הוא דוקא מנסה לצנן אנשים מלהשקיע, ואחד הגורמים לכך שהרבה משקיעים לא מקצועיים יצאו מהשוק.
דוקא מדובר באדם עם אחריות...
אבל לא להיות מהתומכים הגדולים של ירידות מחירים עד שיוכח לגמרי ולא תהיה לו ברירה (הוא מעדיף במשאלת לבו שהמחירים יעלו בשביל הפרנסה)
וגם אם הוא אמר ,ברוך שאמר... :)
לנו יש הסברים ועובדות שא"א להתווכח איתם ושהוא יענה להם אז יתחיל וויכוח

ורה"מ רוצה המון אבל רוב הדברים לא בשליטתו
באמת אם הוא היה רוצה להוריד את מחירי הנדלן לא היה לו מה לעשות בכל שנות כהונתו?? האם הוא עזר לכחלון או שנתן לו את מה שנאלץ לתת לו ועמד מהצד. בכל שאר שנות כהונתו הוא לא נקף אצבע בעניין.
לעניות דעתי הוא הגורם המרכזי לעליית המחירים אמרו את זה יועציו הכלכליים כמה פעמים שזה הקטר של השוק.
ככה הישראלים עובדים.
יכול להיות שזה מיצה את עצמו, ואין לזה לאן לעלות, אולי?
אבל לא הייתי בונה על זה וודאי שלא מנהל את הכלכלה האישית שלי על סמך ההנחה הזו.
אני גם לא מניח להיפך, כמו רבים עומד מהצד ומסתכל על השוק וממתין לראות - חוץ מהשוק בירושלים, בגדול כל הארץ בהמתנה

אבל לא להיות מהתומכים הגדולים של ירידות מחירים עד שיוכח לגמרי ולא תהיה לו ברירה (הוא מעדיף במשאלת לבו שהמחירים יעלו בשביל הפרנסה)
וגם אם הוא אמר ,ברוך שאמר... :)
לנו יש הסברים ועובדות שא"א להתווכח איתם ושהוא יענה להם אז יתחיל וויכוח
אני בכלל לא חסיד של יעקב רייניץ להיפך, אני חולק מאוד על הרבה מהדברים שלו.
אבל מכאן ועד לומר שהוא מנתח מגמות מתוך שיקול עיסקי על חשבון הציבור, זה לא להכיר את האיש.

אני בכלל לא חסיד של יעקב רייניץ להיפך, אני חולק מאוד על הרבה מהדברים שלו.
אבל מכאן ועד לומר שהוא מנתח מגמות מתוך שיקול עיסקי על חשבון הציבור, זה לא להכיר את האיש.
לא אמרתי כזה דבר
אמרתי שאני לא סומך עליו בעיניים עצומות רק כי הוא אמר

באמת אם הוא היה רוצה להוריד את מחירי הנדלן לא היה לו מה לעשות בכל שנות כהונתו?? האם הוא עזר לכחלון או שנתן לו את מה שנאלץ לתת לו ועמד מהצד. בכל שאר שנות כהונתו הוא לא נקף אצבע בעניין.
לעניות דעתי הוא הגורם המרכזי לעליית המחירים אמרו את זה יועציו הכלכליים כמה פעמים שזה הקטר של השוק.
ככה הישראלים עובדים.
יכול להיות שזה מיצה את עצמו, ואין לזה לאן לעלות, אולי?
אבל לא הייתי בונה על זה וודאי שלא מנהל את הכלכלה האישית שלי על סמך ההנחה הזו.
אני גם לא מניח להיפך, כמו רבים עומד מהצד ומסתכל על השוק וממתין לראות - חוץ מהשוק בירושלים, בגדול כל הארץ בהמתנה
הוא לא רצה להוריד מחירים בדיור
אבל עכשיו זה ירד לא בשליטתו ריבית היצע וכדו' (חוץ מזה שבשנתייים האחרונות עניין אותו ד"א כמו מלחמה ואנשים אחרים קרי גולדקנוף ועוד שיווקו המון קרקעות)

יותר נראה שזה "פשלה" שלו.
גם הפקקים בכבישי ישראל, זה "בכוונה"?
רה"מ טוב בפוליטיקה וכו', אבל ב"תכלס" הוא לא בולדוזר שיודע להזיז עניינים.

שכר הממוצע זה נתון לא מעניין (כי אנחנו מדינה עם כמות מיליונרים גדולה מאוד ביחס לאוכלוסייה שמושכת את הממוצע למעלה)
הנתון החשוב הוא השכר החציוני והוא נמוך בהרבה

ולמה לא מדברים כאן על המשקיעים מחו”ל? כשמצב הבטחוני מתייצב יש להם סיבה לחזור הנה. גם כל המשקיעים ממפרציות שמאיימים להיכנס חזק לנדלן הישראלי. ומלבד זאת כשמצב הכלכלי במדינה משתפר זה משפיע על ערך הנדלן - יותר כסף זר נכנס, יותר חברות משגשגות - וכולם צריכים איזשהו נדלן כדי לגור, לעבוד. ואני כבר לא מדבר על יהודים רבים בחו”ל שסובלים או חוששים מאנטישמיות. כמובן גם ירידות ריבית צפויות ישחקו לכיוון הזה.

שכר הממוצע זה נתון לא מעניין (כי אנחנו מדינה עם כמות מיליונרים גדולה מאוד ביחס לאוכלוסייה שמושכת את הממוצע למעלה)
הנתון החשוב הוא השכר החציוני והוא נמוך בהרבה
קיימת דעה כי ראוי היה להשתמש בנתון השכר החציוני ומחיר הדירה החציוני. על פי דעה זו השימוש בממוצע הן במונה והן במכנה מביאה לעיוות התוצאה שכן הממוצע של השכר ושל מחירי דירות מושפע השפעה ניכרת מבעלי ההכנסות הגבוהות מאוד ושל דירות היוקרה שמספרם המוחלט קטן.

ולמה לא מדברים כאן על המשקיעים מחו”ל? כשמצב הבטחוני מתייצב יש להם סיבה לחזור הנה. גם כל המשקיעים ממפרציות שמאיימים להיכנס חזק לנדלן הישראלי. ומלבד זאת כשמצב הכלכלי במדינה משתפר זה משפיע על ערך הנדלן - יותר כסף זר נכנס, יותר חברות משגשגות - וכולם צריכים איזשהו נדלן כדי לגור, לעבוד. ואני כבר לא מדבר על יהודים רבים בחו”ל שסובלים או חוששים מאנטישמיות. כמובן גם ירידות ריבית צפויות ישחקו לכיוון הזה.
איך זה קשור לדירות למגורים?
לא נראה לי שנסיכים סעודים בקטע של להשקיע בדירות...

איך זה קשור לדירות למגורים?
לא נראה לי שנסיכים סעודים בקטע של להשקיע בדירות...
הוא לא כתב רק על נסיכים סעודים, כשהם מזרימים כסף לחברות הבנייה הגדולות ומהצד השני יהודים מחו"ל קונים דירות התוצאה היא פריחה של שוק הנדלן.
תקראו שוב את ההודעה בעיון במקום להפריח סיסמאות.

הוא לא כתב רק על נסיכים סעודים, כשהם מזרימים כסף לחברות הבנייה הגדולות ומהצד השני יהודים מחו"ל קונים דירות התוצאה היא פריחה של שוק הנדלן.
ראית פעם כתבה על 'משקיעים מהמפרציות שמאיימים להכנס חזק לנדל"ן הישראלי'?
לא זכור לי, בכל מקרה ודאי לא בהיקף כ"כ גדול.

ככל הנראה סיבה משמעותית מאוד לירידת המחיר העיקרית באזור המרכז.
מוכרים לחוצים מאוד למכור לקבל פטור/הקלה במס שבח ובהתאם מוכנים להתגמש במחיר.

להלן כתבה מוואלה מבוסס דו"ח משרד האוצר - מסביר את היקף כמות דירות החליפיות העומדות או אמורות להימכר בפרק זמן יחסית קצר:

אז איפה הלחץ הכי גדול?​

הדוח שפרסם משרד האוצר מצביע על כך שהתופעה בולטת במיוחד באזורי הביקוש. במרכז, בתל אביב ובשרון, מלאי הדירות התקועות מספיק ליותר מחצי שנה של עסקאות.

בנתניה וברחובות פרק הזמן הממוצע למכירה נע סביב חמישה עד שישה חודשים. בחיפה הנתון עומד על ארבעה עד חמישה חודשים, ובחדרה פחות מארבעה חודשים. בבאר שבע, לעומת זאת, מדובר בכארבעה חודשי עסקאות קדימה - נתון גבוה יחסית לפריפריה הדרומית.

בערים קטנות יותר התופעה פחות דרמטית. בטבריה ובנצרת, למשל, מדובר בסך הכול בכמה מאות דירות שממתינות להימכר - 500 עד 1,000 נכסים לכל היותר. שם השוק גמיש יותר, והלחץ קטן בהרבה.

השעון מתקתק​

באגף הכלכלן הראשי מזכירים כי כבר לפני עשור נעשה ניסיון לקצר את פרק הזמן שבו ניתן להחזיק שתי דירות ללא מס - מ-24 חודשים ל-18 חודשים בלבד. אלא שהמהלך היה זמני, והיום שוב מדובר בשנתיים. עבור חלק גדול מהמשפחות, גם זה לא מספיק. שוק איטי, ריביות גבוהות וביקושים מצומצמים הופכים את המשימה למכור בזמן לכמעט בלתי אפשרית.

כך הפכה עסקת 20/80, שהייתה אמורה להיות מנוע כלכלי נוח, למלכודת שמכניסה את המוכרים לדילמה קשה: להוריד מחיר באופן חד ולמכור מהר, או להיתקע עם מס שמוחק את הרווח כולו. עבור רבים מהם, זו לא שאלה תאורטית אלא הכרעה שתכריע את עתידם הכלכלי בשנים הקרובות.

עכשיו תסביר מה הכוונה שמזרימים כסף לחברות בניה הגדולות, הם ישקיעו בחברות בניה ואז מה, יהיה יותר ביקוש לדירות?
בכלכלה יש דבר אחד שעובד היצע מול ביקוש, כל עוד יש היצע יותר גדול מהביקוש הירידות יימשכו.

בכלכלה יש דבר אחד שעובד היצע מול ביקוש, כל עוד יש היצע יותר גדול מהביקוש הירידות ימשיכו.
היצע וביקוש זה הבסיס אבל זה לא רק דבר אחד.
חוץ מזה יש ביקוש אדיר, הוא כבוש ומכוסה כי אנשים יושבים על הגדר, אבל תספר לי כמה מתוך אלו שאתה מכיר שאין להם דירה מתכוונים להשאר כל החיים בשכירות וכמה מתוכם ממתינים להזדמנות..
הקבלנים יודעים את זה מצויין ולכן כל זמן שהם יכולים למשוך והבנקים יעזרו להם למשוך... הם ימתינו
בשאלה מי יותר חזק הקבלנים והבנקים או הרוכשים, לא נראה לי שמישהו חושב שהרוכשים...
נכון זה רק צד אחד של המטבע, ויש עוד הרבה גורמים בשוק.
אבל זה ממש לא נכון לומר שיש היצע ואין ביקוש !

היצע וביקוש זה הבסיס אבל זה לא רק דבר אחד.
חוץ מזה יש ביקוש אדיר, הוא כבוש ומכוסה כי אנשים יושבים על הגדר, אבל תספר לי כמה מתוך אלו שאתה מכיר שאין להם דירה מתכוונים להשאר כל החיים בשכירות וכמה מתוכם ממתינים להזדמנות..
הקבלנים יודעים את זה מצויין ולכן כל זמן שהם יכולים למשוך והבנקים יעזרו להם למשוך... הם ימתינו
בשאלה מי יותר חזק הקבלנים והבנקים או הרוכשים, לא נראה לי שמישהו חושב שהרוכשים...
נכון זה רק צד אחד של המטבע, ויש עוד הרבה גורמים בשוק.
אבל זה ממש לא נכון לומר שיש היצע ואין ביקוש !
אוקי, אז אתה אומר שיש ביקוש אדיר רק שמחכים להזדמנות, - מה שאומר שבמחיר הנוכחי אין ביקוש.
זה כמו להגיד שיש ביקוש אדיר לרכבי טסלה רק שזה יקר לאנשים ואם זה יעלה 40 אלף הם יקנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה