כללי מחיר לעימוד ספרים

• הוסף לסימניות
מה המחיר הממוצע שגובים עבור עימוד ספרים

כמה הגהות כולל? , מה המחיר שגובים לכל עמוד נוסף ?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
שמעתי

שמעתי וכן אני לוקח במידת האפשר- 7 עד 10 ש"ח לעמוד אינדזיין. 3 ש"ח בערך לעמוד תג.

ולא פחות מ70 ש"ח לשעה ....

אך בפועל אני עושה הרבה הנחות למתלוננים..
(ואם הייתה כוונתך לחפש מעמד- אשמח!)

• הוסף לסימניות
3 ש"ח לעמוד בתג? נא להעלות מחירים דחוף.

• הוסף לסימניות
גרפיקנער, צר לי לאכזב אותך (וגם אותי) אבל שמעתי ממו"ל אחד על מעמד בכיר בתג שלוקח פחות מזה אפילו ל-2 טקסטים...

• הוסף לסימניות
שיהיה לו לבריאות. אני לוקח לפחות 6 ש"ח, גם לעבודה הכי פשוטה שיש (טקסט אחד בעמוד, ללא הערות צד או שוליים), וב"ה (נכון לעכשיו) לא חסר לי עבודה, נהפוך הוא.

אני לא יודע מה אחרים עושים, אבל אני נותן ספר מושלם, כולל עיצוב בסיסי של שערים, הסכמות והנצחות (ומה שנקרא אצלי 'עיצוב בסיסי' - הוא ממש ממש יפה, אבל הלקוח לא יכול לחוות דעה אם הוא אוהב או לא. רוצה? תיקח, לא רוצה? אל תיקח), ובחישוב כולל של כל שעות העבודה, כולל שינויים קטנים פה ושם וכל מיני דברים אחרים (הגם שאני חותם חוזה שעל שינויים אני גובה מחיר לפי שעה, מכל מקום יש הרבה שטחים אפורים, ולא תמיד אני רוצה לקחת מהלקוח עבור התיקונים) - לא שווה לעבוד בפחות מזה.

נכון שבהרבה ספרים העימוד הראשוני לוקח רק כמה שעות בודדות, אבל לאחר מכן תמיד - אבל תמיד - יש עוד שעות רבות של עבודה, מנסיון.

בדיוק שבוע שעבר דיברתי עם יהודי תלמיד חכם גדול העובד במכון מחקר חשוב (לא מכון חרדי), והוא אמר לי שבמגזר החילוני, גם לספר קריאה הכי פשוט, המחיר לעימוד הוא כ 11 ש"ח. אז חברה, נא להפסיק לשבור את השוק, וקחו מחירים נורמליים, שיאפשרו לכולם לעבוד במקצוע של העימוד.

• הוסף לסימניות
אני לוקחת 11 ש"ח לעמוד טקסט רץ, ומוסיפה על זה אם זה כולל תמונות [לספר שאני מעמדת עכשיו קיבלתי 25 ש"ח לעמוד תמונות מאחר וגם הצטרכתי "לטפל" בתמונות].

שוב, זה תלוי מאד בסוג הספר, כמה עמודים וכולי.

• הוסף לסימניות
לאן הגענו?? בשביל כזה מחיר לומדים, קונים ציוד, שדרוגים, פונטים, תקלות מחשב.

• הוסף לסימניות
לגבי תיקונים
הגהה ראשונה כלולה בתשלום הבסיסי
(שמראש אמור להיות מכובד יותר ממה שנאמר קודם)
משניה לאילך לפי שעות
במחיר 100 ש"ח לשעה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;364206:
שיהיה לו לבריאות. אני לוקח לפחות 6 ש"ח, גם לעבודה הכי פשוטה שיש (טקסט אחד בעמוד, ללא הערות צד או שוליים), וב"ה (נכון לעכשיו) לא חסר לי עבודה, נהפוך הוא.

אני לא יודע מה אחרים עושים, אבל אני נותן ספר מושלם, כולל עיצוב בסיסי של שערים, הסכמות והנצחות (ומה שנקרא אצלי 'עיצוב בסיסי' - הוא ממש ממש יפה, אבל הלקוח לא יכול לחוות דעה אם הוא אוהב או לא. רוצה? תיקח, לא רוצה? אל תיקח), ובחישוב כולל של כל שעות העבודה, כולל שינויים קטנים פה ושם וכל מיני דברים אחרים (הגם שאני חותם חוזה שעל שינויים אני גובה מחיר לפי שעה, מכל מקום יש הרבה שטחים אפורים, ולא תמיד אני רוצה לקחת מהלקוח עבור התיקונים) - לא שווה לעבוד בפחות מזה.

נכון שבהרבה ספרים העימוד הראשוני לוקח רק כמה שעות בודדות, אבל לאחר מכן תמיד - אבל תמיד - יש עוד שעות רבות של עבודה, מנסיון.

בדיוק שבוע שעבר דיברתי עם יהודי תלמיד חכם גדול העובד במכון מחקר חשוב (לא מכון חרדי), והוא אמר לי שבמגזר החילוני, גם לספר קריאה הכי פשוט, המחיר לעימוד הוא כ 11 ש"ח. אז חברה, נא להפסיק לשבור את השוק, וקחו מחירים נורמליים, שיאפשרו לכולם לעבוד במקצוע של העימוד.

הצרה היא שגם הוא (אותו אחד שדיברתי עליו) עושה עבודה טובה...
כשביקשתי 6 ש"ח לעמוד לספר, הראה לי אותו המו"ל את העתקי השמש של הספר שאותו אחד עימד ב 2 ומשהו ש"ח, ואמר לי שזה מה שהוא משלם בד"כ (וזה היה ברמה גבוהה מאד של עבודה)
אמרתי לו להתראות, כי אני לא מסוגל לתת עבודה במחיר כזה.

אבל לקחת 11 ש"ח לעמוד על ספר קריאה חילוני רגיל, זה אומר שאם היו מביאים לי עבודות כאלו כבר הייתי מליונר כי את הספרים הללו אני יכול לעמד ספר בכמה שעות מקסימום...

• הוסף לסימניות
אתה טועה.
העימוד הראשוני של ספר כזה לקח לי אולי כמה שעות, אבל ההגהות והשינויים לוקחים פי שניים זמן וכל שינוי בטקסט, מצריך עימוד כמעט מחדש למרות הסגנונות והתוים האוטומטיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;364367:
אתה טועה.
העימוד הראשוני של ספר כזה לקח לי אולי כמה שעות, אבל ההגהות והשינויים לוקחים פי שניים זמן וכל שינוי בטקסט, מצריך עימוד כמעט מחדש למרות הסגנונות והתוים האוטומטיים.

תלוי איזה סוג של ספרים.
ספרי קריאה חילונים רגילים למבוגרים - אפשר לעמד תוך שעה עד כמה שעות כולל הכל

(אגב - ומבחינה זו של העיצוב והעימוד - ספרי ילדים בכל המגזרים, ספרי קריאה בציבור החרדי וכמובן שספרי הקודש - הם ברמה הרבה יותר גבוהה מספרי קריאה חילוניים למבוגרים)

• הוסף לסימניות
אני לא מסכים איתך בכלל. עימדתי בעבר ספר קריאה חילוני, או ליתר דיוק ספר מחקר, ונכון שעשיתי את העבודה בוורד, והעבודה הראשונית לקחה לי רק שעתיים - שלוש, אבל אחר כך עבדתי לפחות עוד 10 - 15 שעות על כל מיני שגעונות ופיצ'פקעס שונים.

הרבה פעמים לקוחות אומרים לי: "אפשר לחשוב, אתה עושה את זה תוך שעתיים שלוש, למה זה עולה כל כל הרבה?" ואז אני אומר להם: "אין בעיה, אני מוכן שתבוא אלי למשרד, ואעמד לך את הספר תוך שעתיים שלוש, ואסגור בפידיאף. אני אקח ממך רק 100 ש"ח לשעה, אבל אני לא נוגע שוב בספר הזה לעולם, אפילו לא כדי 'רק לסגור בפידיאף'".

הגיע הזמן שתבינו, שרוב הזמן של עבודת העימוד הוא לא העימוד הראשוני, אלא האחריות הכוללת שכל הפרטים הקטנים יהיו מדוייקים, והסגירה לדפוס תהיה כפי שצריך וכו' וכו'. ללקוחות שרוצים 'רק לסגור בפידיאף' ולא מבינים למה אני רוצה על זה כל כך הרבה, אני נותן להם את תוכנת פידיאף קריאטור, ומאחל להם בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;364367:
אתה טועה.
למה?

• הוסף לסימניות
נראה לי שמוגזם לטעון ש'כל שינוי בטקסט מצריך עימוד כמעט מחדש'. אני עובדת כל הזמן עם ספרי קריאה והגהות בלי סוף. המקסימום ששינוי אחד יכול לגרום הוא מעבר על הפרק המסוים שבו הוא התבצע ולבדוק את קצות העמודים ואת סוף הפרק לראות שלא השתבש משהו. לא אמורה להיות שום השפעה על פרקים אחרים!
זאת אם מדובר, כפי שהיה משתמע, על עימוד פשוט עם כותרות וטקסט רץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה