נכון יש את רמות מאיר
2 פרויקטים שכמעט מסיימים ועוד 2 שמתחילים

ממש טעות, באלעד ה-3,800 יח"ד הם 80% משתכן שזה רק 760 יח"ד בשוק החופשי (דירות ענקיות החל מ- 3,500,000)
ולפי מה שאני יודע ממש הרוב בתחילת בניה או שלא התחילו, היחיד שיש לו שלד זה ברזאני
יש פרויקט במרכז העיר מאוכלס (לא בהרחבה) שנשאר לו 2 פנטהאוזים ולא גומר לפרסם
ממה שאני רואה אחרי הרבה זמן של מעקב שיש טעות בשוק, שכל השוק החופשי כמעט זה דירות ענקיות שקהל היעד שלו מאוד מצומצם ולכן יש קושי גדול במכירה במקום למכור הרבה דירות קטנות שמיועדות לזוגות צעירים שהם קהל עצום הרבה יותר.
זה בולט מאוד באלעד, קריית גת (רייסנר), ביתר, בית שמש וגם בני ברק בעיקר בצפון העיר
לגבי מספר הדירות זה נתון שקיבלתי ממתווך מקומי יתכן שנסחף
לגבי גודל הדירות זה אכן צרה צרורה רוב הדירות בשוק החופשי הם דירות גדולות
עוד טוען שיש הרבה משפרי דיור שיושבים על הגדר ויש באוויר ציפיה לתיקון מחירים בדירות הגדולות
ברגע שזה יקרה וזה יקרה, ישתחררו גם הרבה דירות קטנות יד 2

לגבי מספר הדירות זה נתון שקיבלתי ממתווך מקומי יתכן שנסחף
לגבי גודל הדירות זה אכן צרה צרורה רוב הדירות בשוק החופשי הם דירות גדולות
גם בדירה בהנחה בונים מידי הרבה דירות גדולות, שלרובן אין ממש ביקוש, והן מתגלגלות הלאה ברשימות ההמתנה.

מה זאת אומרת דירות גדולות ?
לפני 20 שנה בערים החרדיות בנו פרויקטים עם דירות של 72 מ"ר או 86 מ"ר?
גם בנושא הזה זה מתקן את עצמו שהיום הרבה אנשים שיושבים על הגדר הם רוצים דווקא דירות גדולות והם מוכנים לקנות על הנייר העיקר שיהיה להם דירה נורמלית כמו לפני 20 שנה
ולכן במתחם הסופרים ובבית שמש הלכו יותר על כיוון הדירות הגדולות של 4 ו5 חדרים ופחות על דירות סלח לי של 3 חדרים

מה זאת אומרת דירות גדולות ?
לפני 20 שנה בערים החרדיות בנו פרויקטים עם דירות של 72 מ"ר או 86 מ"ר?
גם בנושא הזה זה מתקן את עצמו שהיום הרבה אנשים שיושבים על הגדר הם רוצים דווקא דירות גדולות והם מוכנים לקנות על הנייר העיקר שיהיה להם דירה נורמלית כמו לפני 20 שנה
ולכן במתחם הסופרים ובבית שמש הלכו יותר על כיוון הדירות הגדולות של 4 ו5 חדרים ופחות על דירות סלח לי של 3 חדרים
באלעד מוכרים גם הרבה 7 חדרים
תכלס יש המון דירות חדשות בריכוזים החרדיים שמתחילים ב- 120 מ' ולא ברור האם יש כזה הרבה ביקוש לדבר הזה
וגם זה בא על חשבון הזוגות הצעירים ששם הביקושים גבוהים בהרבה
לדוגמא כשמדברים על קריית גת כפיתרון למצוקת הדיור לא מתכוונים למצוקה של המשפרי דיור שמחפשים דירות ענקיות אלא למסות האדירות של הזוגות הצעירים שמחפשים קורת גג ואני לא מצליח להבין איך הדירות הענקיות האלו יפתרו את הבעיה

נכון יש את רמות מאיר
2 פרויקטים שכמעט מסיימים ועוד 2 שמתחילים

ממש טעות, באלעד ה-3,800 יח"ד הם 80% משתכן שזה רק 760 יח"ד בשוק החופשי (דירות ענקיות החל מ- 3,500,000)
ולפי מה שאני יודע ממש הרוב בתחילת בניה או שלא התחילו, היחיד שיש לו שלד זה ברזאני
יש פרויקט במרכז העיר מאוכלס (לא בהרחבה) שנשאר לו 2 פנטהאוזים ולא גומר לפרסם
ממה שאני רואה אחרי הרבה זמן של מעקב שיש טעות בשוק, שכל השוק החופשי כמעט זה דירות ענקיות שקהל היעד שלו מאוד מצומצם ולכן יש קושי גדול במכירה במקום למכור הרבה דירות קטנות שמיועדות לזוגות צעירים שהם קהל עצום הרבה יותר.
זה בולט מאוד באלעד, קריית גת (רייסנר), ביתר, בית שמש וגם בני ברק בעיקר בצפון העיר
איזה 2 פרויקטים מתחילים בנתיבות?

בעיקרון לא הייתי מאמין לזה
ורק החרדים יותר חכמים מכולם ושכולם מבינים שעכשיו לא זמן להשקיע כי רביות גבוהות ומחירים בשיא הם משקיעים (כי הרי 'מובטח' לנו מקדמונינו שהמחירים רק יעלו ולא ירדו לעולם) ,אני מאמין לזה
וחבל כ"כ שנשמע בעוד שנים ספורות על משפחות שקרסו בגלל אנשים שרצו לעשות עלינו סיבוב (כי למען ה' מי קונה בתל אביב במחירים מטורפים)
והייתי מציע לאיצע (קו המידע) וכדו' (שנלחמים על עוולות שעושים לציבור שלנו ) שיתריעו על זה כי זה נוכלות הכי גדולה במסווה של אמת טהורה (המחירים רק 'עולים' - אני הולך לנפנף בזה עוד שנה עם כל מי שהתוכחתי איתו )
אבל מאוחר מדי היה ואיננו וחבל שרק כך נבין שהמחירים ירדו שאלפי משקיעים חרדים יפסידו ,במקום לחשוב ולהבין את העתיד
לפני כ-30 שנה מכרו דירות בבני ברק כדי לקנות בעמנואל.
ללמדך איפה השכל.

@יעקב רייניץ דיבר על בני ברק שפונו 350 משפחות ולכן יש סיכוי ששוק השכירות יקפוץ (סצ)

שוב אני לא מבין איך הוא טועה במה שבבדיקה פשוטה לא היה מגיע למסקנה זו,
יכול להיות שפונו 350 משפחות אבל 300 מתוכם זה משבירת תריס חלון או תקרה וכדומה,
שבתוך שבוע שבועיים חוזרים לביתם,
ולכן אין קשר לחשש לעליית מחירי השכירות.
ועוד מסתיימים כיום בבני ברק פרויקטים עם עשרות דירות להשכרה כמו ריייסדור בהירקון, רחוב הושע בבני ברק,
אז אין חשש למחסור ולעליית מחיר ולעת עתה.

בשבת דיברתי עם יזם גדול שטען שמחירי הדירות יעלו. אז לאחר שהסברתי לו חלק מהנתונים שהבאתי כאן, הוא המשיך להסביר שבסוף 30% במדינה גרים בשכירות.

אז ישבתי לחשוב על הטענה הזו. בעצם זה נכון שלכ-30% ממשקי הבית אין בעלות על דירה, אבל לא כולם ילכו לקנות דירה גם אם היא תהיה זולה יותר ובטח שלא אם המחירים יעלו.

לגופה של הטענה הזו, אני אומר שכדי שמחירים יעלו צריך שני דברים:
א. שלא יהיו מספיק דירות למכירה.
ב. שיהיה מי שיש לו אפשרות לשלם.

לגבי הדבר הראשון הנתונים מוכיחים מכל הכיוונים, שוב ושוב, שיש היצע הולך וגדל.

לגבי הנתון השני, ניסו לפתור את הבעיה באמצעות 20-80, אבל גם זה לא כל כך עוזר.

מנתוני הלמ"ס עולה שיש כ-800k 'משקי בית' בשכירות, הבנייה כיום עומדת על כ-185k יח"ד + כ-20k דירות מוכנות + כ-100k דירות יד2 למכירה. אז לכאורה הוא צודק (שחסר כחצי מיליון דירות למכירה) - פה טמון הוויכוח: האם כל השוכרים נכללים ב'ביקוש' או לא.

בשבת דיברתי עם יזם גדול שטען שמחירי הדירות יעלו. ולאחר שהסברתי לו חלק מהנתונים שהבאתי כאן, הוא הסביר שבסוף 30% במדינה גרים בשכירות.

אז ישבתי לחשוב על הטענה הזו, בעצם זה נכון שלכ-30% ממשקי הבית אין בעלות על דירה, אבל לא כולם ילכו לקנות דירה גם אם היא תהיה זולה יותר ובטח שלא אם המחירים יעלו.

מנתוני הלמ"ס עולה שיש כ-800k 'משקי בית' בשכירות, הבנייה כיום עומדת על כ-185k יח"ד + כ-20k דירות מוכנות + כ-100k דירות יד2 למכירה. אז לכאורה הוא צודק (שחסר כחצי מיליון דירות למכירה) - פה טמון הוויכוח: האם כל השוכרים נכללים ב'ביקוש' או לא.
גם אם כולם נכללים בביקושים, אל תשכח שהאנשים שגרים בשכירות -אם הם יקנו אז יתפנו עוד דירות.

@יעקב רייניץ דיבר על בני ברק שפונו 350 משפחות ולכן יש סיכוי ששוק השכירות יקפוץ (סצ)

שוב אני לא מבין איך הוא טועה במה שבבדיקה פשוטה לא היה מגיע למסקנה זו,
יכול להיות שפונו 350 משפחות אבל 300 מתוכם זה משבירת תריס חלון או תקרה וכדומה,
שבתוך שבוע שבועיים חוזרים לביתם,
ולכן אין קשר לחשש לעליית מחירי השכירות.
ועוד מסתיימים כיום בבני ברק פרויקטים עם עשרות דירות להשכרה כמו ריייסדור בהירקון, רחוב הושע בבני ברק,
אז אין חשש למחסור ולעליית מחיר ולעת עתה.
אכן לא ברור מהיכן הגיע למס' הזה בכל אופן הדירות שנפגעו קשה הם דירות של סודנים וכדומה
זה לא ישפיע על השכירות בעיר יש עדיין בעיר כ500 דירות להשכרה
בפרט באזור פרדס כץ
מי שירוויח זה הדיירים שיכולים לקבל שכירות כמה שנים בפרוייקט של רייסדור
מה שבכל זאת יכול להשתנות שאולי תושבי בני ברק והעיריה יתחילו לחשוב שוב
על קידום פינוי בינוי לבניינים העתיקים ואז נראה המשך ירידת מחירים

בהתחשב בזה שרמת הבניה בארץ בשיאה, אז פשוט הקבלנים שתקועים עם הדירות-יצליחו למכור, האם זה יגרור עליה?
לדעתי לא, כי יש כאן כמות עצומה של דירות שנמצאות אצל הקבלנים+בניה מאסיבית בכל הארץ.
ספציפית באזורי ביקוש, ובאזורים שבהם המחירים נמוכים מהממוצע הכללי בארץ כן תיהיה עליה, מטבע הדברים.

אכן לא ברור מהיכן הגיע למס' הזה בכל אופן הדירות שנפגעו קשה הם דירות של סודנים וכדומה
זה לא ישפיע על השכירות בעיר יש עדיין בעיר כ500 דירות להשכרה
בפרט באזור פרדס כץ
לא רק סודנים. שמעתי על כמה וכמה דירות של אברכים שנפגעו.
לכאורה זה אכן אמור להשפיע על שוק השכירות באיזור, ואולי גם במעגלים נוספים (מאמין שהרבה שוכרים פוטנציאליים יתעקשו כעת על דירות עם ממ"ד ואם הם לא ימצאו את מבוקשם בבני ברק הם יפנו למקומות אחרים).

בשבת דיברתי עם יזם גדול שטען שמחירי הדירות יעלו. אז לאחר שהסברתי לו חלק מהנתונים שהבאתי כאן, הוא המשיך להסביר שבסוף 30% במדינה גרים בשכירות.

אז ישבתי לחשוב על הטענה הזו. בעצם זה נכון שלכ-30% ממשקי הבית אין בעלות על דירה, אבל לא כולם ילכו לקנות דירה גם אם היא תהיה זולה יותר ובטח שלא אם המחירים יעלו.

אחרי המלחמה כל היהודים בחוץ לארץ יעלו לישראל

תמיד היו אנשים שגרו בשכירות ותמיד יהיו
מה שבטוח שלא מחר דווקא הם ילכו לקנות מי שדחוף לו לקנות כבר קנה ומי שחושב ולא לחוץ לא יקנה אם יעלו המחירים כל עוד והריבית לא תרד מהשכירות (3 אחוז שכירות מול 5 ריבית)

ולגבי ריניץ לפעמים צריך ליצר דרמות מלאכותיות (במיוחד אם צריך לדבר של שבוע בקו) גם אם זה לא מתחיל שברור שכל המפונים לא ישפיעו כלום וזה פשוט ההזדמנות שכל היזמים שלא יכולים לומר בחיים שהמחירים ירדו (כי לא רוצים להפסיד כסף וכל שוק הדיור הוא לא היצע וביקוש אלא בועת נדלן פסיכולית בשיווק יזמים וכדו') ומחליפים תירוצים עכשיו העונה זה המלחמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה