תלוי בהמון פרמטרים אחד מהם שזה ודאי מוריד את הריבית ירידה במחירי הנדל"ן שמסכן את בטחנות הבנקים
ואם בנקים יכולים בסיכון הכי נמוך מחייב התערבות
חלק מהמטרה של העלאת הריבית היא הורדת או עצירת אינפלציית מחירי הדירות
כל עוד מחירי הדירות לא יורדים ביותר מ25%-אין סיכון לבנקים.

ולסיום: החלום של הריבית תרד התנפץ (כצפוי-לי לפחות) מה שגורם לאנשים להתיאש מהורדת הריבית בזמן הקרוב
וגם התי' של המלחמה- כמעט נגמר מה שיגרום לירירדה רצינית שלא יוכלו להתעלם ממנה ותתנפץ בקול רעש גדול(שגם המכחישים יודו) וזה מתחיל ממש עכשיו תתכוננו
הסברא אומרת הפוך שכשאנשים יתייאשו הם יתחילו לקנות בחזרה במקום להמתין על הגדר אל תשכח שמי שלא קונה משלם שכירות שבינתיים הרקיע שחקים במחיר שלה
אז זה סיבה שהמחירים יעלו לא ירדו

משום מה בכל הדו שיח כאן אף אחד לא שם לב שאנשים בינתיים משלמים שכירות במחירים הזויים ונראה לי יותר קשה לשלם שכירות גבוהה מאשר משכנתא גבוהה

הסברא אומרת הפוך שכשאנשים יתייאשו הם יתחילו לקנות בחזרה במקום להמתין על הגדר אל תשכח שמי שלא קונה משלם שכירות שבינתיים הרקיע שחקים במחיר שלה
אז זה סיבה שהמחירים יעלו לא ירדו

משום מה בכל הדו שיח כאן אף אחד לא שם לב שאנשים בינתיים משלמים שכירות במחירים הזויים ונראה לי יותר קשה לשלם שכירות גבוהה מאשר משכנתא גבוהה
שכירות גבוהה וההון העצמי בינתיים בפיקדונות שעושה אחלה תשואה בריבית הנוכחית (ויש שמעיזים גם במסלולים מנייתיים לא מומלץ כמובן) מול משכנתא גבוהה (בריבית גבוהה) יותר בדרך כלל פלוס הון עצמי גם גבוה ככל שהמחירים עלו
לכן אנשים מעדיפים לשבת על הגדר בעיקר רוכשי דירה ראשונה ומשקיעים וזה מתבטא במחירים (ולחלק מהדעות כאן זה רק ההתחלה...ימים יגידו)

לכן אנשים מעדיפים לשבת על הגדר בעיקר רוכשי דירה ראשונה ומשקיעים
לדעתי אלה שלא מחזיקים דירה בכלל לא יהיו רגועים עם התשואות שלהם בבנק וריבית גבוהה
רוב הציבור החרדי בכו"א אינו מחזיק את ההון שלו בהשקעות לפני הרכישה הוא מתאמץ להשיג את ההון בזמן הרכישה והשכירות שוחקת - זו דעתי

לדעתי אלה שלא מחזיקים דירה בכלל לא יהיו רגועים עם התשואות שלהם בבנק וריבית גבוהה
רוב הציבור החרדי בכו"א אינו מחזיק את ההון שלו בהשקעות לפני הרכישה הוא מתאמץ להשיג את ההון בזמן הרכישה והשכירות שוחקת - זו דעתי
אני לא מדבר בעיקר על השקעות למרות שיש כאלה שמשקיעים כדי להוסיף עוד הון עצמי
אני מדבר על זוצים שיושבים על הגדר ובינתיים שמים את הכסף בפק״מ או קרן כספית בעיקר מהסיבה שלקנות דירה במקום ריאלי (לא מדבר על פריפריה כי פריפריה אפשרי לקנות גם היום) צריך היום גם הון עצמי גבוה וגם משכנתא גבוהה מה שגורם לישיבה על הגדר ״בינתיים״

הבעיה הגדולה היא שאין לחלק גדול הון עצמי, חוף מזה שעדיין משכנתא ממוצעת יותר גדולה משכירות.
אני מדבר על זוצים שיושבים על הגדר
היום הרבה זוצים מחפשים דירה לקניה אחרי שהתיאשו מההגרלות, וזה כנראה מה ששומר על המחיר של הדירות הקטנות והזולות.

לא ברור מה כתבת.
תסתכל בכל דו"ח שמאי כתוב שווי למימוש מיד שזה בערך פחות עשרים אחוז כלומר בנק לא עובד כמתווך ויכול לשבת למכור דירות שבנק מוכר דירה זה נעשה בתהליך מהיר מכרז שמתחיל משוי פחות שלושים אחוז ונימכר מיד והחוק מחייב לאחר מכירה 2 אחוז לעו"ד בנוסף לבעל הנכס שכירות ל18 חודש כך אם מחיר הדירה יורד ב10 אחוז כבר מסכן את ביטחונות הבנקים

נערך לאחרונה ב:
שווי למימוש מיד שזה בערך פחות עשרים אחוז כלומר בנק לא עובד כמתווך ויכול לשבת למכור דירות שבנק מוכר דירה זה נעשה בתהליך מהיר מכרז שמתחיל משוי פחות שלושים אחוז ונימכר מיד
מעניין כי יש בעיתון כמה מודעות של מכירת דירה דרך כונס נכסים
תעדכן אם אתה מכיר מישהו שהצליח לקנות דירת 3 חדרים בעיר חרדית שעולה 1.85 מיליון, בהנחה של 20% כלומר 1.48 מיליון...

הריבית, בדגש על הריבית, לא יותר גבוהה משכירות
שוכר שמשלם 5.5K חודשי על דירה ששוויה 2M, המשכיר מסבסד לו את עלות הדירה באלפי ש"ח חודשי.
בהלוואה בגובה 4.5% ריבית התשלום על 2M הוא 7.5K (ריבית ללא קרן).
הוסף את העובדה שיש ליקויים שהם באחריות המשכיר.
מה שיכול לפצות את הסבסוד הוא עליית מחיר עתידית. אך כיון שהדעות חלוקות אם המחירים ברוב האיזורים הם לקראת המשך הדשדוש או אפילו ירידה, קשה להוסיף לתרחיש המוצג כאן שווי תוספת סיכוי קטן של עלייה בתקופה הקרובה.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה הגדולה היא שאין לחלק גדול הון עצמי, חוף מזה שעדיין משכנתא ממוצעת יותר גדולה משכירות.

היום הרבה זוצים מחפשים דירה לקניה אחרי שהתיאשו מההגרלות, וזה כנראה מה ששומר על המחיר של הדירות הקטנות והזולות.
מהנתונים לא נשמע ככה
צילום מסך 2025-07-09 ב-14.00.24.png

מי שעוד היה צריך ראיה שמבצעי 20/80 הם בועה שהצליחה להחזיק את השוק עוד שנה .אבל לא שינתה את המציאות

מעניין כי יש בעיתון כמה מודעות של מכירת דירה דרך כונס נכסים
תעדכן אם אתה מכיר מישהו שהצליח לקנות דירת 3 חדרים בעיר חרדית שעולה 1.85 מיליון, בהנחה של 20% כלומר 1.48 מיליון...
אם יש לך דו"ח שמאי תסתכל תראה שווי הנכס שווי למימוש מהיר בדרך כלל לא מפרסמים זה עובד שנרשמים באתר אגב אני לא יודע מבחינה הלכתית אם מותר לקנות אבל אפשר להירשם בהצעות מחיר לכונס נכסים יש אנשים שמתפרנסים מזה

מי שעוד היה צריך ראיה שמבצעי 20/80 הם בועה שהצליחה להחזיק את השוק עוד שנה .אבל לא שינתה את המציאות
בשים לב שמדובר על הביקוש (הקנייה מבטאת את הביקוש) ולא ההיצע. הכתבות הקודמות לפני כמה חודשים דיברו על ההיצע הגדול שנשאר לקבלנים, והנה עכשיו כבר מדברים על ביקוש נמוך.

אם כן, קורה כאן מגמה הפוכה מבעבר, זה כבר לא רק היצע גדול יותר אלא גם ביקוש נמוך יותר. אולי הא בהא תליא, אנשים רואים שההיצע עולה אז הם ממתינים לירידת המחיר כדי לקנות.

על כל פנים זה מצטרף עוד לחישובים שנעשו כאן כבר על היקף ההיצע העולה, לעומת היקף הביקוש. עוד נדבך לטענה שמחירי הדיור בדרך לרדת.

כמו שעליית המחירים התרחשה שלב-שלב, עוד עלייה ועוד עלייה, ככה הירידה תהיה שלב-שלב ולא כמו שיש שחושבים כאן שתהיה סוג של נפילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה