לגבי בני ברק , אני יכול לומר שמבדיקה יסודית שעשיתי בשבוע האחרון ,כולל לרדת לשטח! המצב בפרויקטים החדשים של צפון בני ברק הוא: הפרויקטים שמוכרים בפרייסיל על הניר לעוד 3 שנים , מוחרים לפי 26 27 למטר ,ורייסדור שסיים לבנות והדירות מוכנות יורד ויורד במחיר ואפשר להגיע איתו ל23 24 למטר, בדוק
כלומר דירת 60 מטר במיליון וחצי? בבני ברק?

כלומר דירת 60 מטר במיליון וחצי? בבני ברק?
ממש לא , לרייסדור ספציפית אין כאלו דירות בשיווק, אני דיברתי על דירות של 100 עד 120 מטר, תדע כלל בנדל"ן על ה70 80 מטר הראשונים מתמחרים ביקר יותר פר מטר.

באיזה איזור מדובר?
רחוב הירקון
זה המחיר בפרדס כץ,
ורחוב הירקון לא צריך להיות שונה. (אולי להיפך)
כן ולא
בכל זאת זה שכונה ענקית חדשה עם כ1300 דירות רוב חרדי מובהק
ולא הג'וחות של פרדס כץ
אבל עדיין הסביבה היא מעורבת מאלפי עובדי עשרות מגדלי המשרדים הצמודים
בכל אופן כל בניה מסיבית בשוליים משפיעה על פנים העיר משום שיש כאלו שזה מתאים להם
וזה מוריד לחץ מממרכז העיר
כרגע יש קרב שוחות בין הקונים שיושבים על הגדר
לבין הקבלנים שיושבים על עשרות מגרשים עם היתר בניה במרכז העיר שיכון ה'-ג' ו' רחוב כהנמן -מתחם שפע ועוד
וגוררים רגלים ומצפים להתעוררות השוק

ופה אני שוב קורא לאלו שמחפשים עכשיו לקנות דירה בבני ברק
פתחו אשכול והתארגנו כקבוצה ולכו בכח הרבים לקבלנים תופתעו איזה הצעות תקבלו !
לא מופקע בכלל להגיע למחירים של 26K במרכז העיר
ראיתי עכשיו במדל"ן ש"גינות דוד "נשברו ומוכרים + - במחירים האלו (יתכן שאלו הדירות העורפיות והפחות מבוקשות?!)
אבל זה בפרוייקט עם אוכלוסיה איכותית קרוב להכל לפני שנה זה לא היה מציאותי בכלל!

נערך לאחרונה ב:
30%
וכמה התחלות בנייה הם במסגרת 'מחיר מטרה' ודירה בהנחה?
יש מצב שאכן רוב התחלות הבנייה הם בקרקעות שלא שילמו עליהם מחיר מלא.

וכמה התחלות בנייה הם במסגרת 'מחיר מטרה' ודירה בהנחה?
יש מצב שאכן רוב התחלות הבנייה הם בקרקעות שלא שילמו עליהם מחיר מלא.
יש אומרים שבמקומות מסוימים הקבלן מפסיד על הדירות בהנחה (לדוגמא דירות בדימונה בחצי מיליון ש"ח, או מקומות עם פיתוח יקר), ולכן הקבלנים מייקרים את הדירות בשוק חופשי כדי לכסות את "ההפסדים".

יש אומרים שבמקומות מסוימים הקבלן מפסיד על הדירות בהנחה (לדוגמא דירות בדימונה בחצי מיליון ש"ח, או מקומות עם פיתוח יקר), ולכן הקבלנים מייקרים את הדירות בשוק חופשי כדי לכסות את "ההפסדים".
אם זה המצב אולי הגיע הזמן לבטל את דירה בהנחה ולעבור למשהו יותר יעיל

הנה נתונים ברורים של ירידה במכירות וגידול בהיצע
אני רואה שמביאים פה הרבה את הנתונים האלה. אבל עוד לא ראיתי נתון שמראה מה המצב בשוק הדיור הדיור החרדי הרי כל המגדלים בירושלים ותל אביב לא ממש משנים לחרדי ממוצע שרוצה דירה לגור בה.

אני רואה שמביאים פה הרבה את הנתונים האלה. אבל עוד לא ראיתי נתון שמראה מה המצב בשוק הדיור הדיור החרדי הרי כל המגדלים בירושלים ותל אביב לא ממש משנים לחרדי ממוצע שרוצה דירה לגור בה.
יש גם סיכום כזה באתר הלמ"ס לפי ערים
כבר הבאתי פה לעיל 1770 דירות חדשות לא מכורות בבני ברק
אתה מוזמן לצלול לנתונים
ולעשות סיכום לפי כל הערים החרדיות

יש גם סיכום כזה באתר הלמ"ס לפי ערים
כבר הבאתי פה לעיל 1770 דירות חדשות לא מכורות בבני ברק
אתה מוזמן לצלול לנתונים
ולעשות סיכום לפי כל הערים החרדיות
יש מצב שפעם אחת ולתמיד תעשה לי סדר,

שאתה כותב בני ברק, זה התחום המונציפאלי של בני ברק, או בני ברק מה שכל האנשים הפשוטים קוראים בני ברק (ולא כל מיני פרוייקטים בקצה שאף פעם לא יהיו חלק מהווית העיר)

לדעתי יש פה בכתבה שתי אקסיומות שמהדדים פה כל הזמן ומתבררות כלא נכונות.

1) ממצא בולט נוסף העולה מפילוח בין הדירות שדווח כי ניתנה בהן הטבת מימון לבין אלו שדווח כי נרכשו ללא הטבה כזו, הינו השכיחות היחסית הנמוכה של דירות שנרכשו להשקעה בסך הדירות שנרכשו עם הטבת מימון. כך, רק מעט מעל חמישית (21%) מהדירות שנרכשו עם הטבת המימון היו דירות שנרכשו להשקעה.

2) במקביל נמצא כי המחיר הממוצע בדירות שדווח לגביהן כי נרכשו עם הטבת מימון עמד על 4.1 מיליון שקל, נמוך ב-27% ממחיר דירה שנרכשה ללא הטבת מימון.

ופה הרבה כתבו שרוב המבצעי מימון הם של משקיעים שאח"כ יציפו את השוק,
וגם שדירה עם מבצעי מימון יקרה יותר מאשר דירה שכבר מוכנה.

דירת 3-4 חדרים בבני ברק התייקרה בכ-30,000 שקל בחודש אחד.
אבל החולמים ימשיכו לחלום ויגרמו לנזק למי שמתלבט…

התחקיר חישב את מבצעי המימון?
אגב התחקיר הנ"ל גם טוען שיש ירידה במחירי העלות לצרכן, וזה כבר באמת שטויות, לפני שעתיים עשיתי קנייה לשבת הבעל"ט הרבה יותר יקר!

2) במקביל נמצא כי המחיר הממוצע בדירות שדווח לגביהן כי נרכשו עם הטבת מימון עמד על 4.1 מיליון שקל, נמוך ב-27% ממחיר דירה שנרכשה ללא הטבת מימון.
נראה שערבבו את הנתונים של באר שבע ותל אביב ביחד
ההשוואה אמורה להיות בין מחירים באותו איזור ולא ממוצע בכל העסקאות בארץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה