רוממה עולה
שכן שלי, יש לו חנויות, מסתובב בארץ, מכיר מה שקורה. אך כמובן ללא שום אחריות!
יש כאן באשכול אנשי מקצוע בתחום הנדלן שעוסקים בתחום בירושלים.
ומביאים מידע אמין כבר במשך זמן רב מאוד.
אם המציאות הייתה שונה מהנתונים של הלמ"ס, אני מאמין שהם יכולים לעדכן על זה בעצמם...
וכמובן שיהיה מי שיגיד שהאינטרס שלהם שונה, אני מאמין שיש אנשי מקצוע ישרים שמעדכנים מה קורה באמת.

אני מאמין שיש אנשי מקצוע ישרים שמעדכנים מה קורה באמת.
לא ראיתי כאן מתווכים שמתעסקים בכל ירושלים ומוכרים בשנה כמות דירות משמעותית.
לא חכמה להביא איזה מתווך שמתעסק בנישה מסוימת ומוכר אולי דירה אחת בשנה.
וכמובן שצריך להיות מתווך מאוד ישר כדי להגיד שהמחירים בירושלים יורדים.
רוב רובם של המתווכים לא יבואו מעצמם ויגידו את זה.
חוץ מזה לא צריך מתווך בשביל זה. מספיק כל אחד שמתגורר בירושלים ועוקב אחרי המחירים המתפרסמים במודעות.

חייב לומר גם בקשר לבני ברק, מכרתי השבוע במחיר המקסימלי מהטווח שצפיתי. הלוואי היה פילוח רציני של מחירי בני ברק. אולי ירושלים היא רק דוגמא.

רק לי נראה שבעקבות הפרסומים כל הזמן על ירידת המחירים אז בגלל זה דירות נתקעות כי כולם עומדים על הגדר?
ככה שוק עובד
גם בעליות המחירים עולים כי שר האוצר אמר שהמחירים יעלו

רק לי נראה שבעקבות הפרסומים כל הזמן על ירידת המחירים אז בגלל זה דירות נתקעות כי כולם עומדים על הגדר?
כן, כי זה התחיל הפוך בגלל שאנשים לא קנו התחיל הירידות ואחרי שהתחילו זה הקפיא עוד יותר את השוק
אבל זה מצחיק אותי שאנשים שמתעוררים לחשוב למה המחירים ירדים חושבים כי השוק בירידה ולא חשבו מה גרם לירידה
הנפק"מ שאם אתה חושב שזה סתם אז אתה תאמין שהמחירים יעלו בקרוב (כמו רבים בציבור שלנו)
אבל אם אתה מבין את הסיבות שגרמו לירידה אתה תבין שעד שהסיבות האלו לא השתנו המחירים לא יעלו שזה לא בקרוב

שלא יאמרו שאני אומר שהשוק יורד בכל הארץ...
אני צופה עליות בפריפריות החרדיות עקב הנהירה של הציבור לקנות שם (רוב הציבור שאין לו את הכסף לקנות במרכז)
עשיתי הרבה בדיקה כמה קונים בפריפריות (מעט מאוד להשקעה הרוב לעבור בעתיד ומעט עכשיו)
לא ממליץ להשקיע שם כי גם אם יעלה זה לא בהרבה וגם לשם לדעתי יגיע היום שירד אבל זה יקח זמן אבל מי שמתכנן לקנות שם שלא יבנה על ירידות בקרוב רק בהמשך (אני מדבר על הפריפריות הזולות יש פריפריות שעברו את המחיר שהם שוות והם בקרוב ירדו וכ"א יחשוב מי עבר את הגבול)
בשאר הפריפריה המחירים יורדים וגם פריפריות חרדיות שיש שם המון משקיעים (כחריש ועוד ) המחירים ירדו כי המשקיעים עוזבים ובוודאי במקומות של הפריסליים

אני צופה עליות בפריפריות החרדיות עקב הנהירה של הציבור לקנות שם (רוב הציבור שאין לו את הכסף לקנות במרכז)
עשיתי הרבה בדיקה כמה קונים בפריפריות (מעט מאוד להשקעה הרוב לעבור בעתיד ומעט עכשיו)
לא ממליץ להשקיע שם כי גם אם יעלה זה לא בהרבה וגם לשם לדעתי יגיע היום שירד אבל זה יקח זמן אבל מי שמתכנן לקנות שם שלא יבנה על ירידות בקרוב רק בהמשך (אני מדבר על הפריפריות הזולות יש פריפריות שעברו את המחיר שהם שוות והם בקרוב ירדו וכ"א יחשוב מי עבר את הגבול)
בשאר הפריפריה המחירים יורדים וגם פריפריות חרדיות שיש שם המון משקיעים (כחריש ועוד ) המחירים ירדו כי המשקיעים עוזבים ובוודאי במקומות של הפריסליים
כלומר, רק הציבור החרדי נמצא בצרות, ולכן הוא לא קונה במרכז
ואילו שאר הציבור חי לו את חייו בנעימים, ומקסימום קונה לעצמו דירת נופש בפריפריה?

כלומר, רק הציבור החרדי נמצא בצרות, ולכן הוא לא קונה במרכז
ואילו שאר הציבור חי לו את חייו בנעימים, ומקסימום קונה לעצמו דירת נופש בפריפריה?
יש כמה הבדלים גדולים בין הציבור שלנו לחילונים
1.הציבור החרדי יותר עני ולא יכול לקחת משכנתא גבוהה מדי
2.לציבור החילוני כל הארץ פרוסה לפניו ויש היצע גדול בפיפריה והציבור החרדי מוצמצם לכמה מקומות שמתוכם כמה בודדים בולטים שרובם הולכים לשם
3.לחילוני אין את המחלה שחייבים לקנות דירה בכל מחיר גם כשיש ירידות בארץ(ולכן חרדים שחייבים לקנות קונים בפריפריה) וחילוני שאין לו כסף שוכר ואחרי הרבה שנים אולי קונה
וגם החילונים יותר מודעים למחירים ולירידות וקשה למכור להם פריפריה ביקר העיקר שיותר זול מבי"ש וכולם הולכים לשם (תופעת העדר)

זו הטעות ההיסוטרית של סנטלי פישר. שהוא הראשון שהוריד את הריבית בשביל להרים את הכלכלה, אבל הוא לא הכיר את הראש הישראלי והקומבינות שלו,
ולא הבין שבהורדה הזו הוא מזניק את מחירי הנדלן בטירוף ומאז ועד ... המחירים לא הפסיקו לעלות.
מה שנכון בשווקים אחרים, לא בהכרח נכון כאן.
יכול להיות שזה יהיה כמו בחו"ל אבל הנדלן בארץ זה משהו הרבה יותר מושרש מכל מדינה אחרת במערב.
ולכן לא ברור בכלל שאפשר להוכיח ממה שקורה בחו"ל אחרי הורדת הריבית שם.
שמעתי רעיון עם ירון זליכה. הוא טוען שיש כללים מתי ובכמה מעלים או מורידים ריבית (כדי לא להסב נזקים לכאן ולכאן). במידה וצמיחה לנפש יורדת - מורידים ריבית, אבל רק בשיעור שתואם את הירידה (כנראה, כדי לדחוף את הצמיחה למעלה). מה שהם עשו אז, לטענתו, הורידו ריבית הרבה הרבה מעבר ויצרו ע”י כך פער עצום. לאנשים נהיה הרבה יותר כסף ולא פלא שהוא זרם לנדל”ן ולשוק ההון (הוא אף הזהיר מראש שמחירי הנדלן יקפצו בכמה שנים ב50%).
אגב, גם היום קראתי את ניוזלטר של תמיר מנדובסקי, לא בטוח, כך הוא טוען, שיש סיבות המצדיקות הורדת ריבית. המשק בצמיחה טובה, שווקי ההון בשיאן. לא מן הנמנע שזה שוב יקפיץ את האינפלציה ויצור עיוותים בתמחור הנכסים (זה בערך מה שהוא כתב).

מישהו תכלס חווה ירידת מחירים או שזה סתם בכתבות?

לא ראיתי כאן מתווכים שמתעסקים בכל ירושלים ומוכרים בשנה כמות דירות משמעותית.
כמובן.
מתווך שמצליח לסגור 24 דירות בשנה בירושלים, במחיר ממוצע של 4 מיליון - הוא בעצמו כבר כמעט מיליונר...

כמובן.
מתווך שמצליח לסגור 24 דירות בשנה בירושלים, במחיר ממוצע של 4 מיליון - הוא בעצמו כבר כמעט מיליונר...
גם הוא מרוויח 2% על כל עיסקה יש לו בחודשי 160 אלף לפני מיסים ולפני הוצאות.
מליונר הוא לא.
ואגב זו עבודה מאוד קשה ולא נעימה וגם מאוד מתסכלת רוב המתווכים שאני מכיר סובלים מהעניין
אבל אם הם מצליחים הכסף משכנע אותם להשאר ואם הם לא עושים מידי הרבה עסקאות בדרך כלל הם עוברים למשהו אחר גם אם זו פרנסה מכובדת בשבילם, כי התסכול והקושי גדול יותר.
בכל מקרה אני לא מקנא בהם גם באלו שמרוויחים הרבה....

איפה בפריפריה המחירים יעלו ?

שימו לב איזה מבצעים מטורפים:
(וגם אחרי זה יש ירידה רשמית במחירים, כלומר הירידה בפועל הרבה יותר גדולה)
גם חברת ענב יצאה בחודש שעבר במהלך שיווקי אגרסיבי, במסגרתו היא מציעה 0% ריבית על המשכנתא, למשך 15 שנה. במקרה זה, מדובר במבצע המיועד לפרויקט אחד בלבד. מבצע נוסף של חברת אזורים מציע לרוכשים הלוואת קבלן של עד מיליון שקל - ללא ריבית, ללא הצמדה וללא החזר חודשי במשך עשר שנים
במסגרת המבצע מוצע לרוכשים פטור מתשלומי משכנתה לתקופה של עד חמש שנים, כולל דחייה של תחילת התשלומים עד שנתיים לאחר האכלוס, כאשר הריביות ממומנות על ידי החברות. המימון מגיע עד 70% ממחיר הדירה, עם הון עצמי התחלתי של 15% בלבד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה