כללי מחיר עימוד לספר - שוק כללי מול שוק דתי/חרדי

• הוסף לסימניות
נדהמתי לראות באתר XPLACE שטווח המחירים לעימוד הוא בין 30 ש"ח ל-50 ש"ח בממוצע (ואף יש שדרשו יותר). בתור אחד שרגיל לקחת כמחירים שדוברו כאן לא פעם - כ-6 שקלים לעמוד רגיל ללא הערות, אני עומד ותמה - הכצעקתה???
האם כשאני מתמחר לשוק כללי או למכונים שאינם תורניים - המחיר הנ"ל הוא מופרז.
בקיצור - מה הולך פה???

תודה מראש...

• הוסף לסימניות
הכשרה יותר רצינית

סתם נקודה למשחבה- כדאי לזכור שבדר"כ המעצבים בשוק הכללי עברו הכשרה הרבה יותר רצינית מאשר בשוק החרדי
אין מה לעשות, 5 שנים בבצלאל לא יכולות להתחרות עם שנתיים בפרוג/אימג'/סיעור מוחות ושות',
אשרינו שזכינו ללמוד במקומות נקיים אבל יש לזה השלכות

• הוסף לסימניות
אני עובד עבור מכון בציבור הכללי. המחירים אמנם גבוהים במידה ניכרת אבל לא מתקרבים אפילו ל50 ש"ח לעמוד, אלא אם מדובר בספרים עם עיצוב מיוחד וכדומה.
(נא לא לפנות באישי..)

• הוסף לסימניות
קצת מוגזם לדרוש על ספר של 300-400 עמו' 12,000-15,000 שקל.
שיהיה בצלאל שיהיה מה שיהיה. זה מחיר מופרז להחריד.

אבל ברור לי שבציבור הכללי המחיר גבוהה יותר, כמו בכל דבר.
תמיד אצל החרדים ישלמו פחות.

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר זה משפיע גם על מחיר הספר. כמה עולה ספר ממוצע בציבור הכללי? אני יודע שזה כמו לשאול כמה עולה חליפה או מה מחיר מכונית, אבל בציבור הכללי אין כזה דבר לחפש ספר לבר-מצוה ב-30-35 ש"ח מלבד במבצעי 5 ב-100 בסטימצקי או בצומת ספרים.
לפני כמה שנים שיווקתי ספר של הוצאת ספרים חרדית מפורסמת, שהוגדר כספרות מקצועית ועלה בין 90 ל-100 ש"ח. כמה אנשים משלנו היו מוכנים להסתכל על זה?

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים.
במילים אחרות, לסיכומו של ענין - אני מבין ששיך ואף טבעי לדרוש באופן הכי פשוט מחיר של פי 2-3 ויותר (וזה עוד זול... ) אם אני עובד מול ציבור כללי.
הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
נראה לי שגם למצב הכלכלי של הלקוח יש השפעה, שהרי אינו דומה אברך או רב המוציא ספר ומשלם עליו מכמה 'תרומות' (לרפואה/לע"נ וכדו') שהצליח 'לגרד' (או שלא...), לאדם מבוסס כלכלית שמוציא ספר על חלק מסודות המקצוע שלו (גרפולוג/שף/קונדיטור וכדו') או דברים אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוגב ברדה;1260291:
תודה לכל המגיבים.
במילים אחרות, לסיכומו של ענין - אני מבין ששיך ואף טבעי לדרוש באופן הכי פשוט מחיר של פי 2-3 ויותר (וזה עוד זול... ) אם אני עובד מול ציבור כללי.
הבנתי נכון?

כן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1260208:
בסופו של דבר זה משפיע גם על מחיר הספר. כמה עולה ספר ממוצע בציבור הכללי? אני יודע שזה כמו לשאול כמה עולה חליפה או מה מחיר מכונית, אבל בציבור הכללי אין כזה דבר לחפש ספר לבר-מצוה ב-30-35 ש"ח מלבד במבצעי 5 ב-100 בסטימצקי או בצומת ספרים.
לפני כמה שנים שיווקתי ספר של הוצאת ספרים חרדית מפורסמת, שהוגדר כספרות מקצועית ועלה בין 90 ל-100 ש"ח. כמה אנשים משלנו היו מוכנים להסתכל על זה?

ספרים בפורמט אלבומי?
יכולים להגיע ל-130-140 ש"ח בשקט (הם גם לעולם לא ייכנסו למבצעים) ואני מניחה שעל זה מדובר בתמחור שהוזכר, ולא על עימוד ספרי פרוזה פשוטים.
רמת העימוד של ספרים כאלה היא גבוהה מאוד, משך העבודה ארוך ובהחלט לא מופרך עבור מעצב מנוסה ובעל שם לקחת על עבודה כזו 12,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1260164:
סתם נקודה למחשבה- כדאי לזכור שבדר"כ המעצבים בשוק הכללי עברו הכשרה הרבה יותר רצינית מאשר בשוק החרדי
אין מה לעשות, 5 שנים בבצלאל לא יכולות להתחרות עם שנתיים בפרוג/אימג'/סיעור מוחות ושות',
אשרינו שזכינו ללמוד במקומות נקיים אבל יש לזה השלכות

בשוק החרדי קיימים ספרים עם עימוד פי כמה מורכב ממה שהשוק הכללי מכיר.
האם יש מעמד חילוני שיכול להתמודד עם עמוד רב-טקסט של שולחן ערוך, מקראות גדולות לסוגיהם, ועוד ועוד??

מה שכן, בשוק הספרים החרדי - למרות הדרישות הגבוהות והמורכבות, ולמרות האיכויות המעולות - פשוט ישנה תחרות אדירה, והמון המון מעמדים ומעצבים העומדים הכן לכל דרישה.

(ואגב, בתחום העימוד, הלימודים של פרוג בהחלט יכולים להתמודד מול כל מקום אחר. שאלו את המורים החילוניים שבאו להרצות בקורס שלנו בפרוג.)

• הוסף לסימניות
אומנם מול 5 שנים בצלאל לא מתחרים,
אבל מול שנתיים מנטור(שנחשב ביה״ס טוב)
הייתי אומרת שאחרי בירור מעמיק מצאתי
שבפרוג מערכת הלימודים רבה יותר( יותר חומר
וקורסים) וצוות המרצים מעולים בהרבה
וחברות שלמדו במנטור באות להשלים בפרוג..
אז גם אצל חרדים יש מצוינות(ואני לא חרדית..)

• הוסף לסימניות
בספרי פרוזה סטנדרטיים - המחיר גם בשוק הכללי נמוך בהרבה ממה שצוין ב XPLACE
אבל גבוה יותר מאשר המקובל בשוק החרדי
למרות שמבחינה עיצובית בד"כ הספרים האלה ממש פשוטים ואין בהם כמעט שום עבודה

• הוסף לסימניות
ספרי קריאה בציבור החרדי יקרים יותר מבציבור הכללי.
ספר קריאה טוב יכול להמכר שם בעשרות אלפי עותקים.
מה שבציבור החרדי, נמכרים מספר אלפים, כשכל עותק נקרא אצל כל המשפחה המורחבת, כולל השכנים ומשפחותיהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה