- הוסף לסימניות
- #9,341
עשינו פה הרבה חישובים והגענו ל-7 סיבות מוצקות לירידה עתידית במחירי הדיור. משום מה יש כאלה שחוזרים שוב ושוב על הטענה שתמיד הייתה עלייה ולא מבינים שכמו שעלה ככה יכול לרדת.יכול להיות, אבל, ואבל גדול!!!
רוב האנשים שקונים ב20/80 מצפים לעלייה גדולה ב 3-4 שנים, זה דבר שממש לא אמור לקרות כל 3 שנים, זה שעלה כך בשנים האחרונות זה רק סיבה שעכשיו זה יהיה להיפך והשוק יתקן את עצמו.
להזכירך! בשביל שיהיה רווח המחירים צריכים לעלות לפחות בין 15% ל20% (בחוזה יש הפסד של 12% בערך),
ומי ערב לעלייה כזו, זה עסקה מאוד מסוכנת.
צר לי שאני פוגע בפרנסתך, אני מאמין בלב שלם שאתה באמת חושב שכך יהיה, אבל אני חושב שראוי ליידע את הציבור שקונה בתמימות ומאמין שכל שנה המחירים עולים ב 7%, העסקאות הללו מסוכנות מאוד!
כנראה שלא עברת על כל האשכול בתקופה האחרונה.תראה גם אם זה יורד, לפי העבר זה משלים את עצמו אחרי זה עם בונוס שמן, לכאורה מי שקונה להשקעה לטווח ארוך כדאי לו כי לפי העבר לא היה עשור שהמחירים לא השלימו את הירידות שלהם, אז למה שעכשיו זה ישתנה???
אם תאמר שיש הרבה בניה גם יש הרבה צעירים, ואם תאמר שהדירות כבר יותר מהצעירים אז אנחנו אמורים לראות שינוי דרסטי ואף אחד לא מצביע פה על מקום שנהיה זול ב 50000 שקל בשנה האחרונה. אולי כן אדרבה.תעדכן מיקום.
המחירים עלו כי במשך שנים לא הייתה בנייה, אבל בשנים האחרונות יש הצפה של דירות בבנייה.
לגבי הטענה שכמו שיש עלייה בהיצע, יש גם עלייה בביקוש, חישבנו את זה כאן עם טבלאות ומידע מוצק (מהלמ"ס שלא נגוע באינטרס לירידת מחירים אלא להיפך).
העלייה השנתית של משקי הדיור לאורך השנים האחרונות הינה כ-45K בשנה, בעוד שהעלייה בדירות בבנייה היא קרוב ל-70K.
זה שלא רואים ירידה במחירי הדירות החדשות (יש מקומות שהובא כאן שהירידה מגיעה כבר ל-20%, אבל גם לדבריך), זה כי הבנקים חוסמים הורדת מחירים. שים לב אבל שההטבות של הקבלנים הם בשווי של לפחות 7% הנחה.
לפי נתוני העסקאות האחרונות, בדירות יד2 התחילה הירידה והרבה יותר מ-50K, תתחיל לעקוב אחרי הפרסומים והחישובים כאן ותבין שצודק כל מי שאומר להזהיר ולהיזהר.
בגדול אמרו שאחרי המלחמה יבואו מחו"ל ויקנו את כל הדירות החדשות.. הנה נגמרה המלחמה ואנו לא רואים עדיין שינוי משמעותי.
הנושאים החמים