מחלת וירוס מוזרה

• הוסף לסימניות
הצילו!
הדיסק אונקי שלי חולה!
מכניסה אותו לכונן USB, כל הקבצים נהפכו לקיצור דרך בלי אפשרות לפתוח את הקובץ. (-הקובץ לא נמחק ולא מוסתר, אפשר לראות בקיבולת של הדיסק את השטח המלא ואת השטח שנותר שלא השתנה...)
תודה ורפואה שלמה

• הוסף לסימניות
אז תריצי בדיקת וירוסים,

• הוסף לסימניות
יש לנסות לפתוח ע"י תכנה (פתיחה) או ע"י פתח בתפריט ימיני של העכבר ולא ע"י קליק פעמיים, עוזר?
המאפיינים של כל קובץ גם גדולים כמו במקור?
לנסות גם הצג תיקיות מערכת באפשרויות תיקיה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה על ההתיחסות!
כמובן שלפני הפתיחה סרקתי וירוסים, הענין שהוא כותב שאין וירוס, אבל פותח הכל בקיצורי דרך בלי אפשרות לפתוח בכלל!!! ניסיתי לפתוח בכל דרך אפשרית, לחיצה ימנית ופתח - אבל הבעיה גדולה כנראה, אנא, אם תוכלו לעזור לי, כבר עשיתי אתחול לדיסק, מחקתי את כל החומר שהיה בו (היה מגובה, כמובן) אתחול בדרך ארוכה, אבל עם הכל כשהכנסתי שוב - הבעיה חזרה על עצמה.
יש פתרון?

• הוסף לסימניות
תנסי לעשות הצגת תיקיות מוסתרות.

• הוסף לסימניות
מסתבר שזו רוגלה נדירה יותר. צריך להריץ אנטי רוגלות מעודכן יותר.

• הוסף לסימניות
היה לנו את הוירוס המוזר הזה בסמינר שבנות עובדות ומביאות חומרים מהבית.
וירוס זה יוצר קיצורי דרך לכל הקבצים ומסתיר את הקבצים האמיתיים.
סימנו באפשרויות תיקיה: הצגת קבצים מוסתרים
וכן הורדנו "וי" באפשרות של הסתר קבצים מוגנים של מערכת ההפעלה (מומלץ).
בדרך זו ניתן לראות את הקבצים המצויים בכונן.
גם האונקי שלי נדבק, ולאחר אתחול עדיין נותרו קיצורי הדרך, כשבוע השיעורים הושבתו עד שטכנאי מצא פתרון והסיר את הוירוס מכל המחשבים.

תנסי באמת אנטי וירוס ואנטי רוגלות הכי מעודכן שיש, ועדיף לא במחשב שלך, כי מיד כשהאונקי עולה, נראה לי שנדבקים הקבצים, בדיוק כמו שקרה לי, עדיין לא השתמשתי, איך שחברתי הוא נדבק.

באמת מעניין, לשאול את המומחים:
מאז החרדה מהוירוס הזה, הבנות מעבירות רק בצריבה על דיסקים. זה מסרבל את העבודה, ומאט את קצב העברות הקבצים.
האם זה נכון שדיסקים לא מעבירים וירוסים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;513596:
האם זה נכון שדיסקים לא מעבירים וירוסים?
הוירוס פשוט לא יודע מתי להשתחל לקבצים הנצרבים אז הוא נשאר בחוץ....
בדיסק און קיי מופעל אירוע(ים) בהכנסתו למחשב.
בצריבה, התוכנה הספציפית אחראית באופן בלעדי על תוכן הדיסק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;513602:
הוירוס פשוט לא יודע מתי להשתחל לקבצים הנצרבים אז הוא נשאר בחוץ....
בדיסק און קיי מופעל אירוע(ים) בהכנסתו למחשב.
בצריבה, התוכנה הספציפית אחראית באופן בלעדי על תוכן הדיסק.

זה נכון, אך אם צורבים חומר שהוא כבר נגוע?

לפתרון הבעיה פשוט תורידו את התוכנה מלווארבייטס, תעדכנו ותבדקו תמחשב, היא חינמית.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;513632:
נכון, רק שבעיית ההתפשטות העצמית מבוטלת. הוירוס יופעל רק אם אדם אומלל יפעיל אותו מפורשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;513596:
באמת מעניין, לשאול את המומחים:
מאז החרדה מהוירוס הזה, הבנות מעבירות רק בצריבה על דיסקים. זה מסרבל את העבודה, ומאט את קצב העברות הקבצים.

בעבר מחשבי נדבק בוירוס קשה מאד כתוצאה מהפעלת מוזיקה שנצרבה על דיסק והיתה כנראה נגועה.
מאחר ועדיין לא הייתי בעיניינים, והפעלתי אותה דרך מנגן המוזיקה לא ראיתי את הוירוס.

גם מדיסקים צריך להזהר, ואם המחשב אינו עומד על הפעלה אוטומטית לא נראה לי שיש הבדל בין דיסק אונקי לדיסק, במיוחד שכיום ניתן גם על דיסקים להוסיף מידע ולמחוק מידע ממש כמו USB.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;513632:

לפתרון הבעיה פשוט תורידו את התוכנה מלווארבייטס, תעדכנו ותבדקו תמחשב, היא חינמית.

בהצלחה!

אפשר לקבל לינק להורדה?

שוב תודה לכל המגיבים,
לדעתי אכן מדובר בווירוס אחר, המאפינים של הוירוס הם -
1. הקבצים לא מוסתרים! הפכו לקיצורי דרך בלי אפשרות לפתוח אותם מאחר וקיצור הדרך מפנה למיקום לא ידוע. אציין שמשקל הקובץ נשאר כשהיה כך שהקובץ לא נמחק.
2. הוירוס משפיע על הדיסק אונקי בלבד.
יש למישהו מידע על וירוס נוראי שכזה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני ממליץ לבדוק עם אנטי וירוס של נוד32 גרסת האינטרנט, (עולה באזור ה90-100 ש"ח אם הטכנאי שלכם חברמן) ואני ממליץ דווקא על מקורי ולא מועתק כמו כן להבא, אל תכניסו למחשב שלכם דיסק או כל מקור מידע אחר בלי לסרוק אותו, והכי חשוב המקור לצרות הוא בפהוטו שלכם, שאתם הולכים לפתח תמונות תנעלו את הכרטיס זיכרון לכתיבה על ידי הזזת הצ'ופצ'יק בצד ורק אז תכניסו אותו לפיתוח, אני אישית צורב את התמונות על דיסק ונותן לפיתוח ומשאיר להם את הדיסק שיזרקו.... זה גם חוסך את התור על העמדה של הטעינה של התמונות...

• הוסף לסימניות
לבטל את ההעלאה אוטומטית מדיסק און קי.
המהדרין, שותלים קובץ אוטוראן רק נעול בתוך הדיסק און די. כך שגם אם יש וירוס בתוך הדיסק און קי, הוא לא בקלות ידביק את המחשב.

• הוסף לסימניות
איך מבטלים העלאה אוטומטית?

• הוסף לסימניות
אני אישית מבטל ע"י תוכנה, לXP.
לWIN7 אני לא יודע אם היא פועלת.
זה פשוט משנה ערך ברג'יסטרי.

• הוסף לסימניות
אנטי וירוס AVG - יעיל?

• הוסף לסימניות
הורדתי ונושעתי

סוף טוב!
הורדתי את גירסת נסיון של NOD 32 והוירוס ח-ל-ף
תודה לכל המסייעים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה