע פ"ש לגרפיקאי. לכן אני מבקשת לתקן את הודעתך כך:

צריך ליצור הפרדה ברורה בין גרפיקאים לבין לא גרפיקאים, שדעתם של האחרונים לא תוכל להיכלל במחיר השוק וממילא לא תוריד לנו את הממוצע אל מתחת לאפס.

וזאת כמובן לאחר בקשת המחילה מכל אלו שלא התעמקו בחוקי עיצוב מעולם.

• הוסף לסימניות
GRN - תני לי לדייק את דברייך יותר.
יש חובבנים, יש גרפיקאים ויש מעצבים גרפיים.
חובבנים - אנשים שמשחקים עם וורד, הורידו פוטושופ מהאינטרנט ועושים משניהם יחד "יצירות מופת".
גרפיקאים - אנשים הבקיאים בתוכנות הגרפיות השונות ולכן יש להם את היכולת הטכנית לעשות עבודות בגרפיקה.
מעצבים גרפיים - אנשים שהם מעצבים במהותם. בקיאים בנושאים כמו: תורת הצבע, קומפוזיציה, טיפוגרפיה ועוד. מה שהופך מעצב כזה ל"מעצב גרפי" הוא הידע בתוכנות שמאפשר לו לממש את ידעותיו בתחום העיצוב ולהשליך אותם על תחום הגרפיקה. (כמובן שהמעצב, יכול לממש את אותו הידע בתחום עיצוב הפנים למשל, כי כללי העיצוב הם בסיסיים ונכונים לכל תחום עיצוב).

מה נראה לכם - עכשיו יהיה יותר קל או יותר מסובך לעשות מחירון?

• הוסף לסימניות
הלו??

על מה מדברים?? איפה מחירון? איפה התחייבות?? איפה התנאים???

גם אני רוצה להצטרף!!

• הוסף לסימניות
מממ... עדן, לדעתי אין הבדל בין גרפיקאי לבין מעצב גרפי. האחרון הוא שם יותר מפוצץ לראשון. אולי יהיה נכון לקרוא לאלו שכינית "גרפיקאים" - ביצועיסטים.

• הוסף לסימניות
Stop barking up the wrong tree

כל אחד פה חושב שהוא גרפיקאי סופר על, והשני ארחי פרחי. אז לידיעתכם, מחר אתם עלולים להכנס להגדרה הזו של ארחי פרחי [ולגבי דידם של חלק מהמקצוענים, אתם כבר ארחי פרחי] ותשאלו את עצמכם אם גם אז תאהבו את מה שמתרחש וכל ההתנהלות ה"אנטי" הזו.

• הוסף לסימניות
גינגית,זה לא העניין.
אני בפירוש לא רואה את עצמי גרפיקאית על, ואפילו לא מתקרבת לזה. אלא משהו סטנדרטי (לקוחות! לא לברוח...), ככה בהתאם ללימודים שלמדתי (שלוש שנים) ולניסיון שרכשתי (ארבע - חמש שנים). קורה לי לא פעם שאני רואה ביצוע שכמעט מרפה את ידי מרוב שהוא נראה רחוק מיכולתי הנוכחית.

א-ב-ל, מפה ועד לקבל כל אחד בקהיליה של הגרפיקאים (או המעצבים הגרפים) רחוקה הדרך. יש חוקי עיצוב בסיסיים, מי שלא נשמע להם אין קשר בינו לבין גרפיקה. זה נחמד לעזור לאחרים, וזה גם נחמד לכבד את כולם, אבל זה לא צריך לבלבל את העובדות.

• הוסף לסימניות
ויש גם כאלו שלא עלינו למדו עיצוב אבל העיצוב מאד עלוב...
פשוט אין להם את זה בחוש... לפעמים אני ממש מתפוצצת מרחמים על הגרפיקאי/ת מהסוג הזה כי הם יושבים שעות ולא יוצא משהו והם כבר עובדים שנתיים באיזה מישהו שעושה להם טובה ומעסיק אותם וממש פלא שהם שורדים.....
ואני ממש לא מתכוונת למישהו מסוים!!!
נתקלתי בהם במשך שנות הלימודים שלי (בכמה מקומות) ובעבודה שלי ובמשך החיים...
ויש להם נסיון... אבל אבוי לנסיון שכזה.

אז מה הם יעשו? לאן הם שייכים? מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;350103:
הלו??

על מה מדברים?? איפה מחירון? איפה התחייבות?? איפה התנאים???

ואו... זה בדיוק השאלה שלי... יום אחד לא נכנסתי לפרוג...
על מה מתוכחים פה????

• הוסף לסימניות
אולי זה יעזור לכם להבין לאיפה הכל נעלם.....

נכתב ע"י prog;349887:
טוב תראו מה החלטתי לאחר הבנה מתוך האשכולות כאן, ובירור עם כמה ניקים באופן אישי יותר.

המצב הוא שהסקאלה של המחירים רחבה מאד, לכן קשה מאד ליצור מחירון פעם ראשונה על פי סקר שנעשה אצל מספר מצומצם של גרפיקאיות.
לטובת הענין אני הולך להכניס לפריזר את כל הדיונים, והחתימות והמחירון, אני מקפיא לבנתיים.

בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;350107:
מממ... עדן, לדעתי אין הבדל בין גרפיקאי לבין מעצב גרפי. האחרון הוא שם יותר מפוצץ לראשון. אולי יהיה נכון לקרוא לאלו שכינית "גרפיקאים" - ביצועיסטים.

אני יכולה להסכים איתך בנוגע ל"ביצועיסטים", אבל עדיין אני חושבת שיש הבדל בין מישהו שרואה עצמו כמעצב באופן כללי - אך מתמקד נכון לעכשיו בגרפיקה, לבין גרפיקאי שרואה עצמו בתחום מתעסק בתחום הגרפיקה בלבד. לא בטוח שההבדל הזה צריך לבוא לידי ביטוי במחיר - אבל כן בהגדרה.

נכתב ע"י גינגית;350108:
Stop barking up the wrong tree

כל אחד פה חושב שהוא גרפיקאי סופר על, והשני ארחי פרחי. אז לידיעתכם, מחר אתם עלולים להכנס להגדרה הזו של ארחי פרחי [ולגבי דידם של חלק מהמקצוענים, אתם כבר ארחי פרחי] ותשאלו את עצמכם אם גם אז תאהבו את מה שמתרחש וכל ההתנהלות ה"אנטי" הזו.

גינגית, אני די מתפלאת עלייך...
אף אחד לא היה פה "אנטי" אף אחד, אנחנו בסך הכל מציינים עובדות שיש רמות שונות בסוג העבודה הזה. אני אגיד לך בכנות, אני חושבת שיש ביצועיסטים שיודעים לעשות עם התוכנות ביצועים שגם גרפיקאים מקצועיים ומעצבים גרפיים לא יודעים, אך לעומת זאת טיפוגרפיה לא נכונה יכולה להרוס להם את כל העבודה...
כמו כן את מוזמנת לקרוא שוב את התגובה שGRN כתבה לך ולחשוב שאני כתבתי אותה מילה במילה. (אומנם טיפה יותר ניסיון אבל לא משנה...).

נכתב ע"י נעמי ברקאי;350120:
ויש גם כאלו שלא עלינו למדו עיצוב אבל העיצוב מאד עלוב...
פשוט אין להם את זה בחוש... לפעמים אני ממש מתפוצצת מרחמים על הגרפיקאי/ת מהסוג הזה כי הם יושבים שעות ולא יוצא משהו והם כבר עובדים שנתיים באיזה מישהו שעושה להם טובה ומעסיק אותם וממש פלא שהם שורדים.....
ואני ממש לא מתכוונת למישהו מסוים!!!
נתקלתי בהם במשך שנות הלימודים שלי (בכמה מקומות) ובעבודה שלי ובמשך החיים...

ממש התאפקתי בהודעתי הקודמת לא לכתוב זאת - אבל אם כבר כתבת - לא נותר לי אלא לאשר ולהסכים.

• הוסף לסימניות
עדן, עם כל הכבוד עיצוב גרפי ועיצוב פנים הם תחומים שונים. כנ"ל לגבי עיצוב אופנה ועיצוב מוצר. כל תחום הוא עולם בפני עצמו. יכול להיות מעצב גרפי גאון אבל אין לו מושג בעיצוב פנים.
וכן להיפך. אז לא צריך לערבב בין דברים.

מה שנכון זה שיש מעצבים, יש ביצועיסטים ויש חובבנים.
ואני מסכים שהמחיר של עבודה של מעצב מקצועי לא צריך להיות מושפע מהמחיר שחובבן לוקח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה