תקראו את התגובות לכתבה. הקוראים לא כאלה אופטימיים))

נתון מעניין על ההבדלים בין מחירי המכרזים שנסגרים במרכז לאלו שבפריפריה
זה נתון משמעותי מאד.

אפשר ללמוד מזה הרבה על אמון היזמים בפריפריה מול המרכז, היכן עתיד הדיור ועוד.

שקל חזק - לא בטוח שזו בשורה לכלכלה, זה אומר בעיקר שהייצעו יותר חזק מהיבוא (כך שמעתי אתמול מפרופסור עומר מואב) - שאין איזון. הצרכנים (אולי) נהנים, אך הייצעונים סובלים.
הוא לא אמר שזה בשורה.
אבל זה כן מראה על חוזק הכלכלה.
(מה שהוא טועה, שער הדולר שח הוא בגלל ירידת הדולר, לא עליית השקל, שיבדוק מול היורו)

זה נתון משמעותי מאד.

אפשר ללמוד מזה הרבה על אמון היזמים בפריפריה מול המרכז, היכן עתיד הדיור ועוד.

אולי אפשר ללמוד שיותר קל ליזמים למכור בפריפריה בגלל המחירים כך שיש להם פחות סיכון.

דבר נוסף עיקר היצע הדירות בבניה נמצא במרכז הארץ אז אולי הם חוששים מעודף היצע..

אולי אפשר ללמוד שיותר קל ליזמים למכור בפריפריה בגלל המחירים כך שיש להם פחות סיכון.

דבר נוסף עיקר היצע הדירות בבניה נמצא במרכז הארץ אז אולי הם חוששים מעודף היצע..
אכן לזה התכוונתי.

• תודה
Reactions: szn
אכן. קשה מאד למכור במרכז בגלל המחירים, ואי אפשר להוריד הרבה בדירות חדשות בגלל עלויות הבנייה המטורפות.
השבוע סיפר לי מישהו שבונה בית פרטי בסנטנדרט בינוני (בלי להתפרע כלשונו) שמחיר הבנייה למ"ר עולה לו באיזור ה13K!!!
אז אם אלו מחירי הבנייה אין ליזמים הרבה ברירות אלא ללכת למקומות שמחיר הקרקע נמוך יחסית, כי יש גבול כמה הציבור יכול לשלם.

נערך לאחרונה ב:
(מה שהוא טועה, שער הדולר שח הוא בגלל ירידת הדולר, לא עליית השקל, שיבדוק מול היורו)
דווקא השקל מתחזק גם לעומת היורו
השקל מתחזק מול המטבעות הזרים: הדולר היציג יורד 0.16% ונקבע על 3.086 - הנמוך ביותר מאז נובמבר 2021. האירו היציג מאבד 0.45% ושערו נסגר על 3.687 שקלים. (12).

דווקא השקל מתחזק גם לעומת היורו
השקל מתחזק מול המטבעות הזרים: הדולר היציג יורד 0.16% ונקבע על 3.086 - הנמוך ביותר מאז נובמבר 2021. האירו היציג מאבד 0.45% ושערו נסגר על 3.687 שקלים. (12).
אתה עושה עסק מהתחזקות נקודתית?
תראה בטווח של שנה:
1769710832879.png

ההתחזקות של השקל מול היורו היא לא רצינית 1.5%
מול הדולר? 14% !

אכן. קשה מאד למכור במרכז בגלל המחירים, ואי אפשר להוריד הרבה בדירות חדשות בגלל עלויות הבנייה המטורפות.
השבוע סיפר לי מישהו שבונה בית פרטי בסנטנדרט בינוני (בלי להתפרע כלשונו) שמחיר הבנייה למ"ר עולה לו באיזור ה13K!!!
אז אם אלו מחירי הבנייה אין ליזמים הרבה ברירות אלא ללכת למקומות שמחיר הקרקע נמוך יחסית, כי יש גבול כמה הציבור יכול לשלם.
עלות הבניה בפרפריה הרבה יותר זולה גם בדרום וגם בצפון

גם אין מה להשוות אדם שבונה באופן פרטי לקבלן שבונה פרויקט מכמה וכמה סיבות.

גם אין מה להשוות אדם שבונה באופן פרטי לקבלן שבונה פרויקט מכמה וכמה סיבות.
נכון. ועדיין, גם לקבלנים העלות התייקרה בצורה חריגה. שוחחתי אתמול עם חבר קבלן שיפוצים שאמר לי שהעלות שלו היום לתוספות בנייה (בלי יסודות וכו') היא כ10K למ"ר! זו עלייה משמעותית ביותר ממה שהיה נהוג עד לפני כמה שנים.

נכון. ועדיין, גם לקבלנים העלות התייקרה בצורה חריגה. שוחחתי אתמול עם חבר קבלן שיפוצים שאמר לי שהעלות שלו היום לתוספות בנייה (בלי יסודות וכו') היא כ10K למ"ר! זו עלייה משמעותית ביותר ממה שהיה נהוג עד לפני כמה שנים.
עלות - היינו מחיר שהוא גובה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה