- הוסף לסימניות
- #10,701
למה לא?אברך נורמלי יכול להרשות לעמו פריסייל בדימונה, לא ברוממה.
אם צריך רק 5% הון עצמי
כלומר 200,000 ש"ח בשביל דירה של 4 מיליון...
למה לא?אברך נורמלי יכול להרשות לעמו פריסייל בדימונה, לא ברוממה.
הדירות הקטנות עולות יותר למטר, כך שאין דירות של 45 למטר בדירות קטנותלמה לא?
אם צריך רק 5% הון עצמי
כלומר 200,000 ש"ח בשביל דירה של 4 מיליון...
דירה גדולה של 100 מ"ר לפי 45 אל"ש למ"ר, 5% הון עצמי=225,000 ש"ח (מהלוואות כמובן...)הדירות הקטנות עולות יותר למטר, כך שאין דירות של 45 למטר בדירות קטנות
ואם בכל זאת הוא מצא דירה שהיא גם 45 למטר, גם דירה קטנה של פחות מ 4 מיליון, וגם רק 5% בהתחלה - אז זה עסקת זהב.
אין חיה כזו.דירה גדולה של 100 מ"ר לפי 45 אל"ש למ"ר, 5% הון עצמי=225,000 ש"ח (מהלוואות כמובן...)
אגב לדעתי תשואה סבירה על נדל''ן הינה באזור 7% ועקב כך שהיום זה נע בין חצי לשליש מזהאכן
זה מה שהבנתי מדברי הכותב
שכמו ששוק ההון מושפע מספקולציות תהליכים בינלאומיים באז מתוקשר סביב טכנולוגיה וכו'
בסוף פעם ב15 שנה זה מתפוצץ ומתכנס חזרה + - סביב השווי האמיתי של החברות היצרניות
אחרי הקריסה 2008 לקח לשוק 10 שנים של דשדוש עד הפריצה הגדולה והגאות המטורפת
והשאלה היא האם גם בדיור זה יחזור אחורה וכמה %10-20 אולי יותר? וכמה זמן זה ידשדש
שנתיים ? חמש ?
לפי הנתונים כרגע של עליה הולכת וגדלה במלאי הדירות והתחלות הבניה
יחד עם הנתון של חוסר יכולת של רוב הציבור לעמוד במחירים האלו זה לא נראה עוד ארוע קל ,
אז הנה ההימור שלי להיום: חודש חמישי רצוף של ירידות, אולם הפעם הן יהיו מתונות בהרבה - 0.2%--0.1% בלבד.
אז הנה ההימור שלי להיום: חודש חמישי רצוף של ירידות, אולם הפעם הן יהיו מתונות בהרבה - 0.2%--0.1% בלבד.
שאפו...![]()
קצב האינפלציה באוגוסט מתחת ל-3% - לראשונה זה שנה
www.globes.co.il
3 מתוך 3!
(טוב שלא הקשבתי לבן שלי...)
הרגשה פנימית כזו, לא בדיוק יודע להסביר אותה רציונלית...שאפו...
מעניין אותי, למה באמת חשבת שהירידה תתמתן, בגלל שבחודש הקודם הירידה היתה חזקה? או בגלל שבאמת אנחנו הולכים לתקופה של דשדוש?
3 מתוך 3!
(טוב שלא הקשבתי לבן שלי...)
לקח זמן עד שהגל הגיע אליהםמשהו מעניין: עד עכשיו מחוז תל אביב הוביל את הירידות באופן עקבי, היום לפתע מחוז מרכז עוקף אותו בצורה משמעותית.
יש למישהו פה הסבר לעניין?
כתוב שמדובר בנתונים ארעיים,למ''סניקים יקרים, תוכלו בבקשה להפסיק להספים אותנו?
מהם נתוני האמת למאי יוני בי-ם?
אולי, אבל משום מה רק בי-ם קרה כזה 'היפוך מגמה' שלא זכה להגיע לידיעת הציבור... ועוד היפוך בוטה כל כך!כתוב שמדובר בנתונים ארעיים,
כנראה לוקח להם זמן להריץ את הנתונים על מחשבי העל משנות השמונים המאוחרות עליהם הם עובדים
21/8 ירידה ריאלית מתחילת 2025 3.2%
אי חושב שזה קרה בעיקר בגלל שמשקל הדירות יד ראשונה ירד, מכירות הקבלנים כמעט ונעצרו.שאפו...
מעניין אותי, למה באמת חשבת שהירידה תתמתן, בגלל שבחודש הקודם הירידה היתה חזקה? או בגלל שבאמת אנחנו הולכים לתקופה של דשדוש?
לכלול את כל הערים ואת כל החוצניקים יחד ולכתוב שזה התנפץ...בקיצור כל הסיפורים של הקבלנים על "גל העליה" של החוצניקים לישראל, התנפצו פעם אחר פעם אל סלעי המציאות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //