לא צריך את הבינה. הנתון של שלוש אחוז זה נתון ידוע שכל אדם שחשב על לשכור ולהשכיר יודע.
אתה חולק על ביקוש והיצע? אם הדירות בזול אנשים קונים דירות ויש פחות ביקוש לשכירות וממילא המחיר יורד.
המצב היום בשכונות החרדיות בירושלים שמחירי השכירות עולים הרבה יותר מ5 אחוז בשנה.
ואין הרבה סיבה שהנתון הזה ישתנה בשנה הקרובה לצערינו הרב.

לא צריך את הבינה. הנתון של שלוש אחוז זה נתון ידוע שכל אדם שחשב על לשכור ולהשכיר יודע.
אתה חולק על ביקוש והיצע? אם הדירות בזול אנשים קונים דירות ויש פחות ביקוש לשכירות וממילא המחיר יורד.
המצב היום בשכונות החרדיות בירושלים שמחירי השכירות עולים הרבה יותר מ5 אחוז בשנה.
ואין הרבה סיבה שהנתון הזה ישתנה בשנה הקרובה לצערינו הרב.
התווכחתי אם זה שמחירי הדירות (ובעקבותם השכירות) יעלו ב4.5 אחוז שאפי' בעשור האחרון זה לא היה (היה כמה שנים של עליות חדות אבל רוב השנים היו עליות נמוכות)

אם זה יביא לו מיאומניקים אני לא יודע
אבל את השמואלנים הוא מבריח

התווכחתי אם זה שמחירי הדירות (ובעקבותם השכירות) יעלו ב4.5 אחוז שאפי' בעשור האחרון זה לא היה (היה כמה שנים של עליות חדות אבל רוב השנים היו עליות נמוכות)
נכון. הדירה שלי שקניתי לפני 17 שנה ב840.000ש. שווה היום 3.1 מיליון.
המספר של 4.5% זהו רק ממוצע, מקום המדינה עד עכשיו.
ולמה לעבור לחו"ל? הכל בסדר, חיים פה תותים - פשוט גרים בשכירות והכל סבאבא!

אין שום קשר בין מחיר קניה לשכירות.
שכירות זה מוצר לכל דבר שתלוי בעיקר בגובה המשכורת הפנויה.
שכירות זה מוצר ולכן כמו כל מוצר הוא תלוי בביקוש והיצע
ככל שיותר אנשים לא יכולים לקנות דירה למגורים, ופחות קונים דירה להשקעה (כדי להשכיר אותה), ככה היחס נוטה יותר לצד הביקוש והמחיר עולה
קניה שייך על ידי מינוף, ויש משקיעים (לא מכיר מישהו ששוכר דירה כמשקיע על מנת להשכיר) ככה שזה יותר משתנה.

ולכן יכול להיות שמחירי הדירות ירדו ומחירי השכירות יעלו.
בגלל שקניה אפשר על ידי מינוף ושכירות לא, זה דווקא סיבה שמחירי השכירות יעלו פחות כי אנשים מוגבלים בכמה הם יכולים לשלם

זה שיש לא איכפת לי אבל אנשים קנו אצל כפיר ב-1.6 ואת זה אני בא להסביר ובדקתי את זה במדלן בדירות שנמכרו
(עד היום הייתי בטוח שרק משקיעים מדומיינים יכולים לעשות טעות אבל אחרי מה שכתבתי חשבתי שיתכן וזה גם קונים)
ובבי"ש יש גם דירות ב-1.8 ואין כאן המקום להתווכח ואמר לי אחד שבדק טוב את השוק בבי"ש וקשה לתושבים שם להודות בזה
מצפה השחר מוכר דירות 3 חדרים קטנות ב1.4
בבית שמש זה עולה 1.9 (אני עוקב אחרי הפרסומות ורובם אפילו יותר, ואם יש דירה ב1.85 מופיע "הכי זולה בשוק"). שלא לדבר על דירות מקבלן שעולות יותר.
ואני בעד שהמחירים יירדו בבית שמש ובכל הארץ.

אין צורך להביא מה אומרים הקבלנים דעתם ידועה מראש גם בלי לקרוא

הוא אומר שם דבר מעניין, שהרווחיות היא 35-40%
כלומר, יש להם הרבה לאן לרדת, מבלי לפשוט רגל

מדובר באחד מיזמי הנדל"ן היותר מוצלחים בישראל.

דמרי אגח ט מציע 4% שיקלי. זה תשואה של ממשלתי.
דמרי י מציע 4.2% ואגח דמרי יא 4.3%, שיקלי.
בשונה מיזמים לחוצים שתקועים עם פרויקטים שונים במרכז,
ולכן האג"ח שלהם מציע קרוב לעשיריה. כי הם חייבים את הכסף

דמרי ארב בסבלנות ליזם חלש שקרס בגלל עיניים גדולות מדי בשדה דב, חנן מור.
וקנה ממנו את הקרקע לפי 1.1 מיליארד בשעה שחנן שילם 1.6
הוא יוכל למכור את הדירות בשדה דב הנחשק, במרחק הליכה מהטיילת וחוף הים, קצת יותר בזול ועדיין להרוויח.

דימרי - רק מצייץ והפנסיה שלך תשמח לממן אותו. כסף זה לא בעיה אצלו
לא סתם המוסדיים עומדים בתור לתת לו כסף.

לדימרי זה מעולה אם תהיה קצת קונסולידציה בענף, וכפי שבלע את חנן מור הוא ישמח לבלוע אחרים.
מדובר באחת הפירמות החזקות בענף.
כך שהוא ממש לא לחוץ כרגע

טור של יעקב רייניץ בהמודיע: איך תשפיע ענקית השבבים העולמית על מחירי הדיור בצפון?

e32e50f154934ab08bdbd3192ca24531.jpg

נתון מעניין לטענה שכיום הוכח במבחן המציאות כלא נכונה ש"אין היצע של דירות"...
אז בהמשך לנתונים שפורסמו לאחרונה על יותר מ80,000 התחלות בנייה!

המספר של 84 אלף דירות לא מכורות, מטעה.
לפי הגדרת הלמ״ס אלו דירות קבלן מרגע היתר – כולל כאלה שעל הנייר, בשלבי בנייה מוקדמים או שלא שווקו בכלל.
לפי נתוני משרד האוצר, שהוצגו ע״י גלית בן נאים, רק כ־15–17% מהמלאי הזה בכלל מוכן לאכלוס,
וחלק גדול הוא התחדשות עירונית (דירות שחוזרות לבעלי הקרקע).

לפי הגדרת הלמ״ס אלו דירות קבלן מרגע היתר – כולל כאלה שעל הנייר, בשלבי בנייה מוקדמים או שלא שווקו בכלל.
לפי נתוני משרד האוצר, שהוצגו ע״י גלית בן נאים, רק כ־15–17% מהמלאי הזה בכלל מוכן לאכלוס,
זה השלב שמתחילים לשווק.
כמו שאני יגיד שיש בסופר 20 ק"ג עגבניות למכירה
אז יש 20 ק"ג עגבניות לא מכורות
זה לא שרק כשהעגבניות מרקיבות (מקביל לדירה מוכנה לאכלוס) זה נקרא שיש 20 ק"ג למכירה. אז כבר צריך לזרוק את העגבניות לפח (מקביל לדירה מוכנה לאכלוס לא מכורה, שהקבלן בבעיה)

זו בעיקרון סיבה שמצב היזמים יחמיר ככל שעוד ועוד דירות יהיו מוכנות לאכלוס, לא להפך.

כן אבל גם כשזה היה 50 אלף זה כלל דירות על הנייר
זה מדד וכמו כל המדדים הוא לא מושלם אבל בהחלט אינדקציה למצב השוק
ולהזכירכם בשוק תקין שליש לפחות נמכר בשלב ההיתר ובדירה בהנחה עוד לפני ההיתר
כך שזה בכל זאת מדד אוביקטיבי למצב הדיור
87,139 דירות ביד 2 חוץ מדירות קבלן הם וודאי אינדקציה לשוק מוצף

הלמ"ס הוציא הכחשה על זה, דירות שחוזרות לבעלי הקרקע לא כלולות במספר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה