- הוסף לסימניות
- #9,581
האם עשית פעם אקסל עם לקוח על כלל ההוצאות שלו בדרך כולל כלל הריביות [+ הפסד ריבית ריאלית מינמלית של 5 אחוז על ההון העצמי, או לחילופין ריבית שמשלם על ההון העצמי וד"ל].קודם כל:
אני מבין שאתה פחות אוחז מנדל"ן אז למה אתה רוכש ברמה ד'?
מעבר לזה מה שאני כותב זה שאם י'היו ירידות משמעותיות (בפריפרי'ה) זה י'הי'ה ל3 עד גג 5 שנים (ואני לא חושב שתהי'ה ירידה משמעותית שלא י'הי'ה שווה להשקיע)
בכל אופן אנחנו בוחרים פרויקטים בפינצטה עם מחירים שהם יותר זולים מהמחיר הנוכחי של השוק בסכום נכבד ככה אנחנו קצת מבטחים את עצמנו (מעבר לזה שאנחנו מוציאים כמה שיותר הטבות שמגיעות לסכומים מאוד גבוהים שבפרויקטים האחרים אנשים צריכים להשקיע את זה),
ובנוסף אנחנו אומרים ללקוחות שהרווחיות היא בעיקר למכור אחרי שנה וחצי\ שנתיים,
מעבר לזה שאנחנו מדגישים שאין לנו מושג אם המחיר יעלה ובהחלט יכול להיות שיירד (על אף שאנחנו מאמינים שיעלה)
ולגבי המרכז אנחנו באמת לוקחים משם ממש קצת פרויקטים כי אנחנו מפחדים מזה ורק מה שאנחנו ממש בטוחים אנחנו לוקחים,
ויש עוד כמה שיקולים ובגלל שאני לא כ"כ מרוכז אני לא כותב אותם עכשיו אבל בשמחה אני ישתדל לענות לפי הזמן שיש לי על כל שאלה ספציפית שאני יישאל.
והסברת לו במילים הבאות:
תראה באם המחיר לא יירד אפילו בשקל הרי שאתה תהיה מופסד מיידית ב ........... ש"ח [על פי הרוב בין 150 ל 200 אלף ש"ח]
באם לא אמרת לו זאת כמשפט נפרד ולא מתוך הבלעה של נאום, וראית שהוא קולט את המשמעות.
אינני חושב שאתה נאמן.
מה לעשות מכרתי בחיי הרבה דירות הן כמתווך והן כחברה קבלנית ומאות רבות של פעמים חידדתי משפט זה במהלך כל השנים מ תשע"ד.
הנושאים החמים