כללי 'מחירון פרוג' - מחירון הגרפיקאים החרדי [שלב שני]

• הוסף לסימניות
רואים שהנושא בוער, תודה לכל המגיבים ולגל הצופים...
ולמעשה הכיוון שחשבתי עליו גם צוין כאן.
ובס"ד נוכל להגיע לתוצאות מרשימות.

זה פחות או יותר הרעיון, מה אתם אומרים האם זה הכיוון?

השלב שלפני הראשון הוא בחירת וועדה בתיבת הצבעה פשוטה שתרכז את החומר ותעבד אותו, [התודה לרובי, לא חשבתי על זה, זה יפתור הרבה בעיות, ]
השלב הראשון הנדרש הוא הכנת טבלה מפורטת ומלאה של כל סוגי העבודות כולל שיפוצים טיוטות וכו' כל אחד יקבל באימייל ימלא אותה וישלח בחזרה להנהלה.
שלב ב' קביעת טווח המחירים לפי אחוזי רוב שיקבע ע"י הוועדה,

בא נתחיל בנתיים בשלב של בחירת וועדה
מי שמעוניין שיצביע בעד וועדה ואיך לבחור את הוועדה.

• הוסף לסימניות
כמו בפריימריס:
חברי הפורום יבחרו 5 שמות שנראים להם, מתוך זה יעלו עשרה חברים, או יותר לועדה שתקבע טווח מקובל של מחירים.

• הוסף לסימניות
אם מתחילים בוועדה אז המצב רק מסתבך יותר.

מה שצריך זה שכל אחד שמרגיש נוח עם זה יעלה את המחירים שלו.
ולא משנה רמת העבודה, מה שיקבע הוא כמה שיותר הצעות מחיר שיועלו.

וכאן נכנסים לתמונה מנהלי הפורום (יחסוך את בחירת הוועדה, ואת הפריימריז
ואת עיתוני המפלגה, את הבעד והנגד.) והם יסכמו את ממוצע המחירים.
מה שישאר לכל אחד לעשות זה רק להעלות או להוריד (בהתאם להרגשה והרמה האישית)
ובא לציון גואל...

• הוסף לסימניות
אולי כל אחד שכותב את המחירים, יכתוב כמה שנים הוא בתחום ואיך הוא מדרג עצמו.
למשל: מתחיל, ממוצע, מתמחה, מקצועי מאוד וכד' כך שיהיו רמות כלליות למדידת המחירים.

• הוסף לסימניות
בחירת וועדה היא חיונית לצורך סדר בעניין, ואולי אפשר לפתור את הבעיה בכך שכל מי שחושב שהוא מתאים להיות בוועדה, שישלח את הצעתו והרקע המקצועי שלו (תחום התמחות, שנות וותק, נסיון וכו') ומנהלי הפורום יבחרו מתוך ההצעות שישלחו את חברי הוועדה. אין כאן עניינים אישיים של בעד ונגד, השיקולים צריכים להיות מקצועיים פרופר. ייתכן וכדאי שמנהלי הפורום יגדירו הגבלות ראשוניות (תנאי סף) על מנת למקד את הפניות, כגון מינימום שנות וותק X, וכו'. אני בטוחה שאם פרוג אכן ירימו את הכפפה ויוציאו מחירון מודפס ומושקע, זה יהיה רב המכר הבא בקרב ציבור הגרפיקאים!

• הוסף לסימניות
יש אפשרות נוספת (לא סותרת את שאר הדברים שהועלו) שמישהו יכול לקחת על עצמו לברר מחירים במשרדי הפרסום והגרפיקה (מרכזיים או לא מרכזיים) שפועלים בטווח המגזר הדתי-חרדי. רמת הגרפיקה שלהם פחות או יותר מוכרת וידועה (כך שאפשר לדרג גם אותה לבינונית - גבוהה - איכותית מאוד) והמחירים גם ידועים.
זה פשוט יותר מאשר שניקים אנונימים שאיננו ממש מכירים את רמת העבודות שלהם יעלו מחירים שאולי הם וירטואלים ולא באמת נדרשו אי פעם מלקוחות, וידרגו את עצמם בתור מתחילים - מקצועיים - סופר מקצועיים. נו באמת, כמה אנשים בינינו יעידו על עצמם שהם מאוד מקצועיים.
(אלא אם כל ניק ששולח "מחירון" שלו ישלח גם עבודות שעליהם לקח את המחירים האלה, וועדה מקצועית תדרג את המקצועיות מול טווח המחירים)

אם למשל רואים שבהרבה משרדי גרפיקה מוכרים לוקחים על לוגו מקצועי לא פחות מ - 150$, ולאו דווקא הלוגואים הכי מבריקים - אין סיבה שגרפיקאי עצמאי שעושה עבודות מדהימות לא "יעיז" לקחת לפחות סכום כזה.
התפלספתי יותר מדי... מחילה.

בכל מקרה - בגדול הרעיון של מחירון, גם אם הוא נותן רק טווח של מחירים - הוא מבורך.
(רק איך ונתנו עדיין לא התקומם על הרעיון?:))

• הוסף לסימניות
כל תגובה נושא לאשכול שלם...
לכן חשבתי מראש על וועדה. אם המנהלים מוכנים לקחת על עצמם לדעתי זה יחסוך באמת הרבה מאוד, אך לא נעים להפיל זאת עליהם. אבל אם כן אדרבה.
עדיין:
האופציה השניה של בחירות: בעקרון גרידא יש לו 2 מעלות חברתית, ועניינית,
בחירות דמוקרטיות גורמות להרגשת שייכות, פעילות תוכן חברתית מהנה, וכל מה שרוח הדמוקרטיה נושאת בקרבה.
ועניינית לנושא דנן, תורגש מחוייבות נוספת למחירון שהשתתפת בבנייתו,
מצד שני ראינו כבר איך קרבות בחירות נראים ואיך היה נחמד בערים נטולי בחירות...

המיקרופון כעת אצלכם:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;202781:
אם מתחילים בוועדה אז המצב רק מסתבך יותר.

מה שצריך זה שכל אחד שמרגיש נוח עם זה יעלה את המחירים שלו.
ולא משנה רמת העבודה, מה שיקבע הוא כמה שיותר הצעות מחיר שיועלו.

וכאן נכנסים לתמונה מנהלי הפורום (יחסוך את בחירת הוועדה, ואת הפריימריז
ואת עיתוני המפלגה, את הבעד והנגד.) והם יסכמו את ממוצע המחירים.
מה שישאר לכל אחד לעשות זה רק להעלות או להוריד (בהתאם להרגשה והרמה האישית)
ובא לציון גואל...

אישית - לא אוהבת את הרעיון הזה של מחירון.
סיבות- טחנו כבר הרבה פעמים...

לדעתי, זו האופציה עוד הכי רלוונטית. (למרות שהיתי מוותרת אף עליה.)

• הוסף לסימניות
בעד

קודם כל תודה על הרעיון זה יחסוך המון
ברגע שיש איזשהוא טווח זה מאוד עוזר להגשת הצעת מחיר
אני בעד מחירים ממשרדי פרסום
שאלה: זה שזה גרפיקה לחרדים זה אומר שהמחיר יותר נמוך מאחרים? ולמישהו מהמגזר הכללי אפשר לקחת יותר?

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד המחירים של משרדי פרסום גבוהים בהרבה מאלו של עצמאים פרטיים. נכון שגרפיקאי עצמאי נותן שרות מהיר יותר ואישי יותר מאשר משרד פרסום, שם צריך לחכות ואם בא לקוח רק בשביל לעצב עטיפה לדיסק או מודעת רחוב, לא מסתכלים עליו בד"כ, אלא א"כ יש פוטנציאל גדול עם הלקוח. לא כולם כך אבל רובם.
לכן, אפשר לשאול משרד פרסום כדי לקבל קצת מושגים, כדי שלא נהיה פריירים. אנחנו ג"כ עובדים מספיק קשה, יחס, שירות וכו'
מה שאני מציעה זה שכל אחד שנותן את הצעת המחיר שלו ידרג את הוותק שלו בתחום. בסופו של דבר יחלקו לשתי קבוצות וותיקים ומתחילים
יחשבו נניח את סך הצעות המחיר שנתנו הוותיקים לעיצוב כלשהו - נניח לעיצוב לוגו, את הסך הכולל יחלקו במספר המציעים והנה הממוצע.

אח"כ יעשו אותו דבר לקבוצת המתחילים
כך שנניח תהיה התוצאה לעיצוב לוגו ( 150-450$) ואז כל אחד ייקח לפי איך שהוא מעריך את עצמו מתחיל או וותיק כמובן שיש מחיר אמצע לאלה שאינם מתחילים (שנה- 3 שנים) אך אינם ותיקים מדי (למעלה מעשור)
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני בעד הכל העיקר שיהיה כבר מחירון....

• הוסף לסימניות
יש לי עוד רעיון...
אפשר לפתוח תיבת דואר בוואלה, כל מי שמעוניין להשתתף בהכנת המחירון יכנס לשם ויכניס את כתובת האימל שלו לאנשי הקשר. אחד מחברי הפורום יכין טבלה מפורטת של פרטים לעיצוב עם עמודה ריקה למילוי מחיר, וישלח את הקובץ לכל רשימת התפוצה. כל אחד מהחברים ימלא את המחירון וישלח חזרה לאימל. אחרי שבוע יבחנו כל הממצאים וינתן טווח ממוצע של מחירים לכל מוצר (לדוגמא: המחיר הנמוך ביותר שיגיע לכרטיסי ביקור הוא 100 ש"ח והמחיר הגבוה ביותר הוא 600 ש"ח, בסעיף כרטיסי ביקור יהיה כתוב 100-600 ש"ח וכו'). פרטי הממלאים ישארו חסויים.
כל מי שמעוניין שרעיון זה יצא אל הפועל - ישלח תודה.
מי שמעוניין להתנדב לריכוז הפרטים - לכתוב תגובה...
בהעדר מתנדב אחר אני מוכנה לקחת זאת על עצמי...

• הוסף לסימניות
העניין הוא שלא נצטרך להטריד בזה את ההנהלה ונוכל לתת את הסיסמא כאן בפורום כדי שכולם יוכלו להיכנס ולהשאיר את האימל שלהם באנשי הקשר - חוץ מזה אני בטוחה שהתיבה של פרוג מלאה גם בלי מבצעי מחירון מיוחדים שכאלו...

• הוסף לסימניות
פוס,
אני רואה שאחרי 40 דקות את בעמדת יחיד...
כנראה שלא כולם חושבים שהרעיון טוב, או שהם לא רוצים שיחשבו (ויראו) שהם חושבים שזה רעיון טוב...
ההצעה תצא אל הפועל אם יהיו לפחות 50 תומכים.

• הוסף לסימניות
עמדת היחיד שלי היא שהרעיון בכללותו לא כדאי. לפחות לא בפורמט הזה.
אבל אם הוא כן יצא לפועל, אז שזה יהיה בדרך שהצעת.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
רעיוון טוב מאד עדן.

• הוסף לסימניות
אני מציעה לפתוח בסקר ע"י תיבת שיחה עם שלושה דרכים לביצוע המחירון, כך יוכל לבחור כל אחד מחברי פרוג את הדרך המקובלת עליו בצורה מסודרת ומוגדרת וגם יוכלו לצפות בתוצאות הסקר.

• הוסף לסימניות
אהבתי את הרעיון של עדן.
אני גם מוכן לקחת חלק בריכוז הפרטים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה