מידע שימושי מחלימים. התחסנתם או לא?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני לא ממתנגדי החיסונים.
ואפילו אם הייתי רוצה להשתכנע מהם אני לא מצליחה בגלל הטיעונים המגוחכים שהם מביאים.
מבחינתי רק הקב"ה מנהל את העולם ולא קבוצת אליטות שמתכננים השתלטות על היקום.

רק מה- אני מחלימה. וכמחלימה אני לא מוצאת שום סיבה להתחסן.
אם החיסונים היו מונעים תחלואה הייתי אולי מתחסנת בשביל להיות רגועה.
אבל בנתיים מה שנראה שמחלימים הרבה יותר מוגנים ממחוסנים אם כן אני באמת לא מבינה מה הצורך של פעולת ההתחסנות אצל מחלימים.

אנשים שלא התחסנו אני חושבת שזו השתדלות להתחסן למרות שהחיסון לא יעיל ב100 אחוז. ברור שהוא יכול להנמיך את התחלואה. אבל מחלימים שהם יותר מוגנים מחוסנים גם כך מה יעזור להם להתחסן?

אשמח לשמוע אם מישהו בדק את הנושא או מכיר לדוגמה מחלימים שחלקם התחסנו וחלקם לא ויכול לשתף מה ההבדל בינהם בהדבקה או בתסמינים.

וכל אלו שרצים לכתוב שזו לא שאלה לפרוג אלא לרב, אחסוך לכם את זה. אני רוצה לפני שאני שואלת לשמוע מכם...

• הוסף לסימניות
מסכימה מאוד עם מה שכתבת,
גם אני מחלימה ובינתיים לא מחוסנת.
אגב היו כבר כמה אשכולות בנושא כמו זה
עברתי עליו כמובן.
אבל המידע שם היה מחלימים מול מחוסנים.
אני רוצה לדעת מחלימים מחוסנים מול מחלימים לא מחוסנים.

• הוסף לסימניות
מחלימה
מחוסנת ב"ה
השתדלות קטנה למצוות "ונשמרתם"
זו השאלה שלי. האם זה השתדלות?
לצורך העניין. אדם שעבר חצבת, האם יש לו סיבה להתחסן לחצבת?

החלמה+חיסון זה יותר מרק החלמה.
זו השתדלות.
זה בדוק?
את זה אני מנסה להבין.
האם החלמה פלוס חיסון זה מוכח שזה תועלתי יותר.

• הוסף לסימניות
זו השאלה שלי. האם זה השתדלות?
לצורך העניין. אדם שעבר חצבת, האם יש לו סיבה להתחסן לחצבת?

זה בדוק?
את זה אני מנסה להבין.
האם החלמה פלוס חיסון זה מוכח שזה תועלתי יותר.
הרופאים והרבנים אומרים שכן,

יוכל להיות שבחצבת זה אחרת.

• הוסף לסימניות
אני גם מחלימה- ומתלבטת לגבי חיסון.
הייתי רוצה לעשות בדיקה סרולוגית ולראות האם וכמה נוגדים יש לי
מישהו יודע מה ההליך היום לקבל בדיקה סורולוגית (לא לילדים בגלאי 3-12)
קופ"ח מכבי אם זה משנה...

• הוסף לסימניות
כמה חיסונים מומלץ למחלימים לקבל?

• הוסף לסימניות
מבחינת מערכת החיסון -
כל עוד היא פועלת בצורה תקינה (להחריג - אנשים שמערכת החיסון שלהם מוחלשת מסיבות רפואיות),
ברגע שהגוף נחשף לוירוס מערכת החיסון מפתחת נוגדנים נגדו.
ויותר מזה:
למערכת החיסון יש מה שנקרא 'זכרון חיסוני', שלא נמחק (בניגוד לחיסון שיעילותו יורדת ככל שעובר הזמן).
הנוגדנים שהגוף מפתח הם לא רק לאותו רגע שחלית, אלא יש למערכת החיסון תאים שזוכרים כל נגיף שנתקלת בו, ויכולים ברגע הצורך להעביר פקודה לייצור כמות גדולה של נוגדנים מהסוג הרצוי.
לכן, אגב, במחקרים שבודקים רמת חיסוניות של האדם גם תוצאה סרולוגית של 5 נחשבת חיובית (וזה מאוד נמוך, משרד הבריאות דורש לפחות 150 לת ירוק\תעודת מחלים).

• הוסף לסימניות
אני מחלימה, והתלבטתי מאוד מתי להתחסן, כי שמעתי שיש משמעות לאישה באיזה יום בחודש היא מתחסנת.
למעשה בעלי התייעץ עם מו"ץ שטען שבעיות יכולות להיות בכל זמן שמתחסנים.
כאשר "חפרתי" במאמרים רפואיים הם לא רואים בעיה במספר חודשים משובשים.
אחד הקשיים מבחינתי היה הכחשה גורפת של הממסדר הרפואי הרשמי שישנן בעיות, והסדר גודל שלהן. (ממידע מ"הספסל בגינה" כשלושה חודשים)

• הוסף לסימניות
אני לא ממתנגדי החיסונים.
ואפילו אם הייתי רוצה להשתכנע מהם אני לא מצליחה בגלל הטיעונים המגוחכים שהם מביאים.
מבחינתי רק הקב"ה מנהל את העולם ולא קבוצת אליטות שמתכננים השתלטות על היקום.

רק מה- אני מחלימה. וכמחלימה אני לא מוצאת שום סיבה להתחסן.
אם החיסונים היו מונעים תחלואה הייתי אולי מתחסנת בשביל להיות רגועה.
אבל בנתיים מה שנראה שמחלימים הרבה יותר מוגנים ממחוסנים אם כן אני באמת לא מבינה מה הצורך של פעולת ההתחסנות אצל מחלימים.

אנשים שלא התחסנו אני חושבת שזו השתדלות להתחסן למרות שהחיסון לא יעיל ב100 אחוז. ברור שהוא יכול להנמיך את התחלואה. אבל מחלימים שהם יותר מוגנים מחוסנים גם כך מה יעזור להם להתחסן?

אשמח לשמוע אם מישהו בדק את הנושא או מכיר לדוגמה מחלימים שחלקם התחסנו וחלקם לא ויכול לשתף מה ההבדל בינהם בהדבקה או בתסמינים.

וכל אלו שרצים לכתוב שזו לא שאלה לפרוג אלא לרב, אחסוך לכם את זה. אני רוצה לפני שאני שואלת לשמוע מכם...
מוצא עצמי באותם הלבטים כבר כמה חודשים.

נ.ב. נקודה לחשיבה;
המדינה האריכה את התו הירוק עד סוף השנה הלועזית, ללא קשר נראה לעין בין זמן החולי לזמן התו.

• הוסף לסימניות
אני מחלימה, והתלבטתי מאוד מתי להתחסן, כי שמעתי שיש משמעות לאישה באיזה יום בחודש היא מתחסנת.
למעשה בעלי התייעץ עם מו"ץ שטען שבעיות יכולות להיות בכל זמן שמתחסנים.
כאשר "חפרתי" במאמרים רפואיים הם לא רואים בעיה במספר חודשים משובשים.
אחד הקשיים מבחינתי היה הכחשה גורפת של הממסדר הרפואי הרשמי שישנן בעיות, והסדר גודל שלהן. (ממידע מ"הספסל בגינה" כשלושה חודשים)
כל חיסון או דווקא חיסון קורונה?

• הוסף לסימניות
מכירה כמה מחלימים שלא התחסנו ונדבקו עכשיו בדלתא.
אבל גם מחוסנים שנדבקו אני מכירה המון. אז לא יודעת מה להגיד לך....
אין הבדל בתסמינים

• הוסף לסימניות
גם אני התלבטתי... וזה היה רק מפחד לחלות שוב כי שמעתי שהתגובה לחיסון היא דומה לחולי עצמו
תכל'ס בסוף לפני חודשיים (חצי שנה מההחלמה) התחסנתי
ועם כל הפחדים אז כן, לא הרגשתי טוב יום אחד ובעלי שעבר קורונה ממש קשה לא הרגיש טוב יומיים+
וזהו זה עבר כלא היה!
וממה שנודע לי עכשיו שמחלימים לא עוזר רק ההחלמה! הם בסיכון גם כן
מחלימים+מחוסנים- לכאורה (כך גם אמר לי הרופא) יותר מחוסנים
החיסון לא מכניס לגוף יותר דברים "רעים" ממה שהחולי הכניס
זה רק מעלה את כמות הנוגדנים
וכרגע שמלא מחלימים חולים שוב (וחולים קשה) זה ממש בגדר של "ונשמרתם"
צריך לעשות השתדלות
אני מחכה לחיסון השני של מחלימים

• הוסף לסימניות
מכירה כמה מחלימים שלא התחסנו ונדבקו עכשיו בדלתא.
אבל גם מחוסנים שנדבקו אני מכירה המון. אז לא יודעת מה להגיד לך....
אין הבדל בתסמינים
השאלה, בהגנה מפני מחלה קשה ל"ע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה