- הוסף לסימניות
- #8,041
רק חמור לא משנה את דעתוסתם, כיף לי קצת להיזכר...
מעדיף להיות ריאלי ולא להפסיד ארגזים של כסף ולהפסיד לצאצאי את הסיכוי לקנות דירה.
רק חמור לא משנה את דעתוסתם, כיף לי קצת להיזכר...
אפשר הסבר איך?ואז השכירות תעלה ותעלה ואז כולם יגידו למה לנו לזרוק כסף לפח ויקנו דירות .
אפשר לראות בפרסומים של אחיסמך, טבריה עילית, וכדומה איך הם יוצאים בקמפיין שלילי ומראים את בני ברק באור שלילי כמקום צפוף, יקר,חופר, ועוד תיאורים שלילים אולי זה עשה את שלו?ממה שאני מתרשם, מבלי להכיר את השוק מקרוב, יש בבני ברק תופעה די מעניינית - שחוץ מהכמות המטורפת של המודעות למכירה כל יום שלישי בלוח יתד, יש גם כמות בלתי נתפסת של מודעות דירות להשכרה, במחירים טובים יחסית (יותר טובים מבית שמש), חלקם בבניינים חדשים ממש.
לכאורה הדבר מצביע על חוסר ביקוש למגורים במקום מצד הזוצי"ם, ולכן יש לי תחושה די חזקה שהירידות שם יתגברו.
ביום שיבטלו את מחיר למשתכן תהיה צניחה חופשית במחירי הדיור!!אני מעלה צד נוסף:
אולי זה שמחיר למשתכן יתבטל דווקא יגרום לצינון הביקושים?
כהיום לפני כל הגרלה יש דריכות בקרב האברכים, איפה נרשמת, מה הסיכויים לזכייה, וכו',
ומי מדבר על מי שזוכה, מביא 'לחיים' בכולל, ומברך שהחיינו על הזכייה המופלאת...
ואז בצד עומד האברך/ האשת חיל שלא זכו בהגרלה, ושואלים, מה אתנו? למה אנחנו לא זוכים,
ואז הם חושבים אולי כן שווה לקנות דירה ו'לקפוץ למים' גם בלי מחיר למשתכן....
אולי אם יתבטלו ההגרלות, ואברך רגיל לא יהיה דירה, זה יהפוך לנורמה,
שמה לנו ולדירות?
רק חמור לא משנה את דעתו
מעדיף להיות ריאלי ולא להפסיד ארגזים של כסף ולהפסיד לצאצאי את הסיכוי לקנות דירה.
אני לא מבין (וגם אין תועלת בזה) מה הוויכוח. מישהו יודע מה יהיה? למי ניתנה נבואה?אין בעיה עם שינוי דעה (כל זמן שזה לא נעשה מפוזיציה...)
יש בעיה עם סגנון מתלהם ובוטה שמשתלח באחרים שכותבים את דעתם בצורה מכובדת (העירו לך כבר כמה פעמים בעבר, ואני רואה שבאמת מחקו את הודעתך לעיל)...
ולכן הרגשתי צורך קצת לרענן את זכרון הציבור, לראות מי כתב לא כ"כ מזמן בנחרצות (כדרכו בקודש) על כדאיות ההמתנה מלקנות...
עכשיו ראיתי דוגמה לכזו עסקה באשכול אחר, קבוצת רכישה באפיקי הנחל 1.35M ל5 חד' זה מחיר לחטוף!יש מקומות בודדים שאם מזהים שם תמחור חסר
עסקת רכישה זה אף פעם לא לחטוף....עכשיו ראיתי דוגמה לכזו עסקה באשכול אחר, קבוצת רכישה באפיקי הנחל 1.35M ל5 חד' זה מחיר לחטוף!
רק מחיר קרקע ועלות בניה + רווח יזמי זה המחיר,
אבל שוב, מדובר על קבוצת רכישה על מעלותיה ומגרעותיה, אין מחירים כאלה מקבלנים,
אבל אם באמת זה יצליח זה עסקה פצצה!
מתוך ה101 אלף דירות רק 46 אלף עסקאות של דירות חדשות= מלאי הדירות החדשות הלא מכורות ממשיך לגדול.השוואה פשוטה.
בשנה ממוצעת נבנים כ-60-70 אלף דירות.
בשנה האחרונה נמכרו כ-101 אלף דירות ואני מעריך שגם בשנה הקרובה זה יישאר כך, כי כל האנשים שהיו בעמדת המתנה בשנתיים האחרונות בגלל ריבית גבוהה ומלחמת קיום, יקנו את הדירה שרצו לקנות
פרויקטים של פינוי בינוי עם אלפי דירות
www.prog.co.il
אשמח לשמוע מי המומחים.עדיין הדעה הרווחת של אדם מקצועי נטול פניות היא
שאין לקנות דירה להשקעה כבר ממזמן (ואת זה אני אומר כבר שנתיים)
זה שאלה שצריכה להיות מופנה לרב, כמובן שבאופן כללי אתה צודק, אבל אני יכול לשער שהמון ממשתתפי הפורום כאן זכו לניסים גדולים בקניית דירה גם אם לא היה לזה ''בסיס כלכלי''.אבל דירה למגורים ,אם יש יכולת קנייה ,ואין אשליות של השם יעזור כאשר אין לזה בסיס כלכלי
בקבוצת רכישה סתם זורקים מחיר "משוער" , בסוף אחרי 8 שנים במקרה הטוב שזה נבנה... (מבטיחים 3....למה לא? בכלל לא צריך לעמוד בשום הבטחה שזורקים) המחיר מתברר כפי 1.5, ככה שזה גם בכלל לא המחיר....עסקת רכישה זה אף פעם לא לחטוף....
רק אחרי הרבה הרבה בדיקות אולי אולי זה שווה....
אינני יועץ וזו דעתי האישית בלבד,אני חושב שלמרות הרוח הציבורית הצודקת בנוגע למחירים בבני ברק ועוד
עדיין הדעה הרווחת של אדם מקצועי נטול פניות היא
שאין לקנות דירה להשקעה כבר ממזמן (ואת זה אני אומר כבר שנתיים)
אבל דירה למגורים ,אם יש יכולת קנייה ,ואין אשליות של השם יעזור כאשר אין לזה בסיס כלכלי
יש לקנות ,רק לדעת שהכח כרגע בידיים של הקונים
אני מכיר אישית מישהו שקנה דירה בפריוקט לפני שהוא מכר את הדירה הישנה שלו
הוא היה משוכנע שהוא יקבל עליה 2.5M והוא עכשיו מתחנן לקונים ב2.25
והקונים מתמהמהים.
ככה שלדעתי אין להימנע ממלקנות אבל לא למהר כלל בקניה.
נכון מאוד.אינני יועץ וזו דעתי האישית בלבד,
אם אתם גרים בבני ברק
ורוצים לשדרג, במצב הנוכחי אל תקנו לפני שאתם מוכרים את הדירה שלכם
ומגלים בדיוק כמה היא שווה (היא שווה בדיוק מה שרוב הקונים מציעים לכם במשך חודשיים)
דירות לקניה יש בשפע רב מכל הסוגים והמינים בכל האזורים
ואני מכיר הרבה שלא לחוצים וכבר מכרו את הדירה שלהם במחיר טוב...נכון מאוד.
אני מכיר מישהו כמו שאמרתי
שהוא לחוץ מאוד
ואוטוטו
הוא הולך לשלם
על הלוואת גישור
או לחילופין
ישלם 15 אלף שקל בחודש על איחור לקבלן....
או שיוריד במחיר ויעשה חסד עם הקונה, במקום לעשות חסד עם המיליארדרים של הבנק.אני מכיר מישהו כמו שאמרתי
שהוא לחוץ מאוד
ואוטוטו
הוא הולך לשלם
על הלוואת גישור
או לחילופין
ישלם 15 אלף שקל בחודש על איחור לקבלן....
כמובן שזה כולל את רוכשי מחיר למשתכןחדשות רעות לכל רוכשי הדירות במבצעי המימון (ללא פטור ממדד)
מדד תשומות הבניה זינק ב2.6% בבת אחת! (עקב עדכון שכר הפועלים)
על כל מיליון שקל 26000 שקל מטורףףףף!!חדשות רעות לכל רוכשי הדירות במבצעי המימון (ללא פטור ממדד)
מדד תשומות הבניה זינק ב2.6% בבת אחת! (עקב עדכון רטרואקטיבי בשכר הפועלים)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //