כללי מחיר לקבצים פתוחים, כמה עלי לבקש?

• הוסף לסימניות
זה מה שנשאלתי.

מדובר בחוברת מתכונים, גודל A5, מס' העמודים - 16. (המחיר שלקחתי על העיצוב הוא סימלי, מסיבות שונות שאין כאן המקום לפרטם. הלקוח יודע מזה)

עכשיו, לפני הסיכום והחתימה על החוזה, מבקש הלקוח לדעת כמה יהיה עליו לשלם על הקבצים הפתוחים. הסברתי לו שמדובר בטכניקות עבודה וזכויות יוצרים וכו' וכו', ושלחתי לו לינק לאשכול שהיה תוסס היום. (לקרוא את האשכול הוא יוכל, גם אם הוא לא רשום, לראות קבצים מצורפים - הוא לא יוכל לראות).

אני לא מעוניינת שחומרים שלי יסתובבו חופשי. מושקעים בהם שעות, טכניקות, והמון עבודת נמלים מקורית לחלוטין.

עדיין לא עניתי לו, אני מחכה לעזרתכם.

• הוסף לסימניות
לפי דעתי אין מחיר לקובץ פתוח, וכך אני נוהגת עם לקוחותי, קובץ פתוח לעולם לא יוצא ללקוח.

• הוסף לסימניות
אני נותנת קובץ פתוח ללקוחות
כשהכל משוטח ומומר לעקומות
בלי סטיילים וסגנונות
ללא תוספת תשלום

• הוסף לסימניות
מדוע אין מחיר לקובץ פתוח? אם הלקוח מוכן לשלם סכום מתאים, בבקשה....

ורד,
ואם שיטחת את העבודה (את האלמנטים המבוססים על פיקסלים) אך עדיין נתת קובץ PDF וקטורי, מה הבעיה לכל גרפיקאי שקצת מבין בפתיחת PDF, (דרך קורל למשל) לקחת / לשנות / להוסיף מהקובץ? נכון, את הביטמאפים הוא לא יוכל לשנות, אך את כל האלמטים הוקטוריים כן...

ואם כבר קובץ פתוח, למה לתת בחינם? זה שווה כסף והרבה!

• הוסף לסימניות
לתת קובץ פתוח זה כמו שבעל מסעדה יתן מתכון ללקוח, אבל לא כדי שהוא ישתמש בו באופן מסחרי, אלא למטרתו האישית גרידא. מי בכלל סומך עליו? לצערינו, אדם לאדם זאב. גם אצלנו..לצערינו.
האם את נותנת את זה כדי שהוא יעשה בזה איזה צורך שהוא רצה? אם את מחליטה למכור את זה, כדאי לכתוב חוזה כמו שצריך עם סעיף מיוחד על זכויות יוצרים, שהם שמורות לך.
והעניין הוא שזה בכלל לא עומד למכירה.
לכן זה תלוי לגמרי בך. האם את מעוניינת למכור את זה? אן כן, את יכולה לתת את המחיר הכי גרנדיוזי שאת רוצה.
וההפסדים שיכולים לצאת לך מזה הם ענקיים.
לא כדאי בכלל.

• הוסף לסימניות
איילה, גם למתכון יש מחיר, מחיר גבוה מאוד אבל עדיין, יש מחיר. לכל דבר כמעט, חוץ מחיי אדם, יש מחיר.
זו דעתי :)

אגב, קורה לי מידי פעם היכן שאני עובד (אני עובד בתחום השילוט), שלקוח אשר עוצב עבורו שלט מסויים, רוצה שנשלח לו את הגרפיקה לצורך יצירת מוצרי דפוס למשל ע"ב השלט.. אני כמעט תמיד - אלא אם הבוס הורה אחרת - שולח קובץ JPG ובזה מסיים את העניין.. שהדפוס ישבור את הראש! להדכירכם, הלקוח לא שילם על הגרפיקה מאום....

• הוסף לסימניות
התכונתי בתשובתי
שאני נותנת ללקוח קובץ פתוח
בתוכנה בה ניתן לעבוד על קבצי גרפיקה
כדי לסתום לו את הפה
אבל הכל ראסטריייז ומקונוורט
מה שלא נותן לו לעשות כלום
כמו לתת קובץ JPEG בתוך אינדיזיין
ואם ילך לגרפיקאי אחר
חוץ מלקחת את הרעיון, הוא רק יקלל אותי :)

• הוסף לסימניות
ומחירים?

בכמה אתם מתמחרים קבצים פתוחים?

• הוסף לסימניות
אם קשה לך לשחרר לו את הקבצים הפתוחים אפילו במחיר מצוין, תדפקי לו מחיר גבוה מאד שהוא יעשה לעצמו חשבון שעדיף לו למצוא עוד גרפיקאית או לתת לך בעתיד לבצע שוב את העבודה בתשלום סמלי או מלא והעיקר לא לשלם את המחיר הגרנדיוזי על קבצים פתוחים.

אינני יודעת מה סגנון העבודה, אבל מצידי תגידי לו 3500$ ( לכל החוברת או לכל דאבל) אם נראה לך יותר מה טוב.

• הוסף לסימניות
מעבר ללקחת יותר- לקחת את הכסף מראש, להבטיח שהוא לא ילך עם זה הלאה למעצב/ת אחר/ת.

• הוסף לסימניות
ירושלמית, יפה לך:)

• הוסף לסימניות
יפה או לא, מעניין אותי וחשוב לי לשמוע כמה תקחו על קבצים פתוחים. (גם במקרה שתהרסו את מבנה הקובץ לפני העברתו כקובץ פתוח. אני לא פריירית שאתן את זה סתם בחינם...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;315717:
איילה, גם למתכון יש מחיר, מחיר גבוה מאוד אבל עדיין, יש מחיר. לכל דבר כמעט, חוץ מחיי אדם, יש מחיר.
זו דעתי :)
ברור שיש מחיר, אבל אפשר לתת עליו כל מחיר שאני רוצה, כי זה בכלל לא דבר שאני מציעה למכירה, כי מי אמר שאני מעוניינת למכור?

• הוסף לסימניות
סיכת משרד, כל מקרה לגופו, את צריכה לשקול כמה משתלם לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayala;316204:
ברור שיש מחיר, אבל אפשר לתת עליו כל מחיר שאני רוצה, כי זה בכלל לא דבר שאני מציעה למכירה, כי מי אמר שאני מעוניינת למכור?
בדיוק לכך הייתה כוונתי:)

כמו שמתכון אפשר למכור בכל סכום, כי אין "מחירון" למתכונים, כך גם קבצים פתוחים.... מי שמתאים לו המחיר, מוזמן לקנות....

• הוסף לסימניות
אפשר להחתים את הלקוח על זכוית יוצרים ועל תביעה כספית ברגע שיופרו הזכויות.

• הוסף לסימניות
כבר הוזכר כאן יותר מפעם אחת:

על "קובץ פתוח" לוקחים "צ'ק פתוח"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה