- הוסף לסימניות
- #10,861
מקצין לגמרי עליה של 30-50 אחוז בעוד כמה חודשים?והנה, בשביל האיזון, דעה הפוכה, הטוענת שהמחירים דוקא עומדים לטוס חזק למעלה עם סיום המלחמה...
![]()
"לכל ישראלי יש דירה, אין את זה בשום מקום בעולם, וכולם פה בוכים"
www.globes.co.il
הקטע הרלוונטי לחסומים:
"אני אומר חד-משמעית שמי שלא יקנה עכשיו, בשבועות ובחודשים הקרובים, ישלם בין 30% ל-50% יותר בעוד כמה חודשים, כי ברגע שיורידו טיפה את הריבית השוק יידלק כמו שדה קוצים. כשהמלחמה תיגמר בעזרת השם והחטופים יחזרו אז הכול יעלה למעלה, יטוס".
"כולם פה בוכים"
כשקלינה מדבר על שוק היוקרה מביתו בשכונת צהלה הוא נראה רחוק שנות אור מרוב הציבור שמתלונן מזה תקופה על יוקר המחיה ועל חוסר היכולת של זוגות צעירים לרכוש דירה בישראל.
"בתחילת דרכי גרתי עם אשתי בדירת חדר וחצי. נזלו לנו מים מהתקרה, והתאמצנו, עבדנו מאוד קשה, והשגנו את כל מה שהשגנו בזיעה בלילות", הוא אומר. "עד היום אני עובד קשה. אני עובד משמונה בבוקר עד תשע בערב כל יום, וכך כל המשפחה שלי. לילדים שלי יש הכול אבל הם יודעים שמי שלא עובד לא אוכל. הם הכי חרוצים. כל החברים שלי מהילדות הם אותם חברים עד היום. זה לא שפתאום נהיו לי שתיים וחצי לירות אז אני אדם אחר".
לדברי קלינה, הוא לא סיפור סינדרלה, ובטח לא היחיד. "יש הרבה אנשים שבאו מכלום ובעבודה קשה הצליחו, ולא רק במרכז הארץ. אני מסתובב בעפולה ורואה חבר'ה שנוסעים על המכוניות הכי יפות, גרים בדירות מאוד יפות וזה קיים בכל הפריפריות.
"אתם יודעים כמה עשירים ומיליונרים יש בבאר שבע? למה עודד שריקי כן הצליח? הוא בא מכלום. שלומי אמיר מבעלי שופרסל הגיע מכלום ובנה אימפריה".
אז זוג צעיר שלא יכול לקנות דירה לא עשה מספיק כדי להצליח?
"זוגות צעירים יכולים למצוא בפריפריה דירות ארבעה חדרים במיליון וחצי שקל. למי אין מיליון וחצי שקל? כשזוג מתחתן הוא מקבל 300 אלף שקל בחתונה, כל צד נותן איזה 200־300 אלף שקל. נהיה לו הון עצמי והוא קונה דירה.
"לכל ישראלי יש דירה, אין את זה בשום מקום בעולם, וכולם פה בוכים".
יוקר המחיה זה פיקציה?
"יש הרבה מדינות יקרות בעולם. צרפת, איטליה ומדינות רבות אחרות. אז ישראל גם יקרה בחלק מהדברים, אבל לא רע פה. לכל אחד במשפחה יש היום דירה לסבא ולסבתא, לדודים. אין לזה אח ורע בעולם".
גם האופטימיים לא מצפים ליותר מידי..
הנושאים החמים