איך ניתן להצמיד הצמדה מלאה מבחינה חוקית?
הרי חוק המכר החדש מגביל את ההצמדה ל40%
מעת חתימת החוזה אפשר אכן להצמיד רק 40% אחוז, אך עד חתימת החוזה מדובר בהסכם אופציה שאינו כפוף לחוק המכר.
אדגיש שאני לא בטוח בפסקה האחרונה.
כוונתי הייתה הצמדה מלאה לפי המותר בחוק.

כי הם רוצים למכור את הדירות עכשיו ולא להימרח עם זה 7 שנים (וגם אז ספק באיזה מחיר יימכר).

כי הם הציעו הצעה נמוכה יותר. למה הם זכו? כי יזמים אחרים כתבו במכרז שהם רוצים לזכות רק בקרקע אחת, ולכן כשהאחרים זכו בקרקע אחרת, גינדי זכו בקרקע הזו למרות שהם הציעו רק את ההצעה הרביעית בגובהה.

קבצים מצורפים

• זכיה אביסרור.PNG
    זכיה אביסרור.PNG
    KB 30.8 · צפיות: 15
  • זכיה גינדי 1.PNG
    זכיה גינדי 1.PNG
    KB 23.6 · צפיות: 13
  • זכיה גינדי 2.PNG
    זכיה גינדי 2.PNG
    KB 27.2 · צפיות: 13
השנקל שלי:
לדעתי מדובר בשילוב של תעלול שיווקי ומחיר זול.
הם אכן מורידים קצת את המחיר שמתאזן להם באמצעות קבלת ריבית טובה יותר מהבנק, חיסכון בתיווכים וכדו' ובעיקר חוסכים התעסקות מיותרת לאורך השנים הקרובות.

כדאי לקחת כמה נתונים בחשבון:
1. הם לא מוכרים את הדירות השוות, כל הדירות שנמכרו עד כה ושיצאו לשיווק הינם בלי נוף לים. אותם הם מתכננים למכור בהמשך במחיר ריאלי.

2. ההצגה כביכול החברות האחרות מוכרות רק ב80K זה גם בדיחה, אותם דירות סטודיו נמכרו ע"י משווקי המגזר לפני שנה ב71K בעיסקאות פריסייל.

3. החברות הנ"ל מכרו בעסקאות 20/80 בהצמדה חלקית, עם התחייבות למסירה תוך 4 שנים מהיום, בעוד גינדי מוכרת במגדל אחד ב35% ובמגדל השני ב20% בתשלום לינארי, עם הצמדה מלאה.
כאשר מבחינה עקרונית הם יכולים לחתום כבר מחר את החוזה. (הם נתנו הצהרה עקרונית שהם יחתמו חוזים רק בעוד כשנה וחצי אך ללא התחייבות) והם אוחזים עדיין לפני קבלת אישור עיצוב מהעירייה, מה שאומר שלא יהיה מסירה לפני 7 - 8 שנים, כאשר כספי המשקיע מרותקים כל השנים האלו.

ובסוף כל הוויכוח הזה חוטא למטרה.
ברור לכל שלא מדובר בירידת מחירים, כך או כך מדובר או בתעלול שיווקי או בחשבון כלכלי מתוחכם כלשהוא של היזם אך לא מדובר בבשורה לשוק הדיור.
לדעתי אפשר להוציא את כל הוויכוח מהאשכול הנוכחי שכותרתו "מחירי הדירות לאן" ולהעבירו לאשכול נפרד.
בשביל שלא תיהיה טועה ומטעה.

1.הם לא מוכרים אלא מכרו כבר.....
2.לך לפגישה אצל אביסרור או קנדה ישראל ותיווכח.
3.שוב חוזר על דברים לא נכונים:1.אביסרור מדברים על אכלוס עוד 6 שנים. 2.לוח תשלומים שלך אני לא יודע מאיפה לקוח.
4.מדובר בירידת מחירים דרמטית,
והראיה החזקה זה כל הלחץ של החברות מסביב.

2.לך לפגישה אצל אביסרור או קנדה ישראל ותיווכח.
3.שוב חוזר על דברים לא נכונים:1.אביסרור מדברים על אכלוס עוד 6 שנים. 2.לוח תשלומים שלך אני לא יודע מאיפה לקוח.
4.מדובר בירידת מחירים דרמטית,
והראיה החזקה זה כל הלחץ של החברות מסביב.
1. לא מוכרים, וגם אם נמכרו כמה דירות עם נוף לים רוב הדירות היוקרתיות לא יוצאות בשלב זה לשיווק.
2. 3. ישבתי לפני כשנה בחתימות חוזים אצל אביסרור ושתי הנתונים נכונים.

ואשמח שתענה מה קורה עם ההצמדה עד חתימת החוזה.

ולסיום - אף חברה לא לחוצה, הם יושבים רגל על רגל וצוחקים.

נערך לאחרונה ב:
אף חברה לא לחוצה, הם יושבים רגל על רגל וצוחקים.
נראה לי שנסחפת
בסוף גינדי לא לגמרי מטומטמים ואני מאמין שכל מתחרה גם אם הוא חושב אחרת הולך לישון עם פרפרים בבטן....

חוץ מזה שצוחק מי שצוחק אחרון

2. 3. ישבתי לפני כשנה בחתימות חוזים אצל אביסרור ושתי הנתונים נכונים.

אף חברה לא לחוצה, הם יושבים רגל על רגל וצוחקים.
אני דיברתי איתם היום.....

לחוצים מאוד! גם אביסרור שבגינדי אתה קונה דירה בנויה במחיר שאביסרור רכשו קרקע ליח"ד.
וגם תראה כעת את ירידת המחירים באינשטיין 2-4 ותסביר לי מה הפירוש לא לחוצים,

נ.ב. אני רק מקווה שאתה לא מאותם משווקים ששיווקו בציבור החרדי דירות שם ב 70-80 אלף ש"ח למטר.

איך ניתן להצמיד הצמדה מלאה מבחינה חוקית?
הרי חוק המכר החדש מגביל את ההצמדה ל40%
בהסכם שלא חל בו חוק המכר יש את עיקרון חופש החוזים.
ברור לכל שלא מדובר בירידת מחירים, כך או כך מדובר או בתעלול שיווקי או בחשבון כלכלי מתוחכם כלשהוא של היזם אך לא מדובר בבשורה לשוק הדיור.
לדעתי אפשר להוציא את כל הוויכוח מהאשכול הנוכחי שכותרתו "מחירי הדירות לאן" ולהעבירו לאשכול נפרד.
ברור לכל?

כל דבריך הם הסבר לדעה הזו אבל הם רק צד אחד.

אין בדבריך הסבר למה לא יכולה להיות ירידת מחירים - יש בהם הסבר למה לא בטוח שיש ירידת מחירים.

גם אני נוטה לומר שזה רק גימיק אבל איני בטוח בכך.

נ.ב. אני רק מקווה שאתה לא מאותם משווקים ששיווקו בציבור החרדי דירות שם ב 70-80 אלף ש"ח למטר.
אין לי מושג למה
אבל לפי סגנון הכתיבה מריח לי ש @מטמון אומנות הוא בעל עניין
או משווק או אולי קנה שם...

הם גובים 360 ש"ח על פגישה (שאינם חוזרים במקרה של אי הגעה)
אישית התבלבלתי מהנוסח הזה.

יותר מדויק:
הם גובים 360 ש"ח ממי שקבע פגישה ולא התייצב, או ביטל ברגע האחרון (פחות מ 24 שעות לפני מועד הפגישה)

אז הכל ברור.

כל המהלך נועד בשביל לממן ציוד משרדי מהמתלהבים שייקבעו פגישה ולא יבואו.

האם יש מחסור בדירות בישראל
כתבה

הנתון המפתיע שמוכיח - לא חסרות דירות בישראל​

נתוני הלמ"ס מראים שאין מחסור בדירות - מה הבעיה בנתונים האלו, מה מגדיל את היצע הדירות והאם הבנייה בשנה הבאה תעלה על הביקוש?

נושאים בכתבה
icn_tags_slashes.svg
מחירי הדירות הלמ"ס
קיימת מוסכמה שקיים מחסור בדירות - שההיצע לא עונה על הביקוש. אומרים לנו שצריך 60 אלף ויותר דירות בשנה ובפועל בונים פחות. וכך נוצר פער ויש מחסור של 200 אלף דירות. אם יש מחסור, אז איפה האנשים האלו שאין להם דירות ישנים? בסוף, לכולם, או כמעט כולם יש דיור.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמה השבוע שבישראל יש 2.96 מיליון דירות כשמול זה יש 2.95 מיליון משקי בית. לא בטוח שהנתונים מדויקים, אבל הם בעצם מסבירים שאין מחסור. לכולם יש דיור. רק נדגיש בהקשר זה שגם כשצעירים שוכרים דירה הם מוגדרים כמשק בית, כלומר, לא פספסו כאן את משקי הבית של צעירים, רווקים ורווקות ששוכרים דירה.

אין מחסור, אבל צריך להדגיש כמה נתונים. יש בארץ דירות רפאים. קשה להעריך אותן, אבל זה עשוי להיות באזור ה-50 אלף דירות. בדירות האלו לא מתגוררים משקי בית, לרוב הן של תושבי חו"ל או משכירים מקומיים שמחליטים מסיבות שונות לא להשכיר את הדירה. אם מורידים את המספרים האלה מסך הדירות בארץ, מקבלים שיש בערך 2.9 מיליון דירות שמיועדות ל-2.95 מיליון משקי בית. אוקיי, כבר יש פער, יש יותר משקי בית מדירות, ואיך זה מוסבר?

נתחיל בזה שמדובר בפער קטן, על גבול הטעות הסטטיסטית; נמשיך בזה שיש הרבה משקי בית שגרים יחד. אתם יודעים שיש רבבות של צמודי קרקע שיש בהם יחידות נוספות למגורים. בערים, בקיבוצים, במושבים, יש הרבה מאוד יחידות מגורים שלא נחשבות דירות, זה מעלה את מספר אפשרויות המגורים. כמו כן, יש הרבה מאוד דירות מפוצלות-מחולקות שבהן גרים מספר משקי בית.

וזה עוד לא הכול - לכו למגזר הערבי והחרדי ותמצאו פתרונות דיור נוספים - בנייה לא חוקית, הרחבות לא חוקיות ועוד. רבבות רבות של דירות לא רשומות, סוג של בנייה לא חוקית, חצי חוקית, מחסנים שהוסבו לדירות ועוד הרבה מאוד אפשרויות מגורים שלא מדווחות במספרים של הלמ"ס. זה בעצם מגדיל את הכמות האמיתית של יחידות דיור, וזה מוביל למסקנה שאין מחסור בדירות בנקודת זמן הזו.

והאם יהיה בהמשך? יש מלאי של דירות בהיקף של 70 אלף דירות ויש עוד מעל 180 אלף דירות בביצוע. יש בתכנון של פינוי ובינוי 450 אלף דירות אבל זה עניין של לפחות 6-7 שנים. ועדיין, נראה שקצב הבנייה הולך לעלות למעל 60 אלף דירות בשנה, וזה בערך מה שצריך.

אז אומרים לנו שאין דירות, אבל יכול להיות שיש מספיק דירות, רק שלא במקומות ובגדלים שצריך. אין דירות במרכז, אין דירות קטנות. היצע הדירות בפריפריה גדל בצורה משמעותית מאוד והדירות שנבנות בארץ גדולות מאוד. לא בטוח שיש התאמה בין הביקוש להיצע. קבלנים בונים בהגדרה גדול יותר. לא כולם צריכים דירה גדולה, וכך יש חוסר התאמה בין הביקוש להיצע. חוסר התאמה קיים גם מבחינה גאוגרפית. הביקוש הגדול לדירות הוא במרכז ובמרכז לא בונים במספרים שעונים על הביקוש. זו הסיבה שיש זליגה מתמשכת לערים בסבב השני ולפריפריה. זה טוב וטבעי, וזה גם מייצר איזון בשוק - הפריפריה בהדרגה גדלה ומתחזקת. צעירים מהמרכז עוברים למקומות מרוחקים יותר.

בכלכליסט כתבו שהם מכרו כבר 400 דירות
ושגם שבירו ועוד איזה גינדי הורידו מחירים
"הורדת המחירים האגרסיבית היא תוצאה של תחרות בריאה שנוצרה עם השקת הפרויקט של גינדי החזקות וההבטחה להנחה של עד 35% ממחיר השוק. מומחים ששוחחו עימנו מעריכים כי תוך ימים ספורים הקמפיין הזה הניב לחברה כ־400 עסקאות."
מצד שני נראה שכלכליסט עסוק שם בקמפיין על ירידת מחירים רחבה וזה מענין מה האינטרס שלהם

@רעיוניסט בסדר גודל ,

אתה מתפרץ לדלת פתוחה...

על הנתונים האלו בדיוק חגגו פותחי האשכול לפני למעלה מ5 שנים! וכולנו ראינו כמה זה עזר להם...

זה טוב שאתה כותב לטובת אלו שעדיין לא יודעים זאת ותמשיך לכתוב, אבל המציאות הוכיחה שבלי סביבת ריבית גבוהה מאד ועזרים חיצוניים כמו מלחמה, הקבלנים המשיכו לצחוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה