כללי מחיר לקרובי משפחה

• פותח הנושא RB12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האם אתם נוהגים לעשות עבודות בחינם לקרובי משפחה?
האם אתם גובים מחיר מלא/חלקי?
(נניח שלקרובים אין מליון דרישות, מה שתעשו- טוב להם).

אשמח לשמוע את דעתכם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אנחנו נוהגים לא לבקש טרמפ מנהג מונית

• הוסף לסימניות
אנחנו נוהגים:
כשאחותי מבקשת עבודה בחינם כי היא אחותי, אני מסכימה.
בתנאי שתביא לי סכום כסף 'כי אני אחותה'.:):)

בקיצור- משפחה נחמדה אמורה לחשוב עליך ולפרנס דווקא אותך,

ולא- לנצל אותך.

האם היית מבקש מקרובי משפחה סכומי כסף?
זה בדיוק מה שמבקשים ממך. עבודה גרפית שווה כסף! :)

• הוסף לסימניות
להורים אפשר מותר כדאי ומומלץ

מעבר לזה אין סיבה

• הוסף לסימניות
אני בעד לעזור לקרובי משפחה אם לא מדובר בהפקה ענקית וזה לא הופך לטרנד קבוע., גם אם זה אומר בלבול מח ושריפת זמן לפעמים.
כמובן שהמון פעמים שאני עמוסה ואז אני אומרת מתי אוכל להתפנות לעזור להם, שהם יעשו את השיקולים שלהם.

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת.
בעד לעזור לקרובי משפחה. כאשר זה כמובן בגבול הטעם הטוב.( ולא לעזור לאחותך לעזור לשכנה/גיסה שלה וכו...)
אבל לאחים / אחיות וכמובן הורים, בוודאי!!!

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק כל מקרה לגופו. וגם תלוי ביחסים שיש לך עם אותו בן משפחה. האם את/ה אף פעם לא מבקש/ת טובות ממנו/ה (גם אם לא בתחום המקצועיות שלהם) אם התשובה היא חיובית אז ממילא מתבקש שמדי פעם גם אתם תחזירו להם כגמולם הטוב... ואם עדיין לא ביקשת מהם? מותר להיות הראשון בתור לעשות טובה. למשפחה צריך לתמוך ולעזור. ושוב כמו שאמרו קודמי בתנאי שזה בגבול הטעם הטוב.

• הוסף לסימניות
בין האחים - בחינם לגמרי. כמו שאני יודע לתת להם, הם יודעים לתת לי. למעט בעבודות גדולות שהם מבינים שההשקעה גם היא גדולה.
בין קרובים אחרים - בהנחה מסוימת.

• הוסף לסימניות
בין האחים - בחינם לגמרי. כמו שאני יודע לתת להם, הם יודעים לתת לי. למעט בעבודות גדולות שהם מבינים שההשקעה גם היא גדולה.
בין קרובים אחרים - בהנחה מסוימת.

• הוסף לסימניות
האמת היא, שקרובי משפחה פשוט מפסידים.
לא נעים לקחת מהם כסף, ומאידך קשה לעשות עבודה מושקעת, להוציא זמן יקר ועוד ועוד...
(אינני מדברת על הורים!)
שני מקרים שעולים בעיני רוחי בנושא -
לגיסתי האחת שביקשה ציור עבור תלמידותיה לתחילת שנה ציירתי בשמחה, וכמובן ללא אגורה,
ומגיסתי האחרת שביקשה ציור קיר גם כן לא לקחתי אגורה,
אבל גם לא ציירתי עד עצם היום הזה...
(:
):

• הוסף לסימניות
כולם כותבים "בגבול הטעם הטוב".
הבעיה במשפחה שקשה לקבוע גבול.
קשה להסביר לבן משפחה שקיבל עבודה קטנה בחינם- שעבודה אחרת דורשת הרבה השקעה.

בקיצור- הכלל הוא שעבודה שווה כסף.
למי שהייתם מביאים סכום כסף ביום בהיר- אפשר גם לתת עבודה. לדוגמא- הורים וכד'.

• הוסף לסימניות
אם היתה לי חנות, לא היו מבקשים בחינם (אולי במחיר הקרן...)
צריכים להבין שזה עבודה, ששוה כסף - בדיוק כמו חפץ.
מצד שני - אני לא עוזרת למשפחה בחינם - בייביסיטר, עזרה בשמחות, וכו'?
זה תלוי אם מישהו צריך עזרה חד פעמית ברמה מסוימת, ולא עבודה על בסיס קבוע.
אגב, כשעיצבתי לאחי חתונה לביתו, הוא דאג לשלם לי מחיר מלא פלוס. הוא רצה שאחותו תרויח... אם היה הולך למישהי אחרת היה משלם לה גם כזה סכום, אז למה לא לאחותו?

• הוסף לסימניות
מכירים את המילה תלוי??

לפעמים זה הזדמנות בשבילנו להחזיר להם כגמולם,
ולפעמים כמו ששירי אומרת אם הם לא ישלמו הם לא יקבלו ולא מרוע...
(כמובן שהנ"ל נאמר כלפי דרגה ראשונה)

לגבי ידידים, מכרים, חברות ושכנות של אחיות, וגיסות של חברות ושכנות של גיסות של אחיות פשוט מודיעים עם הצעת העבודה מראש: בשמחה, רק את יודעת זה לא כ"כ חינם וזול אצלי זה מתאים לתקציב שתכננת??

עכשיו כבר כל אחד/ אחת מבינה שחינם היא לא תקבל והיא תחליט אם לפנות אליך או כל בעלת מקצוע אחרת כשהעדיפות שלי לשלוח אותה לאחרונה ולאכול איתן גלידה.

• הוסף לסימניות
אני עושה הפרדה- משהו שהוא שווה מבחינת שעות /השקעה לעזרה נפוצה, והוא מתבצע גם בשעות אחה"צ ולא בזמן עבודה רגיל- בכיף, וכמובן בזמן הזה דואגים הקרובים לילדים, במקרים כאלה אני אפילו איעלב מהצעת תשלום, כי זה בעיני כמו עזרה עם ילדים/אוכל ושות'
משהו שהוא מעבר לזה- מתומחר כעבודה רגילה לחלוטין, אם כי כמובן אשקיע יותר שעות ומאמץ מהמקובל ברצון להוציא תוצר הכי הכי.

• הוסף לסימניות
להשקיע

בלי להיכנס לפרטים ולדרגות הקירבה השונות
תמיד כדאי לזכור שכדאי להשקיע במשפחה!
אפי' שזה נראה שהעבודה קודמת לכל, כי מה שנשאר בסוף ובהתחלה זה רק המשפחה....

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם מיהודי עירקי של הדור הקודם
גיס זה גיס
כיס זה כיס
ולכל אותם "קרובים" "וחברים" נחמדים שנזכרים בי מתי שהם צריכים משהו
ואומרים את המשפט הכ"כ מוכר
"נו תעשה משהו במחיר חברים לא?!"
אני עונה אם אנחנו חברים כ"כ טובים אולי תוסיף לי 200 ש"ח על המחיר שאמרתי?
חברים לא????!!!!!!:)

• הוסף לסימניות
למשפחה אני עושה כשיש לי זמן. לפעמים זה היום לפעמים זה נדחה בשנה."ככה זה כשזה בחינם::)"

קרה לי אבל פעם שמישהו מקירבת משפחה מדרגה ראשונה ממש ביקש עבודה רצינית וביקש מחיר"לא של משפחה" אהבתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה