עזרה ראשונה! מחלת הפה - הצילו

• הוסף לסימניות
ילדה בת שנתיים
לא מוכנה לאכול כלום חוץ ממעדן
אבחנה של רופא - מחלת הפה
הבו עיצות!!!

• הוסף לסימניות
חלב עיזים מהמכולת, גם עוזר

• הוסף לסימניות
יש את שמן הרבנית
יש להם כמה מוקדים בארץ
מניסיון אצל 2 ילדים שלי וגם כמה אנשים שאני מכירה זה עובד פלאים
המון בריאות

• הוסף לסימניות
יש תכשיר בבתי המרקחת שנקרא אס או אס, קצת יקר אבל אצלינו הוא עשה פלאים במהירות ההחלמה, הוא גם מקל מקומית.
אפשר גם לאלחש את איזור הפצעים המכאיבים עם דנטין (או אפילו טיפות אוטידין של האוזניים) עם מקל אוזניים סמוך לאכילה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אם את מבני ברק יש משפחה שמוכרת משחה למורחים מס׳ פעמים והכל נעלם
המס׳ שלהם: שוורץ 0504123378

• הוסף לסימניות
ממליצה גם על שפיצר
אס או אס וחלב עזים אצלינו לא עזר

• הוסף לסימניות
שמן הרבנית
סניפים בכל הארץ
מרגיע אבל צריל להקפיד לא לאכול או לשתו 20 דקות אחרי
אבל כמובן אין קסמים לוקח כמה ימים
אני קניתי את זה:https://pele-lape.co.il/
עולה 80 ש"ח לבקבוקון קטן
אצלנו בשכונה קוראים לו שמן הרבנית וגם נראה אחרת ממה בשתמונה באתר אבל אני רואה את שמה של המשווקת באתר אז זה זה

• הוסף לסימניות
הבת שלי היתה עם זה שבוע שעבר :cautious:

יש משחה ביתית שממש עזרה לה,
משפחה בבני ברק שמוכרת
משפחת זלצמן רחוב שלמה הכהן 2 בבני ברק

(יש בארון חשמל שמים 60 שח ואפשר לקחת)

• הוסף לסימניות
דבש מרגיע מאוד
טחינה גולמית
חלב עיזים מהחנות (מפוסטר)
ולא לשכוח לנסות לתת נוזלים, אפילו במזרק כי יכולים להתייבש מאוד מהר
מה שהילדה רוצה לשתות או לאכול ומה שיכול להקל עליה
אם לוקחת מוצץ, לשים אותו במקפיא לכמה שניות וגם כן מאוד מקל

• הוסף לסימניות
גם אני אחרי מחלת הפה עם הבן
הוא גם אכל בעיקר מעדנים וקצת בקבוקים וזה בסדר, העיקר שימי לב לשתיה ולא לאוכל
אני עשיתי לו חלב עיזים
ואת המשחה - אמרי ברוך 1 קומה 2 משפחת שטינמץ
( נראה לי זה משחה כמו שמוכרים בשלמה הכהן)
ב"ה ממש עזר ועבר אחרי יומיים שלושה.
בהצלחה והמון כוחות......

• הוסף לסימניות
הבת שלי היתה עם זה שבוע שעבר :cautious:

יש משחה ביתית שממש עזרה לה,
משפחה בבני ברק שמוכרת
משפחת זלצמן רחוב שלמה הכהן 2 בבני ברק

(יש בארון חשמל שמים 60 שח ואפשר לקחת)
עזר גם לנו שווה כל שקל
אני גם קניתי מהם לפני כמה זמן
ישלהם כמה נקודות ב"ב
בהצלחה והרבה בריאות!!!

• הוסף לסימניות
לי אישית עזר משחת שיניים של פוראוור
כן, מרחתי על הלשון והחייך
מס' פעמים ביום
וגמרתי את הסיפור באותו יום!

• הוסף לסימניות
אתם יודעים כמה זמן הפצעים מדבקים?
הבנתי שזה מדבק מאד עד גיל 4
הבת שלי בת שנה וחצי מיום חמישי עם מחלת הפה והטלפיים
סבלה נוראאאא בכתה המון
רק יונקת. לא מוכנה לאכל כלום.,
מתי אפשר לשלוח לגן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

מכיוון שהגנטיקה שלי העניקה לי שינים חלשות, בשילוב עם אהבה לכל מה שמתוק...
אני מתאבד על ציחצוח השיניים של ילדיי.
מרגע בקיעת השן, בהתחלה במברשת סיליקון שמתלבשת על האצבע, ולאחמ"כ במברשת לילדים.
שלא תחשבו שזה קל, לא תמיד הם משתפים פעולה, מקווה שכשהם יגדלו הם יידעו להודות לי.
-
רציתי לשתף בחורים שנהיו לבת שלי והטיפול. מקווה שיהיה לתועלת.
אני אקדים ואציין את אחת הסיבות שבגללה נהיו לה חורים -
הבת שלי בת שנה ו 10 חודשים - מכיוון שהייתה בלי מוצץ, הייתה נרדמת עד לפני חודש רק עם בקבוק מטרנה
(וכן אילו התעוררה באמצע הלילה הייתה בוכה ומקבלת קצת מטרנה בבקבוק)
למעשה היה כל כך קל לגמול אותה ואני אשתף בתהליך - א. אמרתי לה שנגמר לנו המטרנה, ועכשיו אין מטרנה יש רק מים.
היא כמובן בכתה, וכך היא נרדמה (אשתי כמובן ברחה מהזירה, היא לא עומדת בבכי).
תוך פחות משבוע היא שכחה מהמוצר הזה. ונרדמת בקלות עם מים.
מה שמדהים זה שאשתי פחדה להפסיק עם המטרנה כי היא לא אכלה טוב.
(אני מאידך טענתי שלא שמעתי על ילדה שמתה מרעב, אם היא תהיה רעבה היא תאכל).
והדבר המדהים הוא שמאז שהפסקנו עם המטרנה היא פשוט התחילה לאכול כמו בן אדם.
ועוד דבר מדהים לא פחות, חששנו מה יהיה אם היא תתעורר בלילה, כיצד היא תירדם שוב,
ומה שקרה זה שהיא פשוט הפסיקה להתעורר!!! (בעצם אולי היא מתעוררת ושותה מהבקבוק מים?! בכל אופן אותנו היא לא מעירה...)
-
שורה תחתונה לאחרונה גיליתי שבשינים שבצד הפה (הטוחנות הראשונת למעלה) נהיו כתמים חומים, שהיו נראים לי כמו חורים.
קבעתי תור לרופא שינים, הרופאה עשתה צילום וראו שבצד אחד יש חור מהצד,
ובצד השני של הפה יש בשן שתי חורים, אחת מהצד ואחת מלמטה שאוטוטו הייתה מגיעה לשורש.
אז ככה, אשתי כמובן לא העיזה להגיע למרפאה ולשמוע את הצרחות.
אז אני לקחץי את הילדה, ישבתי על הכיסא והילדה שלי עלי, הרופאה מכניסה את הצילום (שכמובן גדול ופוצע את החיניכים הרגישות של הילדה שלי, אבל אני רגיל לדם הזה מהציחצוח שינים כל יום)
ואז אני סוגר ותופס לה בחוזקה את הלסת שלא תזוז ותפתח את הפה. 3 צילומים וצרחות אימים.
כמובן אני תוך כדי מחבק אותה ומעודד אותה שעוד רגע זה נגמר, ושזה קצת כואב ועוד רגע עובר
-
לאחר שרואים בצילום את שלושת החורים, הרופאה גם כמעט נשברת נוכח הבכי, אני מעדיף לסיים עם הסתימות
(פעם הבאה היא לא תרצה להיכנס לרופאה, ועכשיו אנחנו כבר מילא פה, והיא מילא כבר בוכה...)
בסוף הרופאה מבינה שאכן נכון לסיים את הטיפלו ולא לחכות שבועיים לתור ולחור שילך ויגדל
אז אני מתיישב שוב על הכיסא, הפעם היא שוכבת בכיסא ואני יושב ורוכן עליה
מחזיק לה את הידים והרגלים, מנסה לומר לה מילים מרגיעות, היא כמובן צורחת את נשמתה
הרופאה מכניסה לפה שלה את הצבת המיוחדת שנועלת את הפה על מצב פתוח,
הם שמים לה גז צחוק שלא עושה כלום חוץ מלהסיט את האנרגיה שלה אליו להוריד אותו...
שלש נגיעות עם הקודח, החורים נקיים, צ'יק צ'אק שלש נגיעות חומר מילוי
וזהו - הילדה יוצאת עם שלל מתנות, מרגיעה את הנשימה מהבכי
משלמים 58 ש"ח והבייתה. מהיום מצחצחים שינים גם בבוקר... בל"נ, לפחות בבקרים פחות עמוסים
-
אז למה אני משתף את כל זה?
א. לעורר מודעות על חשיבות הציחצוח - אין שום הבדל בין השן שלכם לשן שבקעה לתינוק.
שניהם צריכים צחצוח.
ב תתעקשו עם הילדים שלכם על הציחצוח, לא אמור להיות על זה דיון, פשוט תקבעו עובדה, כמו שהולכים לישון ולהתקלח הולכים לצחצח.
אין להם יכולת הבנה כמה זה חשוב, זה האחריות המלאה שלכם.
ג. תצחצחו יסודי, ותעקבו לראות שאין חורים וכתמים על השיניים
ד מצאתם חורים אל תתמהמהו - רוצו להיבדק
ה אל תרחמו, קשה לכם - תשלחו את הבעל
ו ללא ספק יש השפעה לגנטיקה, אבל ללא ספק הציחצוח יוריד את כמות החורים, וכן תוכלו לגלות אותם מהר,
ובנוסף השינים והפה של הילד שלכם פשוט יהיו נקיים במובן הכי פשוט של המושג ניקיון
בהצלחה

-
ודרך אגב אני גר בנווה יעקב, והלכתי למרפאה פרטית שיש לי קרוב לבית, תוך כדי שאני ממתין בתור יוצאת רופאה ערבית
אז אני שואל את המזכירה (יהודייה) - הרופאה שלי יהודייה?
אז היא עונה לי - יש כאן במרפאה רק רופאים ערביים... (לפני שהחברה מהמרכז מתעלפים אציין שבירושלים כמעט כל הנהגים בתח"ץ ערבים, רוב הרוקחים, וכחצי מהרופאים, דו קיום לעילא ולעילא, ושהתל-אביבים לא יספרו לי סיפורים)
מה לעשות? בירושליים גרים בעיקר חרדים שלא הולכים להיות רופאים, וערבים שכן.
נא לא להסיט את הדיון לנושא הזה.

(בהזדמנות אחרת אספר מה אני חושב על הרמה המקצועית שלהם ועל ה'חפפנות' שנמצאת עמוק בתרבות השבט)
אבל לסתימה קלה לא כ"כ איכפת לי.
(אם כי באופן עקרוני סתימה שלא בוצעה טוב תהפוך לטיפול שורש, אולי פעם הבאה אני אחפש יהודים)
מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • תודה
Reactions: SUPERWOMAN1001 //
2 תגובות
מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • עצוב
Reactions: לי@.ס1 //
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה