הם לא אמרו שמחירי כל הדירות בתל אביב ירדו ב17.5%
אלא הם מצאו דירה אחת כזו
נניח לפני 3 שנים בשיא הגאות של הנדל"ן היה מישהו ששילם עליה 2.3 מיליון, ועכשיו הוא היה לחוץ ומכר ב1.9 מיליון.
דרך אגב לא מדובר במרכז תל אביב אלא בדרום מזרח תל אביב, יש הבדלים עצומים במחירים בתוך תל אביב.
שום דירה בשום מקום בארץ (למעט אולי חריש) לא ירדה ב17.5%...

אגב, גם ברשות המיסים לא מופיעה העסקה המפוברקת משנת 22
1745584265929.png

מה זה יעזור?
האתר הנ"ל כולו מלא בשגיאות כתיב מביכות, עם תחביר של ילד שלא סיים בי"ס יסודי, ועכשיו מתברר שגם עם עובדות שכל קשר בינן למציאות מקרי בלבד.
את האמת שזה זלזול באינטליגנציה לקרוא את הכתבות שם, אבל לצערי אני לא תמיד מתאפק...

מצטרף לדברים

היו כמה כתבות בזמן האחרון על המתנה שהמדינה נתנה לזוכי מחיר למשתכן
לדוגמא הם לקחו זוכים שזכו בדירה בקרית גת או בבית שמש והיום הדירה נמכרת ברווח של מיליון וחצי
והם כותבים איך יתכן שהמדינה נתנה כזאת מתנה וכו'

הענין הוא שזה ממש לא נכון, בתקופה הזאת מי שזכה בדירה קיבל הנחה של כמה מאות אלפי שח
רק שהמחירים זינקו באופן לא רגיל אז הרווח צמח מאד
אבל אין קשר למדינה וזה לא מתנה שהמדינה נתנה...

מצטרף לדברים

היו כמה כתבות בזמן האחרון על המתנה שהמדינה נתנה לזוכי מחיר למשתכן
לדוגמא הם לקחו זוכים שזכו בדירה בקרית גת או בבית שמש והיום הדירה נמכרת ברווח של מיליון וחצי
והם כותבים איך יתכן שהמדינה נתנה כזאת מתנה וכו'

הענין הוא שזה ממש לא נכון, בתקופה הזאת מי שזכה בדירה קיבל הנחה של כמה מאות אלפי שח
רק שהמחירים זינקו באופן לא רגיל אז הרווח צמח מאד
אבל אין קשר למדינה וזה לא מתנה שהמדינה נתנה...
זו דמגוגיה ידועה על מחיר למשתכן...
אני ראיתי באתר הנ''ל כתבה על 'איך לקנות דירה ללא הון עצמי', איך? א. לקחת הלוואה חוץ בנקאית על סכום ההון העצמי - לא מומלץ. ב. לזכות במחיר למשתכן. גבותי נזקפו: זוכי מחיר למשתכן לא צריכים הון עצמי?! ובכן: אומר האתר: זוכי מחיר למשתכן זכאים ליטול משכנתא של 75% משווי הדירה האמיתי מה שמאפשר פעמים רבות לקבל משכנתא על מלא סכום עלות הדירה. ואני כמעט חרגתי מעורי מזעם, אין גבול לכתיבת שטויות? לא שמעתם על מגבלת ה100K?? אבל מה שהכי עצבן אותי, היתה העובדה שמספר ימים לאחמ''כ הכתבה כולל הכותרת הופיעה כמעט מילה במילה ביתד נאמן...
אין מילים.

נערך לאחרונה ב:
אני ראיתי באתר הנ''ל כתבה על 'איך לקנות דירה ללא הון עצמי', איך? א. לקחת הלוואה חוץ בנקאית על סכום ההון העצמי - לא מומלץ. ב. לזכות במחיר למשתכן. גבותי נזקפו: זוכי מחיר למשתכן לא צריכים הון עצמי?! ובכן: אומר האתר: זוכי מחיר למשתכן זכאים ליטול משכנתא של 75% משווי הדירה האמיתי מה שמאפשר פעמים רבות לקבל משכנתא על מלא סכום עלות הדירה. ואני כמעט חרגתי מעורי, אין גבול לכתיבת שטויות? לא שמעתם על מגבלת ה100K?? אבל מה שהכי עצבן אותי, היתה העובדה שמספר ימים לאחמ''כ הכתבה כולל הכותרת הופיעה כמעט מילה במילה ביתד נאמן...
אין מילים.
בבקשה, הכתבה לפניכם:
אם היה כתוב כמעט ללא הון עצמי הייתי מחריש כמובן, אבל ראו את המילים המודגשות: משכנתא על 100% מסכום הרכישה.

אני ראיתי באתר הנ''ל כתבה על 'איך לקנות דירה ללא הון עצמי', איך? א. לקחת הלוואה חוץ בנקאית על סכום ההון העצמי - לא מומלץ. ב. לזכות במחיר למשתכן. גבותי נזקפו: זוכי מחיר למשתכן לא צריכים הון עצמי?! ובכן: אומר האתר: זוכי מחיר למשתכן זכאים ליטול משכנתא של 75% משווי הדירה האמיתי מה שמאפשר פעמים רבות לקבל משכנתא על מלא סכום עלות הדירה. ואני כמעט חרגתי מעורי, אין גבול לכתיבת שטויות? לא שמעתם על מגבלת ה100K?? אבל מה שהכי עצבן אותי, היתה העובדה שמספר ימים לאחמ''כ הכתבה כולל הכותרת הופיעה כמעט מילה במילה ביתד נאמן...
אין מילים.
אם באמת לוקחים הלוואה חוץ בנקאית של 100 אלף ש"ח לא צריך הון עצמי

מתוך הכתבה:
פילוח המשכנתאות בפיגורים לפי מחירי הדירות שנרכשו מורה כי הגידול המשמעותי ביותר במשכנתאות בפיגורים חל בקרב רוכשי דירות במחירים של 2-4 מיליון שקל, ששם היקפי המשכנתאות בפיגורים גדל בשליש בין ספטמבר 2024 (שהיה החודש האחרון להתייצבות המצב) למרץ 2025; גם אצל רוכשי דירות במחירים של 1.2-2 מיליון שקל חל גידול משמעותי של 17% בהיקפי הפיגורים לאורך תקופה זו, ואילו אצל מי שרכשו דירות יקרות מ-4 מיליון שקל וזולות מ-1.2 מיליון שקל, קצב העלייה איטי יותר.

מתוך הכתבה:
פילוח המשכנתאות בפיגורים לפי מחירי הדירות שנרכשו מורה כי הגידול המשמעותי ביותר במשכנתאות בפיגורים חל בקרב רוכשי דירות במחירים של 2-4 מיליון שקל, ששם היקפי המשכנתאות בפיגורים גדל בשליש בין ספטמבר 2024 (שהיה החודש האחרון להתייצבות המצב) למרץ 2025; גם אצל רוכשי דירות במחירים של 1.2-2 מיליון שקל חל גידול משמעותי של 17% בהיקפי הפיגורים לאורך תקופה זו, ואילו אצל מי שרכשו דירות יקרות מ-4 מיליון שקל וזולות מ-1.2 מיליון שקל, קצב העלייה איטי יותר.
שליש זה המון!!!

שליש זה המון!!!
באמת הרבה.
השאלה היא, כמה אחוז הפיגור מתוך נוטלי המשכנתאות. הנתון הזה מופיע בכתבה? אם לא, למה? כי הוא לא מחריד מספיק?
בעיני זה הנתון העיקרי כדי לדעת כמה השוק מתקשה.

באמת הרבה.
השאלה היא, כמה אחוז הפיגור מתוך נוטלי המשכנתאות. הנתון הזה מופיע בכתבה? אם לא, למה? כי הוא לא מחריד מספיק?
בעיני זה הנתון העיקרי כדי לדעת כמה השוק מתקשה.
מופיע באתר בנק ישראל, אחוזים בודדים מתוך נוטלי המשכנתאות.

מופיע באתר בנק ישראל, אחוזים בודדים מתוך נוטלי המשכנתאות.
לא הצלחתי למצוא נתונים קונקרטיים (ב2006 6.7% מנוטלי המשכנתאות היו בפיגור), אבל המשמעות היא עלייה אמנם משמעותית אך שוק יציב.

שליש זה המון!!!
בהנחה שהנתונים בכתבה נכונים, כידוע כמו שכתבו כאן לאחרונה (בקשר לאתר אחר) שאין קשר בין הנתונים למציאות, אז נכון שאין להשוות בין עיתון לעיתון ואתר לאתר, אבל ביסודו לא בהכרח שמה שכתוב בכתבה נכון או קרוב לזה, צריך לדעת את המקורות ומה האינטרס של הכותב

היום ביתד בעמוד הראשון דירות חדשות בבני ברק 22K למ''ר ועוד מבצעי תשלום 10\90 ופטור ממדד
ואיפה כל המשווקים והמשווקות שמכרו לנו לפני שנה פלוס
במבצע של המבצעים ב 25 אל"ש למטר
???????

אני מתאפק לא להזכיר שמות ומשרדים
אל אף שאני חושב שזה מאוד רלוונטי כדי לדעת על מי לא לסמוך .... !!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה