כצפוי:
תמונת מצב הרוח הלאומי טרם התבהרה לחלוטין אחרי הפסקת האש, אך הגיוני מאד שהמבוהלים לממ''דים יצאו מהשוק עכשיו וישארו רק המפונים מה שיצנן במעט את הביקוש.

יתכן שכן אבל יותר זול מזרים
וגם העיקר זה שלא חסר כח עבודה
התירוץ של חוסר בכח עבודה שימש לדחיית מסירת דירות לא לעלית מחירים.

לא יודע מאיפה הנתונים בכתבה, אבל באמת חסר עובדים היום, ובטח במחירים שלפני המלחמה.

פעם לפועל פלסטיני שאוספים בבוקר ליד המחסום, היו משלמים (תלוי לפי העבודה או המקצוע), כ-500 שקל ליום. היום אתה משלם לפועל (סיני/הודי/אחר) כאלף שקל. עבודה עברית, ושוב זה תלוי בסוג העבודה, יכולה להגיע גם ל-1,500 ליום עבודה.

עוד חיסרון שכל הפועלים (חו"ל או ישראלים) יש להם תוספות ועלויות כמו ביטוח, זכויות שונות ודרישות מפה עד לא יודע מה, והתפוקה נמוכה הרבה יותר (למעט הסינים). ואילו לפלסטיני היית משלם את הסכום שקבעת איתו מראש. זה יכל להיות גם 300-400 שקל ליום.

המציאות בשטח היא, וזה לא תירוץ לעליית מחירים, שיש עלייה חדה בעלויות הבנייה.

נכון סיפרו לנו שאין פועלים אז השקר הגדול מתגלה כעוד קמפין של קבלנים לעלות מחירים (באמת התפלאתי איך המדד עלה רק ב-6 אחוז לפי השקרים של הקבלנים) וזה לפני השבחי"ם שמועסקים בכמיות
הלמ"ס הולך לעדכן את רכיב הפועלים במדד התשומות ולתת לו משקל יותר גבוה- מה שאכן הולך להקפיץ את המדד.
ואגב, יש באמת מצוקה אמיתית בפועלים, המחירים עלו בהמון, עלויות הבניה ליזם יכולים להגיע בקלות לאזור 10,000 למ"ר.

גם עם עליית שכר הפועלים, נראה לי שהסכום שנקבת בו הוא מוגזם מאד.
אני קניתי בפרוייקט, והמחיר שהיזם משלם לקבלן המבצע הוא 9,900 ש"ח למ"ר כולל מע"מ.
בנוסף דיברתי עם יזם, שסיפר לי שהוא משלם סכום דומה+הצמדה למדד.

אני קניתי בפרוייקט, והמחיר שהיזם משלם לקבלן המבצע הוא 9,900 ש"ח למ"ר כולל מע"מ.
בנוסף דיברתי עם יזם, שסיפר לי שהוא משלם סכום דומה+הצמדה למדד.
טעות שלי. משום מה היה לי ברור שאתה מדבר על העלות לקבלן המבצע.

פעם לפועל פלסטיני שאוספים בבוקר ליד המחסום, היו משלמים (תלוי לפי העבודה או המקצוע), כ-500 שקל ליום. היום אתה משלם לפועל (סיני/הודי/אחר) כאלף שקל.
פועל פלסטיני בקושי עובד מ8 עד 16 ותוך כדי מעשן סיגריות וכו'
פועל סיני עובד מ6 בבוקר עד 6 בערב בחריצות
ועם הכנסת תיעוש לבנייה יכולים להפחית משמעותית את הצורך בכוח אדם.

פועל פלסטיני בקושי עובד מ8 עד 16 ותוך כדי מעשן סיגריות וכו'
פועל סיני עובד מ6 בבוקר עד 6 בערב בחריצות
ועם הכנסת תיעוש לבנייה יכולים להפחית משמעותית את הצורך בכוח אדם.
מכיר ויודע, אבל רק הכרישים משיגים את הסינים. תנסה להשיג פועל סיני לקבלן רגיל הוא ישלם לך עליו טבין ותקילין.

מכיר ויודע, אבל רק הכרישים משיגים את הסינים. תנסה להשיג פועל סיני לקבלן רגיל הוא ישלם לך עליו טבין ותקילין.
אם לקבלנים הרגילים לא תהיה גישה לחברות בניה סיניות, אז ייתכן והם ייאלצו לצאת מהמשחק אם הם לא יוכלו להתחרות במחירים של "הכרישים".

אם לקבלנים הרגילים לא תהיה גישה לחברות בניה סיניות, אז ייתכן והם ייאלצו לצאת מהמשחק אם הם לא יוכלו להתחרות במחירים של "הכרישים".
יש תהליך בירוקרטי ארוך שצריך לעבור כדי להביא פועלים סינים, זה לא כמו פועל פלסטיני שבא וזהו, הסיני צריך להוכיח שהוא מקצועי. ואישורים וביטוחים וכו'. יש חברות כו"א שמתווכות אותם, אבל קבלן גדול יכול לעשות 'הזמנה ישירה' כי הוא מעסיק עשרות מהם.

יש תהליך בירוקרטי ארוך שצריך לעבור כדי להביא פועלים סינים, זה לא כמו פועל פלסטיני שבא וזהו, הסיני צריך להוכיח שהוא מקצועי. ואישורים וביטוחים וכו'. יש חברות כו"א שמתווכות אותם, אבל קבלן גדול יכול לעשות 'הזמנה ישירה' כי הוא מעסיק עשרות מהם.
נכון ולכן בתרחיש של הסתמכות על תיעוש ופועלים סיניים והורדת מחיר הבנייה, ייתכן והקבלנים הקטנים ייצאו מהמשחק.

נכון ולכן בתרחיש של הסתמכות על תיעוש ופועלים סיניים והורדת מחיר הבנייה, ייתכן והקבלנים הקטנים ייצאו מהמשחק.
הפועלים הסינים אפקטיביים בעיקר לבניית מגדלי מגורים ולא לבנייה של מתחמים קטנים ותמ"א 38
לכן קבלנים קטנים לא מעסיקים אותם

הפועלים הסינים אפקטיביים בעיקר לבניית מגדלי מגורים ולא לבנייה של מתחמים קטנים ותמ"א 38
ברמת בית שמש ד' הרבה קבלנים בנו על ידי חברות בניה מסין (עם פועלים סיניים)
תמ"א 38 בוטל, לא? פינוי בינוי זה מתחמים גדולים.

ברמת בית שמש ד' הרבה קבלנים בנו על ידי חברות בניה מסין (עם פועלים סיניים)
תמ"א 38 בוטל, לא? פינוי בינוי זה מתחמים גדולים.
יש ערים שלא בוטל (כמו בירושלים למשל) והאריכו לעוד שנה - זה תלוי בהחלטת העירייה.

כל קבלן ישמח לקבל פועל סיני שיעשה לו ריצוף (ביום אחד הוא יסיים, מה שלאחרים יקח 4 ימים), לא יודע מאיפה המידע שלך.. אם התכוונת לזה שהם יודעים להריץ אז אתה צודק. אבל שוב, זה לא קשור רק למתחמים גדולים אלא גם כמו שהסברתי, הפרוצדורה והבירוקרטיה להביא פועל סיני, ממש מסובכת.

כמה ניסו בכנסת (תעבור על הפרוטוקולים של 'ועדת עובדים זרים' בשנה האחרונה) להקל על הבאתם, אבל יש כל כך בעלי אינטרסים מכל הכיוונים שתוקעים את הכל. כך שקבלן קטן לא יכול ולא כדאי לו להביא פועל כזה, אם אין לו פרויקטים גדולים.

דירת 4 חד' בחריש ב1.3-1.4 מליון
נשגב מבינתי 850 דירות למכירה בחריש אין שום עיר בגודל הזה עם כל כך הרבה דירות משקיעים
13000 ש"ח למ"ר אין מחיר כזה בכל הפרפריה הקרובה
איך לא קמים עוד קבוצות ועוברים לשם
נכון זה עדיין לא עיר חרדית בהרגשה ויש הרבה עוינות מהממסד וכו' וכו' וכו'
אבל זה דירות מוכנות עוד כמה מאות חרדים והעיר שלנו במחיר מגוחך .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה